ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 93-83

Πρώτη νίκη με… όργια Καλάθη και Σίνγκλετον!

Έχοντας τον Νικ Καλάθη σε μεγάλη μέρα (23 πόντοι), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 93-83 της Μπάμπεργκ, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Double double ο Σίνγκλετον (15 πόντοι - 10 ριμπάουντ), θετικός ο Λεκαβίτσιους (10π.).

Πρώτη νίκη με... όργια Καλάθη και Σίνγκλετον!

«Σεφτέ» στη φετινή Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε ένα σχετικά άνετο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της Μπάμπεργκ των Τρινκιέρι και Ζήση με 93-83.

Οι «πράσινοι» είχαν θέσει θεμέλια νίκης από το πρώτο ημίχρονο, καθοδηγούμενοι από τον εξαιρετικό απόψε Καλάθη (23 πόντοι, 6 ασίστ) και στην επανάληψη διατήρησαν την υπεροχή τους, βλέποντας τον Κρις Σίνγκλετον να παίρνει τη σκυτάλη και να πραγματοποιεί εμφάνιση στα… περσινά στάνταρ (double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ).

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Λεκαβίτσιους (10π.), ενώ εκτέλεσε αρκετά καλά τα καθήκοντά του και ο Ίαν Βουγιούκας (11π.).

Το ματς

Nick the… scorer!

Δύο ήταν οι κύριοι «άξονες» του Παναθηναϊκού στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» με τον Καλάθη να μπαίνει «καυτός» (8π. σε 5′) και τον Βουγιούκα να βρίσκει λύσεις απέναντι στον Ραντόσεβιτς, κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ από νωρίς, ωθώντας τον Τρινκιέρι να καλέσει τάιμ άουτ (12-8, 5′).

Παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Πασκουάλ πήραν από νωρίς το «μπόνους» των βολών, δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν το «δώρο» της Μπάμπεργκ (3/8 από τη γραμμή), η οποία έφερε το ματς στα ίσα με τον Λο (15-15, 8′), προτού έρθει νέο ξέσπασμα από τον Νικ. Με μια ασίστ και πέντε αναπάντητους πόντους, ο 28χρονος βοήθησε τον Παναθηναϊκό να τελειώσει το δεκάλεπτο στο +7 (22-15).

Λύσεις με Λεκαβίτσιους και Όγκαστ

Ο Νικ είχε βρει το… χέρι του και το «φεγγάρι» του (14π. με 3/3 τρίποντα στο δεκάλεπτο), το ζήτημα όμως ήταν να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ο Τρινκιέρι, βλέποντας ότι η επίθεση των «πρασίνων» ήταν υπόθεση… ενός, έριξε στο παρκέ τον Ζήση και με τη βοήθειά του, η Μπάμπεργκ έφτασε το ματς στο καλάθι (24-23, 13′), αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει, έξαλλος, τάιμ άουτ.

Οι φωνές του Πασκουάλ έπιασαν «τόπο», ο κουρασμένος Καλάθης αποσύρθηκε για «ανάσες» στον πάγκο, με τον Λεκαβίτσιους να τον αντικαθιστά και τον Όγκαστ να περνά επίσης στο παρκέ.

Χάρη σε αυτό το «δίδυμο», ο Παναθηναϊκός απέκτησε «φρεσκάδα», «έτρεξε» ένα δυναμικό σερί, μετατρέποντας το 24-23 σε 35-29 (18′). Τα κεκτημένα διατηρήθηκαν και με την κοινή παρουσία Νικ – «Λέκα» στο παρκέ, με τον Ρίβερς να «υπογράφει» με τρίποντο στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου (43-35).

Πίστη στο πλάνο, ανέβηκε ο Σίνγκλετον

H εντολή του Πασκουάλ ήταν ξεκάθαρη στις αρχές της επανάληψης: η μπάλα πρέπει να φτάσει στο «ζωγραφιστό». Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ακολούθησαν την εντολή του Καταλανού και τους βγήκε σε καλό, καθώς οι Σίνγκλετον και Βουγιούκας δεν βρήκαν αντίσταση από τα match-up τους, οδηγώντας τη διαφορά στο +15 (54-39, 24′).

Οι «πράσινοι» ακολούθησαν πιστά το πλάνο τους σε άμυνα και επίθεση, το οποίο απέφερε «καρπούς»… φλερτάροντας, δίχως αποτέλεσμα και με το +20, αλλά η μίνι-χαλάρωση που ακολούθησε, έδωσε την ευκαιρία στη Μπάμπεργκ να μειώσει από την περιφέρεια (65-54, 28′). Από την άλλη μεριά, η τυπικότητα του Σίνγκλετον στις βολές ήταν παροιμιώδης, γεγονός που βοήθησε ώστε να υπάρξει ελαφρά… αποκατάσταση (69-56, 30′).

Η μισή δουλειά είχε γίνει για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπρεπε να διαχειριστεί με επιτυχία, δίχως να «ιδρώσει» τα κεκτημένα του, «σφραγίζοντας» την πρώτη νίκη του στη φετινή διοργάνωση. Οι πρώτες επιθέσεις των γηπεδούχων ήταν κάπως… ανορθόδοξες, αλλά όλα εξισορροπούσαν από τη γραμμή των βολών (βελτιωμένα ποσοστά στο δεύτερο μέρος) για το 73-60 του 31ου λεπτού.

Κάπου εκεί ανέλαβε εκ νέου δράση ο… μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος, Σίνγκλετον οδήγησε τη διαφορά εκ νέου στο +15 (78-63, 34′) δίνοντας… τυπικές διαστάσεις στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Λεκαβίτσιους να παίρνει… φόρα και ψυχολογία (84-67, 38′) για το τελικό 93-83.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-35, 69-56, 93-83

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ