ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

UEFA: Αφιέρωμα για την «τρελή» πορεία της ομάδας του Τεν Κάτε! (vid)

Η ιστοσελίδα της UEFA θυμήθηκε τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2008/9, ο οποίος πήρε την πρόκριση για τους «16» χάρη στη φοβερή αντεπίθεσή του στον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων.

UEFA: Αφιέρωμα για την «τρελή» πορεία της ομάδας του Τεν Κάτε! (vid)

Τη σεζόν 2008/9, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν με την «πλάτη» στον τοίχο μετά το πέρας των τριών πρώτων αγώνων της φάσης των ομίλων, μετρώντας δύο ήττες, με Ίντερ και Ανόρθωση και έχοντας μόλις έναν βαθμό στο «σακούλι», χάρη στο ισόπαλο 2-2 του ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, η ομάδα του Τεν Κάτε, χάρη σε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στον δεύτερο γύρο των ομίλων, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, πετυχαίνοντας δύο τεράστια «διπλά» σε Μιλάνο (1-0) και Βρέμη (3-0), «σφραγίζοντας» την πρόκριση στην Αθήνα, χάρη στο 1-0 επί της Ανόρθωσης.

Την πορεία αυτή μνημόνευσε και η ιστοσελίδα της UEFA. Αναλυτικά η αναφορά της:

«Έχοντας ηττηθεί από Ίντερ, Ανόρθωση και με μια εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης -με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο τέλος- ο Παναθηναϊκός δεν είχε πολλές πιθανότητες πρόκρισης μετά τον πρώτο γύρο. Ωστόσο, πήγε στην Γερμανία και νίκησε με 3-0 για να ανέβει στην 3η θέση του ομίλου, πριν επικρατήσει εκτός έδρας την Ίντερ με 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Γιόσου Σαριέγκι.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.409 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό σήμαινε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πια δεύτερος και χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό κόντρα στην Ανόρθωση την τελευταία αγωνιστική, με τον Γιώργο Καραγκούνη να σκοράρει και να εξασφαλίζει μια νίκη με 1-0, η οποία τον ανέβασε στην πρώτη θέση, πάνω από την Ίντερ. Τελικά η Βιγιαρεάλ σταμάτησε την πορεία του Παναθηναϊκού στη φάση των 16»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.