ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Το σερί του Ουζουνίδη στη Λεωφόρο και τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για το σερί με Ουζουνίδη που τον καθιστά... φαβορί στο σπίτι του και για τα συναισθήματα που πρέπει να ελέγξουν οι πράσινοι.

Το σερί του Ουζουνίδη στη Λεωφόρο και τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι

Αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα του Παναθηναϊκού, αν δεν υπήρχε όλο αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας πάνω από τον σύλλογο το τελευταίο διάστημα, τότε θα μιλούσαμε για ένα ντέρμπι που έχει ξεκάθαρο φαβορί. Και αυτό θα ήταν ο Παναθηναϊκός, για πολλούς λόγους.

Ο ένας έχει να κάνει με αυτή καθ’ αυτή την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των πράσινων και με το σερί που τρέχει στη Λεωφόρο η ομάδα από τότε που ανέλαβε ο Έλληνας τεχνικός. Σε 21 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη μετράει 17 νίκες, τρεις ισοπαλίες, ενώ η μοναδική “ήττα” που έχει καταγραφεί είναι στα… χαρτιά απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτά τα 21 παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ. Ένα αυτογκόλ στην περσινή νίκη με 2-1 επί του Πλατανιά και ένα φέτος από τη Λάρισα, στο “επεισοδιακό” 2-1. Νούμερα που αν μη τι άλλο καθιστούν τον Παναθηναϊκό φαβορί απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα έχει να αντιμετωπίσει μέσα στο σπίτι του.

Και ιδιαίτερα απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μέχρι τώρα δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση φόβο με αυτά που δείχνει μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει δύο ντέρμπι έως τώρα: με την ΑΕΚ κατάφερε να χάσει το ματς παρά το υπέρ του 2-0 που είχε διαμορφωθεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με τον ΠΑΟΚ χρειάστηκε να χάσουν οι Θεσσαλονικείς ευκαιρίες και να έρθει μια… στραβοκλωτσιά για να κερδίσει, παίζοντας στο Καραϊσκάκη.

«Δώστε μου την μπάλα»
«Δώστε μου την μπάλα» 656 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει στο γήπεδο και να νιώθει καλύτερος, αλλά κυρίως να δείξει στον αντίπαλό του πως είναι καλύτερος. Από την πρώτη πάσα, από την πρώτη διεκδίκηση. Να πάρει ορμή και ψυχολογία από τον κόσμο του, ανάλογη με εκείνη που είχε πάρει στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Λάρισα, όταν οι 9 του γηπέδου έδειχναν… 10.000 και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Χρειάζεται, όμως κι άλλα πράγματα εκτός από την ψυχή και το πάθος που πάντα είναι απαραίτητα σε ντέρμπι. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και διαχείριση δυνάμεων και συναισθημάτων.

Και φυσικά συγκέντρωση και τακτική συμπεριφορά που δεν θα επιτρέψουν στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του και να επιβάλλει ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα πρόγραμμα που έχει ΜΟΝΟ δύσκολα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Και το ντέρμπι αυτό κρίνει πολλά περισσότερα απ’ όσα πιθανόν να πιστεύουμε ότι κρίνει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...