ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο άνθρωπος με το «11» στην πλάτη…

Αναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο των ημερών, πολλοί δε θέλουν να τον βλέπουν, άλλοι τόσοι τον αποθεώνουν, ένα είναι σίγουρο. Ο Νίκος Παππάς δεν περνά απαρατήρητος. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ο άνθρωπος με το «11» στην πλάτη…

Μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ, με την υπογραφή του Νίκου Παππά. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε πράματα και θαύματα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, συμπαραστάθηκε και με το παραπάνω στον «πολύ» Νικ Καλάθη και οδήγησε τον Παναθηναϊκό, σε μια τεράστια νίκη ψυχολογίας και όχι μόνο.

Για τη «βεντέτα» ανάμεσα στον Παππά και τους δημοσιογράφους δε θα πω περισσότερα. Θα σταθώ μόνο στα πεπραγμένα του Έλληνα άσου, εντός παρκέ. 24 πόντοι με στατιστικά για… όσκαρ και φυσικά το μεγάλο σουτ της νίκης, στέλνουν τον γκαρντ του Παναθηναϊκού «καρφί» ως τον MVP της αγωνιστικής.

Όπως και να χει πάντως, ο Παππάς απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει. Το γεγονός πως στις καλές του βραδιές τη βάζει μέσα όπως θέλει… και πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά προκειμένου να γίνει ηγέτης, τον τοποθετούν στο… κεντρικό πλάνο. Η αποψινή απάντηση είναι και η πειστικότερη. Ας μείνουμε σε αυτή.

Στα του ματς τώρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στην αρχή του αγώνα να μπει πιο δυνατά, σε σχέση με το ματς της Μόσχας, όπου βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς. Η κακή του άμυνα ειδικά μέσα στη ρακέτα, αλλά και η εκνευριστική… ευστοχία των Τούρκων από μακριά, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Πασκουάλ να σηκώσει κεφάλι. Βουγιούκας, Ντένμον, Γκέιμπριελ και Λοτζέσκι δε βοήθησαν, ο Καλάθης προσπαθούσε μόνος του, ο Γκιστ φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ, με συνέπεια οι «πράσινοι» να κυνηγούν το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ανήκε στους νταμπλούχους Ελλάδος όμως. Ατσάλινη άμυνα, περίσσιο πάθος και παρότι οι παίκτες του «τριφυλλιού», κλωτσούσαν συνεχώς ευκαιρίες να πάρουν προβάδισμα, είχαν ήδη στείλει το μήνυμα στους παίκτες του Ομπράντοβιτς. «Δε θα ξεμπλέξετε έτσι εύκολα με μας απόψε».

Ο Τσάβι Πασκουάλ εμπιστεύτηκε την «παλιά» του πεντάδα (Καλάθης, Παππάς, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Γκιστ), έβαλε στην εξίσωση τον Θανάση, ο οποίος έδωσε τρομερή ενέργεια στην ομάδα και ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο δεύτερο εικοσάλεπτο να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι.

Ο Νίκος Παππάς έκανε σπουδαία πράγματα, τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα, ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός ως συνήθως και παρότι οι «πράσινοι» έπαιξαν όλο το Β΄ μέρος με χαμηλό σχήμα, κατάφεραν να μπλοκάρουν τόσο τον Γουοναμέικερ, όσο και τον Σλούκα, ο οποίος δεν κατάφερε να προσφέρει στην ομάδα του, το «εγκεφαλικό» και ώριμο παιχνίδι που μπορεί.

Το ΟΑΚΑ σείστηκε, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και ο Παναθηναϊκός, πατώντας πάνω στο κάστρο του, πήρε μια τεράστια νίκη. Όμως ας μη γελιόμαστε. Το αποψινό έργο το έχουμε ξαναδεί. Πόσες και πόσες νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ. Αμέτρητες, με κάθε τρόπο. Το ζήτημα είναι να έρθουν τέτοιες εμφανίσεις και νίκες και μακριά από αυτό.

Η επόμενη αγωνιστική (Μπασκόνια έξω), είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει το πρώτο του διπλό ο Παναθηναϊκός. Οι Βάσκοι δεν είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο η αλλαγή προπονητή, πάντα επηρεάζει θετικά μια ομάδα. Θεωρώ όμως, πως αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί συγκεντρωμένος, όπως απόψε και όχι όπως στη Μόσχα και στη Βαρκελώνη, είναι το απόλυτο φαβορί.

ΥΓ.1: Θεωρώ πως Ρίβερς-Παππάς, πρέπει να ξεκινούν βασικοί στα ματς της Ευρωλίγκας. Ο Λοτζέσκι και πολύ περισσότερο ο Ντένμον, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αν η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός… τότε οι δύο προαναφερθέντες πρέπει να ξεκινούν, ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να βελτιώσει τις εκκινήσεις του στα ματς.

ΥΓ.2: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν είχε δίκιο που διαμαρτυρόταν στους διαιτητές στο τέλος του αγώνα. Η τριάδα δεν έκανε εγκλήματα, αλλά νομίζω πως αν κάποιος πρέπει να έχει παράπονα, πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός και όχι μόνο απόψε…

ΥΓ.3: Η ομάδα δεν έχει χημεία, ψάχνεται. Είναι φανερό αυτό. Ο Πασκουάλ προσπαθεί ακόμα να βρει τις πεντάδες που θα του δίνουν λύσεις. Ο χρόνος κυλά υπέρ του, ωστόσο η έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης, είναι κάτι που μπορεί να λυθεί άμεσα. Δε νοείται να χάνονται τόσες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Παιδικά λάθη, βιασύνη και κακές επιλογές σε φαινομενικά εύκολους αιφνιδιασμούς.

ΥΓ.4: Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο-αν δεν είναι ήδη-θα γίνει το επόμενο αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Ψυχάρα.

ΥΓ.5: Που να έμπαιναν και τα τρίποντα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE