ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ένα χειροκρότημα ΚΑΙ για τον Θανάση

Πλην του Νίκου Παππά, ο Παναθηναϊκός διέθετε και τον «πυραυλοκίνητο» Θανάση, στον δρόμο για την επική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Ένα χειροκρότημα ΚΑΙ για τον Θανάση

Το buzzer beater τρίποντο του Νίκου Παππά, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση με τη Φενέρ και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό (70-68) κάνει από τα ξημερώματα του Σαββάτου τον γύρο της μπασκετικής Ευρώπης. Και όχι άδικα, καθώς μιλάμε για ένα σουτ το οποίο «σφράγισε» την εξαιρετική εμφάνιση του 27χρονου γκαρντ, ο οποίος έβαλε 24 πόντους στην άμυνα της Φενέρ.

Πέραν του Παππά, τα «φώτα» θα πρέπει να κατευθυνθούν και προς την κατεύθυνση του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ή αλλιώς του… αφανούς ήρωα της χθεσινής βραδιάς. Του καλαθοσφαιριστή ο οποίος έχει χαρακτηριστεί εύστοχα ως ο «καλύτερος συμπαίκτης», βγάζοντας τρομερή ενέργεια και πάθος, ακόμη κι όταν κάθεται στον πάγκο με την πετσέτα του ανά χείρας.

Ο 25χρονος φόργουορντ κατάφερε να «τρυπώσει» στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ είχε αποφασίσει ότι θα πορευθεί στο ματς «στενεύοντας» το rotation, πείθοντας και με το παραπάνω τον Καταλανό ότι είναι απαραίτητος για το εν λόγω ματς.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.568 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα 7:28 που αγωνίστηκε, ο Θανάσης κατέθεσε και την… ψυχή του στο παρκέ, κάνοντας πράγματα που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική του, που έγραψε 6 πόντους (2/4 δίπ, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 τάπα και ένα κερδισμένο φάουλ. Με τον Θανάση στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε σαν να είχε… παίκτη παραπάνω στην άμυνα, καθώς ο 25χρονος αποτέλεσε έναν από τους λόγους που η Φενέρ έμεινε στους 13 πόντους στην κρίσιμη τελευταία περίοδο.

Η αστείρευτη ενέργειά του αλλά και το… έμφυτο πάθος του, «έσκιαξαν» τους ψηλούς της Φενέρ που σκέφτηκαν μια και δύο φορές παραπάνω τις επιλογές τους, βλέποντας τον Θανάση μαζί με τον Σίνγκλετον και τον Γκιστ να «σκεπάζουν» το καλάθι του Παναθηναϊκού.

Οπότε, ένα θερμό χειροκρότημα αξίζει να δοθεί και για τον Θανάση…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.