Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό περνά σιγά σιγά στην ιστορία. Λίγες ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου, κυριαρχεί στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού η αίσθηση ικανοποίησης για το αποτέλεσμα, το οποίο ήρθε μέσω της αποφασιστικότητας που έδειξαν για 90 λεπτά οι παίκτες του Ουζουνίδη.

Στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» μοιάζουν -και είναι βάσει στατιστικών- αήττητοι, παίζοντας… μπάλα μαζί με τους οπαδούς τους, που έχουν αγκαλιάσει στο σύνολό τους την προσπάθεια που πραγματοποιούν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, απέναντι σε… θεούς και δαίμονες.

Όλη αυτή την ενέργεια, ή έστω ένα μεγάλο μέρος αυτής, μπορεί κάλλιστα να κατατεθεί και μακριά από το «Απ. Νικολαΐδης».

Μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στα ματς εκτός έδρας, παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αντιστρόφως ανάλογο των πραγματικών δυνατοτήτων του. Για την ακρίβεια, φέτος, οι «πράσινοι» έχουν αφήσει βαθμούς σε έδρες που θα μπορούσαν να είχαν περάσει με σχετική άνεση, γεγονός που «χαντακώνει» την ίδια την προσπάθειά τους.

Έστω κι έτσι, δίχως «διπλό» στη φετινή Superleague, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να ανέβει του στην κατάταξη, απέχοντας μόλις δύο νίκες από την κορυφή και τις πρώτες θέσεις. Από εδώ και στο εξής, το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του είναι η αγωνιστική άνοδος μακριά από τη Λεωφόρο, η οποία θα φέρει βαθμούς, αλλά και περισσότερη αυτοπεποίθηση στα πόδια τους.

Μετά τον Ολυμπιακό, ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (4/11). Μια ομάδα που φέτος εντάσσεται στο γκρουπ των… undeperformers (15η θέση), αλλά έχει θέσει ουκ ολίγα εμπόδια στον Παναθηναϊκό, όποτε τον φιλοξενεί στην έδρα του.

Στην Τρίπολη, το «τριφύλλι» καλείται να δείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί όλα αυτά που πήρε με το «σπαθί» του στο ντέρμπι της Λεωφόρου, κάνοντας την αρχή ώστε να «χτίσει» ένα σερί, με ένα «διπλό», το οποίο θα δώσει, πρώτα και κύρια στους ίδιους τους πρωταγωνιστές, να καταλάβουν ότι μπορούν και μακριά από το «Απ. Νικολαΐδης».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου