ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η «κληρονομιά» της 23ης Μαρτίου και ο παράγοντας Μαρτίνεθ

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην έδρα όπου πήρε το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό «διπλό» της περασμένης σεζόν, ωστόσο καλείται να διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Η «κληρονομιά» της 23ης Μαρτίου και ο παράγοντας Μαρτίνεθ

Η πέμπτη «στροφή» της Ευρωλίγκας φέρνει τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με έναν γνωστό του «δαίμονα» που, όσες φορές κατάφερε να «ξορκίσει» του βγήκε σε καλό.

Το βράδυ της Πέμπτης, η ομάδα του Πασκουάλ επιστρέφει στον τόπο και το γήπεδο που αποτέλεσε πεδίο ανάκαμψης και αντεπίθεσης την περασμένη σεζόν, στον δρόμο για την κατάκτηση της 4ης θέσης και το πλεονέκτημα έδρας στην προημιτελική φάση.

Στις 23 Μαρτίου του 2017, οι «πράσινοι» έφυγαν με μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Μπασκόνια (73-62), ένα αποτέλεσμα που τους «παγίωσε» προσωρινά στην πέμπτη θέση της κατάταξης και τους έδωσε την ευκαιρία να ατενίσουν ακόμη ψηλότερα, ξεπερνώντας εν τέλει τη Φενέρ, όσον αφορά τη βαθμολογία της regular season.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 49.623 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τότε, το «τριφύλλι» είχε μπει αποφασισμένο για «μάχη» στο παρκέ της «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», άφησε στην άκρη όλες τις αρνητικές συνθήκες, που προέρχονταν από την αδυναμία του να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας αλλά και από την κακή προϊστορία του στη Βιτόρια και με μπροστάρη τον Σίνγκλετον (18π.) πήρε μια νίκη που του χρησίμευσε όσο καμία άλλη στη συνέχεια.

Οκτώ μήνες μετά, οι «πράσινοι» επιστρέφουν στον… τόπο του εγκλήματος, όμως πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν και να λύσουν διαφορετικά αινίγματα σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Μάρτη. Έχοντας το ισοζύγιο αποτελεσμάτων σε πλήρη ισορροπία (2 νίκες – 2 ήττες), η ομάδα του Πασκουάλ θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο της προβάδισμα στην «ζυγαριά» νικών και ηττών, φτάνοντας στο πρώτο της «διπλό» στη φετινή Ευρωλίγκα.

Απέναντί τους, οι «πράσινοι» δεν θα βρουν τη Μπασκόνια του Σίτο Αλόνσο, ο οποίος πήρε τον δρόμο για τη Βαρκελώνη, αλλά του Πέδρο Μαρτίνεθ. Η διοίκηση των Βάσκων κάλεσε εσπευσμένα τον 56χρονο Ισπανό κόουτς για να αλλάξει τη μοίρα μιας ομάδας που φαινόταν χαμένη μετά τη βραχύβια παρέμβαση του Πάμπλο Πριχιόνι.

Ο Μαρτίνεθ καλείται να εμφυσήσει στη Μπασκόνια τη νοοτροπία του πρωταθλητή, την οποία κουβαλά από την περσινή εξαιρετική σεζόν του στον πάγκο της Βαλένθια, φτάνοντας ως τον τίτλο του πρωταθλητή στην ACB αλλά και μέχρι τον τελικό του Eurocup, εκεί όπου «μίλησε» η εμπειρία της Μάλαγα. Το έργο του Μαρτίνεθ μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς παρέλαβε μια ομάδα δίχως ψυχολογία, με «προίκα» το 0-4 του Πριχιόνι στην Ευρωλίγκα, ενώ στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, είδε τη Σαραγόσα να περνά νικηφόρα από τη Βιτόρια (78-73).

Πάντως, η αλλαγή προπονητή στάθηκε ικανή να φέρει «άνεμο» αισιοδοξίας στις τάξεις των Βάσκων. Οι οπαδοί της Μπασκόνια, ορμώμενοι από την έλευση του Μαρτίνεθ, την επίσκεψη μιας ομάδας με το brand name του Παναθηναϊκού αλλά και την επιτακτική ανάγκη για αντεπίθεση, ετοιμάζονται να γεμίσουν τη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα». Ήδη, 12.000 εισιτήρια έχουν γίνει «καπνός», με τη διοίκηση να υπολογίζει την πιθανότητα sold out.

Αυτό το κλίμα θα συναντήσει αύριο στη Βιτόρια η ομάδα του Πασκουάλ, που, όπως πέρσι, έτσι και φέτος καλείται να «κλείσει» τ’ αυτιά της στους… φασαριόζους οπαδούς των Βάσκων, τις βλέψεις του Μαρτίνεθ αλλά και την προηγούμενη τραυματική εμπειρία του από τα ισπανικά γήπεδα (vs Μπαρτσελόνα) και να κάνει τη δουλειά του, προκειμένου να αποδείξει στον εαυτό της αλλά και στους αντιπάλους, πως φέτος, τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.