ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 85-84

«Σφαγή» και αυτοκτονία

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη στα χέρια του έως το 39ο λεπτό, αλλά το μεγάλο τρίποντο του Τζάνινγκ και το λέι απ του Μπομπουά στα 1.5'' έδωσαν τη νίκη στη Μπασκόνια (85-84). Φάουλ που δεν δόθηκε στον Παππά, στην τελευταία επίθεση του «τριφυλλιού» στο ματς.

«Σφαγή» και αυτοκτονία

Ούτε τώρα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός, αν και κρατούσε την τύχη στα χέρια του στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

To τρίποντο του Τζάνινγκ, η φάση του Παππά στα τελευταία δευτερόλεπτα (προφανές φάουλ σε προσπάθεια για καλάθι) και το καλάθι του Μπομπουά που πρόλαβε το χρονόμετρο, έδωσαν ανέλπιστη νίκη στη Μπασκόνια (85-84).

Στο 2-3 υποχώρησε ο Παναθηναϊκός που είχε σε μεγάλη ημέρα τον Νίκο Παππά (22π.), τον συγκλονιστικό Νικ Καλάθη (14 πόντους και 14! ασίστ) αλλά και τους Τζέιμς Γκιστ (16π.) και Κρις Σίνγκλετον (15π.), οι οποίοι ωστόσο δεν του έφταναν.

Μεγάλο ματς για τους νικητές από τον Γκρέιντζερ (20π), καθοριστικός ο Τζάνινγκ (15π.), ήρωας ο Μπομπουά.

Το ματς

Η… πιεστική αρχή του Παναθηναϊκού έδινε αρκετά θετικά μηνύματα για την πορεία της αναμέτρησης, με τον Καλάθη να πραγματοποιεί μια από τις… γνωστές του δυναμικές εκκινήσεις (4-9, 3′).

Κάπου εκεί, άρχισε να… παίρνει μπρος και ο Γκρέιντζερ, τιμωρώντας την άμυνα του «τριφυλλιού» από την περιφέρεια, μαζί με τον Τίμα. Οι δυο τους έδωσαν, όχι μόνο το προβάδισμα, αλλά και «αέρα» διψήφιο στη Μπασκόνια (22-11). Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι να αναλάβει εκ νέου δράση ο Καλάθης, μαζεύοντας τη διαφορά, για να έρθει ο Παππάς με δυο παλικαρίσιες προσπάθειες (τρίποντο και μπάσιμο εναντίον όλων) και να κλείσει το δεκάλεπτο στο -3 (27-24).

Ο Σίνγκλετον συνδέθηκε μεν με το καλάθι, όμως ο Λεκαβίτσιους αστόχησε στο φλόουτερ, δίνοντας την ευκαιρία στους Βάσκους να ξεφύγουν εκ νέου (34-27, 13′), συνεχίζοντας να μην αφήνουν… ατιμώρητη την περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού. Βέβαια, στο +10 (42-32) της Μπασκόνια, έπαιξε μεγάλο ρόλο και η τύχη, καθώς ως τότε, οι γηπεδούχοι μέτρησαν 8/11 προσπάθειες!

Τη λύση για την ομάδα του Πασκουάλ έδωσε ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος έβαλε δύο σερί τρίποντα, έδωσε στη συνέχεια τη σκυτάλη στον Ρίβερς, ώστε ο Παναθηναϊκός να τρέξει ένα 13-5, φτάνοντας σε απόσταση… σουτ στο ημίχρονο (47-45).

Όλα αυτά που περιγράψαμε, αξίζει να αποτυπωθούν και στο χαρτί, για να καταλάβετε γιατί οι δύο ομάδες πλησίασαν τους 50 πόντους στο ημίχρονο. Η Μπασκόνια είχε 8/11 τρίποντα, ο Παναθηναϊκός 6/10, ενώ όσον αφορά τα ατομικά στατιστικά, ο Γκρέιντζερ είχε 3/3 προσπάθειες και ο Σίνγκλετον 4/4!

Εφ’ όσον λοιπόν οι δύο μονομάχοι είχαν μπει… ζεστοί στο ματς από την περιφέρεια, δεν έβρισκαν λόγο να μην το συνεχίσουν. Με τον Γκρέιντζερ να συνεχίζει το… βιολί του, οι Βάσκοι έφτασαν ξανά στο +6 (54-48), βρίσκοντας τον… μπελά τους από τον Παππά αρχικά και από τον Ρίβερς στη συνέχεια. Ο Αμερικανός φόργουορντ με δύο σερί «βόμβες» έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (54-58, 24′) που έδειχνε να… πατά καλύτερα.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πασκουάλ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, χάνοντας αρκετές βολές στον δρόμο για τη λήξη του δεκαλέπτου, ενώ δεν μπόρεσαν να μεταφράσουν σε πόντους ούτε τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ, πηγαίνοντας στην τελευταία «πράξη» με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (63-67).

Ο Τζάνινγκ άνοιξε την τελευταία περίοδο με… τρίποντο (67-68), αλλά ο ξεκούραστος Λεκαβίτσιους τον ”πλήρωσε” με το ίδιο ”νόμισμα”, για να έρθει ο Γκιστ να πραγματοποιήσει άλλη μια… πτήση, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος (65-72, 32′).

Έπειτα, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες ώστε να τεθούν πιο γερές «βάσεις» για τη νίκη, με τη Μπασκόνια να παίρνει τα «δώρα» των «πρασίνων» (επιθετικά φάουλ, χαμένες επιθέσεις) τρέχοντας ένα μικρό σερί 4-0 (69-72, 35′), το οποίο ανάγκασε τον Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ για να… συνεφέρει τους παίκτες του. Στην διακοπή ανέλαβε δράση ο Τζάνινγκ, που πέτυχε καίρια… πλήγματα στον Παναθηναϊκό, φέρνοντας το ματς στα ίσα (74-74, 36′).

Καλάθης και Παππάς έβαλαν… φρένο στους Βάσκους, βάζοντας το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού στο τελευταίο τρίλεπτο (78-83, 38′) αυξάνοντας την αγωνία στο… κατακόρυφο. Στα 23”, ο Γκρέιντζερ έδωσε το… φιλί της ζωής στη Μπασκόνια ευστοχώντας σε τρίποντο από τα 9μ. (83-84), κάνοντας ξανά… θρίλερ το ματς. Ο Παππάς έχασε το λέι απ στην τελευταία επίθεση (του έγινε φάουλ), με τον Μπομπουά να προλαβαίνει το χρονόμετρο, δίνοντας τη νίκη στη Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE