ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 73-69

Απλά, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

Ενας κακός Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 73-69 από την ΑΕΚ και γνώρισε τον αποκλεισμό από τον τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ. Τραγική εμφάνιση από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Απλά, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ

Ήταν επιεικώς… κακός ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε με 73-69 από την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έμεινε εκτός διεκδίκησης του Κυπέλλου μετά από 13 χρόνια!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν εκτός κλίματος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πληρώνοντας την απόδοσή της με αποκλεισμό που της στερεί έναν από τους δύο ετήσιους στόχους της.

Παππάς (14π.) και Λοτζέσκι οι πρώτοι σε πόντους για τους «πράσινους» που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Χάρις (20π.) και τον Ελόνου (12π.).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι… ειδικών συνθηκών, το οποίο ακολούθησε αυτό στη Βιτόρια, παίρνοντας προβάδισμα με τις εμπνεύσεις του Λοτζέσκι (2-7), ωστόσο η ΑΕΚ απάντησε με τον κύριο επιθετικό εκφραστή της, Μάνι Χάρις, ισοφαρίζοντας σε 7-7 (5′). Η μονομαχία Χάρις – Λοτζέσκι συνεχίστηκε, μέχρι να έρθει ο Σάκοτα και να δώσει το πρώτο προβάδισμα στους -τυπικά- γηπεδούχους (12-11), με τον Παππά να δίνει λύσεις, οδηγώντας την ομάδα του με την ελάχιστη διαφορά στο δεύτερο «κομμάτι» του ματς (17-18).

Αν κάτι έλειπε από αυτό το ματς ήταν ο ρυθμός, κυρίως από πλευράς Παναθηναϊκού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να σκοράρουν με το σταγονόμετρο, με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται ελαφρώς καλύτερη σε εκείνο το διάστημα (25-21), γεγονός που τη βοήθησε να πάει με προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο ημίχρονο (32-28), καθώς ο Γκριν πήρε τη σκυτάλη από τον Χάρις στην επίθεση. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη συνδρομή του Λοτζέσκι (8π) και του Σίνγκλετον (6π.).

Ο Ντελρόι Τζέιμς διατήρησε προσωρινά τα κεκτημένα της ΑΕΚ, (34-30), αλλά κάπου εκεί «μίλησε» ο Νικ Καλάθης, που ισοφάρισε με δύο δικές του ενέργειες (34-34), δίνοντας το έναυσμα για την επανενεργοποίηση του Κέι Σι Ρίβερς. Δύο δικά του σουτ και ένα από τον Ντένμον, βοήθησαν ώστε να ανατραπεί, για ακόμη μια φορά, η κατάσταση, δίνοντας «αέρα» έξι πόντων στην ομάδα του Πασκουάλ (37-43, 27′). Προβάδισμα που δεν διατηρήθηκε παρά για ελάχιστα, διότι οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 5-0 δια χειρός Ελόνου (42-44).

Ο Ελόνου ήταν αυτός που ισοφάρισε με το «καλημέρα» στην τέταρτη περίοδο, συντηρώντας τον χαρακτήρα του ντέρμπι (44-44). Το τρίποντο του Λαρεντζάκη έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ (50-49, 33′), για να ακολουθήσει ένα μίνι-ξέσπασμα του «τριφυλλιού» με τον Γκιστ, το οποίο πήγε… στράφι λόγω του αντιαθλητικού του Παππά στον Χάρις (55-54 35′). Λίγο αργότερα όμως, τεχνική ποινή δέχθηκε και ο πάγκος της ΑΕΚ, δίνοντας την ευκαιρία στους «πράσινους» να προηγηθούν με τον Καλάθη προτού απαντήσει ο Χάρις και ο Γκριν (66-62, 39′).

Το +4 της ΑΕΚ ανάγκασε τον Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ, για την τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης. Ο Ρίβερς από τη γραμμή μείωσε σε 68-65 με 2/3 βολές, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το μεγάλο σουτ που θα τον γλίτωνε από τη δύσκολη θέση. Το βρήκε εν μέρει από τον Κέι Σι (69-68), ο Γκριν όμως ευστόχησε σε δύο κρίσιμες βολές. Ο Παππάς με τη σειρά του έβαλε τη μια, ο Παναθηναϊκός έκλεψε τη μπάλα στα 2”, αλλά ο Ρίβερς πάτησε γραμμή, εξέλιξη που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 12, Τζέιμς 5, Γκριν 17, Χάρις 20, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9, Λαρεντζάκης 4, Μπάρλοου 4, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Σι.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5, Ρίβερς 9, Παππάς 14, Ντένμον 5, Γκιστ 6, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE