ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Όταν ο… «αγενής» Παναθηναϊκός έριξε στο «καναβάτσο» τη «Μεγάλη Κυρία» (vid)

8 Νοεμβρίου 2000: Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη «ταπεινώνει» τη Γιουβέντους στο «καυτό» ΟΑΚΑ (3-1) και παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League.

Όταν ο... «αγενής» Παναθηναϊκός έριξε στο «καναβάτσο» τη «Μεγάλη Κυρία» (vid)

Παναθηναϊκός και Γιουβέντους έχουν γράψει τα δικά τους, ξεχωριστά, «χιλιόμετρα» στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κάθε συναπάντημά τους, ιδιαίτερα στα 80’s, τη δεκαετία του Δημήτρη Σαραβάκου, αποτελούσε γιορτή και συνήθως κατέληγε σε μια επική ραψωδία από πλευράς «τριφυλλιού».

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και η αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου του 2000, ή αν προτιμάτε, τη μέρα όπου ο Παναθηναϊκός άφησε στην… άκρη το «savoir vivre», πληγώνοντας τη «Μεγάλη Κυρία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας 70.000 αυτόπτες μάρτυρες στις «κολασμένες» εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Για καλή τους τύχη, οι «πράσινοι» έπαιζαν τα «ρέστα» τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων του Champions League μπροστά στο κοινό τους, το οποίο μάλιστα ανάγκασαν να σηκωθεί τρις από τη θέση του, πανηγυρίζοντας έξαλλα τρεις γκολάρες, έστω κι αν μια εξ αυτών σημειώθηκε από την «άσπρη βούλα»…

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 106.630 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «φιλμ» της αναμέτρησης εμφάνισε τρεις καλές στιγμές και μια άσχημη: 7ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός κερδίζει φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, με τον Πάουλο Σόουζα να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Όλοι πίστεψαν ότι ο Πορτογάλος θα πάει για γέμισμα στην περιοχή. Όλοι, εκτός από τον ίδιο τον Σόουζα, που με αριστουργηματική εκτέλεση αιφνιδίασε τον Φαν Ντερ Σαρ και έδωσε το πρώτο σύνθημα νίκης.

24ο λεπτό: Ο Ινζάγκι σκοράρει και ισοφαρίζει για τη Γιουβέντους. Μια εξέλιξη που «πάγωσε» προς στιγμήν το ΟΑΚΑ, αλλά αποτέλεσε την εξαίρεση στο γενικότερο κλίμα που αργότερα θα φρόντιζε να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, οι οπαδοί του θα έπρεπε να κάνουν λίγη υπομονή για το δεύτερο ημίχρονο.

58ο λεπτό: «Ο Νίκος Λυμπερόπουλος περνά σαν… σταματημένο τον Φεράρα», ανέφερε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στην τηλεοπτική μετάδοση. Η φοβερή ντρίμπλα του «Λύμπε» ξεχαρβάλωσε την άμυνα των Ιταλών και ανάγκασε τον Φαν Ντερ Σααρ να τον ανατρέψει εντός περιοχής για να… γλιτώσει (για λίγα δευτερόλεπτα) το κακό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο εορτάζοντας Άγγελος Μπασινάς, που δεν λάθεψε και έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά σε θέση οδηγού (2-1). Στον πάγκο, ο επίσης εορτάζων, Άγγελος Αναστασιάδης, ξεσπούσε σε πανηγυρισμούς μαζί με το υπόλοιπο team.

65ο λεπτό: Ξανά ο Λυμπερόπουλος, αποφεύγει υπέροχα την αντίσταση των αμυντικών της Γιουβέντους, η οποία πάλευε να ανταποκριθεί με την αριθμητική ανισορροπία στις «πλάτες» της, λόγω της αποβολής του Φαν Ντερ Σααρ στη φάση του πέναλτι. Η μπάλα στρώνεται στον μεγάλο Κριστόφ Βαζέχα, που κάνει για ακόμη μια φορά το δύσκολο να φαίνεται… πανεύκολο. Τελείωμα εμπειρίας και συνάμα κλάσης, 3-1 ο Παναθηναϊκός, που είδε τη μυθική μορφή του, τον Χρηστάρα, να υπογράφει ένα τεράστιο αποτέλεσμα…

Παναθηναϊκός (Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Σόουζα (46′ Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (74′ Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (80′ Σιπνιέφκσι), Φύσσας.

Γιουβέντους (Αντσελότι): Φαν ντερ Σάαρ, Φεράρα, Ο’ Νιλ (60′ Μπιριντέλι), Πεσότο, Κόντε, Ιντζάγκι (62′ Τρεζεγκέ), Ντελ Πιέρο, Ιουλιάνο, Κοβάσεβιτς, Τζάνκι (58′ Ραμπούλα), Τακινάρντι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...