ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ντέρμπι απαντήσεων…

Ο Τσάβι Πασκουάλ, οι… ήρωες που ψάχνει στο βάθος του πάγκου του και ο X-factor, Ματ Λοτζέσκι. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Ντέρμπι απαντήσεων…

Η πρώτη «αιώνια» μάχη για τη φετινή Ευρωλίγκα απέχει ελάχιστες ώρες πια, στη δεύτερη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό την τρέχουσα σεζόν, έπειτα από εκείνη την «άχαρη» βραδιά στο ΣΕΦ, όπου η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, επικράτησε και έκανε το πρώτο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από το ματς του Οκτώβρη οι δύο ομάδες έχουν ακολουθήσει βίους… αντίθετους. Οι «πράσινοι» κουβαλούν τρεις ήττες στην πλάτη τους, η μια πιο βαριά από την άλλη. Η τελευταία στην Βιτόρια, η πιο βαριά και σκληρή. Σα να κουβαλά μια «κατάρα» αυτή την ομάδα, όταν ξεκινά τη σεζόν με νίκη επί του «αιωνίου».

Τι κρίνει το αυριανό ντέρμπι; Απολύτως τίποτα. Δε θα μπορούσε άλλωστε ένα ματς την 6η μόλις αγωνιστική να κρίνει και κάτι. Ωστόσο-όπως αναφέρεται και στον τίτλο-είναι ένα ματς απαντήσεων. Για τον Παναθηναϊκό κυρίως.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.318 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ, προσπαθεί να βρει λύσεις, κοιτώντας μάταια-προς το παρόν-στο βάθος του πάγκου του. Οι «παλιοί» τραβούν το κουπί, όσο αντέχουν και μπορούν, ωστόσο πρέπει να πάρουν βοήθεια από την «πίσω γραμμή».

Συνεπώς η πρώτη απάντηση… που πρέπει να δώσει ο Πασκουάλ και η ομάδα γενικότερα, είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν αύριο στο ΣΕΦ, οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο να στηρίξουν τους Καλάθη, Ρίβερς, Σίνγκλετον, Γκιστ και Παππά.

Αυτό που περιμένουν οι φίλοι της ομάδας, είναι ένα σύνολο πειθαρχημένο και μπολιασμένο με περίσσιο πάθος που θα παλέψει από την αρχή για όλες τις κατοχές, όλα τα ριμπάουντ και θα «δαγκώνει» τον αντίπαλο.

Πέραν όμως της συμμετοχής περισσότερων παικτών στο rotation, με ουσιαστική συνεισφορά βεβαίως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι διαφορετικό θα παρουσιάσει ο Πασκουάλ από τον πάγκο. Ναι, το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών, ωστόσο κανείς δεν περιμένει από τον Παναθηναϊκό να παρουσιαστεί πολύ διαφορετικός στο ΣΕΦ, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Δεν φτάνει ο χρόνος γι’ αυτό.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να διορθώσουν την αμυντική τους συμπεριφορά, ειδικά μέσα στη ρακέτα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η παρουσία του Ματ Λοτζέσκι, ενώπιων των οπαδών του Ολυμπιακού. Ο Λοτζέσκι, αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια του Παναθηναϊκού. Και ας μην το έχει δείξει προς το παρόν. Έχει την εμπειρία, την ποιότητα και το «κρύο αίμα», που χρειάζεται μια ομάδα, με τον ίδιο ακόμα να ψάχνεται και να… ψάχνει μια μεγάλη εμφάνιση που θα του λύσει τα πόδια.

Ένα άλλο ερωτηματικό, είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας διεθνής, είναι μία μέσα-μία έξω, με τον Τσάβι Πασκουάλ, να ξέρει κάτι παραπάνω, σαφέστατα, γιατί συμβαίνει αυτό. Ένας αμυντικός με τα δικά του χαρίσματα, σε ένα ματς που αναμένεται αρκετά σκληρό, μπορεί να έχει ρόλο. Μένει να φανεί.

Last but not least, ο Λεκαβίτσιους. «Απάντηση» αναμένεται και από αυτόν, σε αυτό το ντέρμπι. Ο Λιθουανός δεν αγωνίστηκε στο ματς της 8ης Οκτωβρίου και θα ντεμπουτάρει σε ντέρμπι αιωνίων αύριο. Η όσο γρηγορότερη προσαρμογή του στο ματς, τόσο καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. Ο Καλάθης θα χρειαστεί βοήθεια και ο «Λέκα» θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του και να του σταθεί.

Το ματς δεν κρίνει κάτι επί της ουσίας, βαθμολογικά. Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια, αρκεί η εμφάνιση του Παναθηναϊκού-ανεξαρτήτως αποτελέσματος-να είναι πειστική. Το γεγονός πως η ομάδα ψάχνει για ψηλό λέει πολλά για το σχεδιασμό το καλοκαίρι, εντούτοις, το ρόστερ αποτελείται από καλούς παίκτες και «στοιχήματα», που χρειάζονται χρόνο. Giannis Mixalakis

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.