ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα

Ποιος έχει τους περισσότερους πόντους; Ποιος έχει καταγράψει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής; Ποιος είναι ο πιο εύστοχος στις βολές; Πληροφορίες εντός.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα

Πλέον, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα σαφές δείγμα όσον αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού, αλλά και τις επιμέρους εμφανίσεις των καλαθοσφαιριστών του στην Ευρωλίγκα.

Με ολοκληρωμένο το πρώτο μισό του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι «πράσινες» πρωτιές όσον αφορά τις στατιστικές κατηγορίες σε άμυνα και επίθεση, με τον Καλάθη να ξεχωρίζει μεν, με ισχυρό ανταγωνισμό δε.

Στους πόντους, ο Νικ κατέχει την πρώτη θέση, καταγράφοντας 14.5 ανά ματς, με τον Παππά να είναι ο δεύτερος… διψήφιος (10.3) και στη συνέχεια να γίνεται «σφαγή», καθώς οι Σίνγκλετον (9.4), Γκιστ και Ρίβερς (9.3) βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.399 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στις ασίστ, ο Καλάθης έχει την πρωτιά, όχι μόνο στο «πράσινο» ρόστερ αλλά και στη διοργάνωση, μοιράζοντας 7.3 ανά ματς. Για να βρούμε τον επόμενο θα πρέπει να… κατέβουμε αρκετά στους μέσους όρους, σταματώντας στις… 1.6 του Σίνγκλετον, με τους Ντένμον, Γκιστ και Λεκαβίτσιους να… στριμώχνονται στην τρίτη θέση με 1.1 ανά παιχνίδι.

Στα ριμπάουντ κατέχει τα πρωτεία ο Σίνγκλετον, ο οποίος μαζεύει 5.6 ανά ματς, με τον Ρίβερς να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (3.8) και τους Γκιστ – Καλάθη να… παλεύουν για την είσοδό τους στην τριάδα (3.6). Ο Σίνγκλετον βρίσκεται στην πρώτη θέση λόγω των αμυντικών ριμπάουντ (40 σύνολο), καθώς στα επιθετικά πρώτος είναι ο Γκιστ με 10 συνολικά.

Στα κλεψίματα, οι «πράσινοι» έχουν μπροστάρη τον Καλάθη, με 1.4 ανά ματς (11 συνολικά), με τον Σίνγκλετον δεύτερο (8 και στρογγυλό άσο στον μ.ο) και τον Γκιστ τρίτο (7 και 0.9). Στις τάπες ο «Σίνγκ» έχει τα πρωτεία, με 9, ο Γκιστ έρχεται δεύτερος με 6, ενώ στην τρίτη θέση συνωστίζονται οι Όγκαστ, Γκάμπριελ και Θανάσης Αντετοκούνμπο με 2.

Στις βολές, πιο ψύχραιμος αποδεικνύεται ο Παππάς που φιγουράρει στην κορυφή με ποσοστό 83.3% (20/24). Ο Βουγιούκας ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 76% (13/17), έχοντας πίσω του, σε απόσταση αναπνοής, τον Γκιστ με το 75% (12/16).

Πάμε στον τομέα των φάουλ: Όσον αφορά τα υπέρ τους σφυρίγματα, περισσότερα φάουλ έχει δεχθεί ο Σίνγκλετον με 30, ο οποίος έχει ένα περισσότερο από τον Παππά (29) και τέσσερα παραπάνω από τον Καλάθη (26). Στον αντίποδα, ο Γκιστ έχει κάνει ως τώρα τα περισσότερα φάουλ (27), ο Σίνγκλετον ακολουθεί (24) και ο Καλάθης κλείνει την τριάδα (20).

Όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής, ο Σίνγκλετον είναι εκείνος που μένει περισσότερη ώρα στο παρκέ με 30:58 ανά ματς, με τον Καλάθη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 26:35, ενώ ο Ρίβερς είναι τρίτος με 24:24. Τέλος, στον τομέα του Personal Index Rating (PIR), ο Καλάθης έχει τον καλύτερο μέσο όρο (17.3), με τον Σίνγκλετον να ακολουθεί (11.9) και τον Γκιστ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα (10.3).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.