ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Στη Λεωφόρο έχει τη «στάμπα» του φαβορί, αλλά…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το αυριανό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο απόρθητο «Απόστολος Νικολαΐδης» και καταγράφει τις σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στη Λεωφόρο έχει τη «στάμπα» του φαβορί, αλλά…

Σε ένα ακόμα ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το δεύτερο για φέτος, ο Παναθηναϊκός καλείται να κυριαρχήσει και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας. Απέναντι στην πρωτοπόρο ΑΕΚ, η οποία και πιο «δεμένη» είναι από τον Ολυμπιακό, του οποίοι οι «πράσινοι» επικράτησαν στη Λεωφόρο, και μεγαλύτερη συνοχή έχει (παρά το γεγονός ότι, πλέον, της λείπουν βασικά στελέχη μετά τους τραυματισμούς των Μάνταλου και Γιόχανσον), η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει για να πάρει αυτό που θέλει και να επιστρέψει στις νίκες.

Ένα πασίγνωστο στοιχείο του φετινού Παναθηναϊκού είναι η δύναμη της έδρας του και το γεγονός ότι παρουσιάζεται πολύ καλύτερος μέσα στο «σπίτι» του, απ’ ότι μακριά απ’ αυτό. Το δείχνουν, άλλωστε, και τα αποτελέσματα. Το «τριφύλλι» έχει μόνο νίκες και μόλις μια ισοπαλία (με Λεβαδειακό) στο «Απόστολος Νικολαϊδης», ενώ εκτός αυτού δεν έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει. Αυτό από μόνο του βάζει στους «πράσινους» τη «στάμπα» του φαβορί, έστω και με μικρό προβάδισμα, στο αυριανό πολύ δύσκολο παιχνίδι με την «Ενωση». Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός, μόνο λόγω έδρας και με βάση την εικόνα που έχει δείξει στη Λεωφόρο, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο ματς.

Μέχρι εκεί, όμως. Κανείς δε νίκησε ποτέ με τη… θεωρία και τους αριθμούς και οι γηπεδούχοι δεν πρέπει να μπουν με μια τέτοια λογική στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, μιλάμε για ντέρμπι με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

Η λογική λέει ότι η ΑΕΚ θα παραταχθεί στο «Απόστολος Νικολαϊδης» συντηρητικά και με σκοπό πρώτα να καλύψει τα μετόπισθεν, έχοντας μια λογική «σφικτού» παιχνιδιού και στη συνέχεια να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Από την άλλη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι αναγκασμένη να προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της από την αρχή, να κυκλοφορήσει την μπάλα, να πιέσει και να βάλει δύσκολα στον «δικέφαλο». Χωρίς… τρέλες και φουλ επίθεση, αλλά με πλάνα «αλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό», ο Παναθηναϊκός θα φροντίσει να δείξει ότι θέλει πιο πολύ το ματς και θα μπει πιο δυναμικά από την Ενωση στον αγωνιστικό χώρο. Θα θελήσει να σκοράρει πρώτος, αφού πρώτα εγκλωβίσει τα αντίπαλα ατού, θα έχει υπομονή στο παιχνίδι του, όπως έκανε και στο προηγούμενο ντέρμπι και θα «παλέψει» για να δώσει ξανά χαμόγελα στον κόσμο του.

Το δεδομένο, πάντως, είναι ότι, όπως γράψαμε και παραπάνω, θα βρει απέναντί του μια ομάδα πολύ πιο «σκληρή» από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν εξαφανισμένος για 70 λεπτά. Η ΑΕΚ, τουλάχιστον με αυτό που έχουμε δει φέτος, είναι πιο συμπαγής, πιο ρεαλίστρια και πιο «τετράγωνη». Αυτό από μόνο του αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας του «τριφυλλιού».

Στα της ενδεκάδας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος και στην άμυνα οι Μολέδο, Κολοβέτσιος. Δεξιά θα παίξει ο Κουλιμπαλί, αριστερά ο Χουλτ και στα χαφ οι Κουρμπέλης, Σιλά. Λουντ και Βιγιαφάνιες θα είναι στα άκρα και ο Χίλιεμαρκ σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον Μολίνς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...