ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΜΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 73-90

Single(ton) και… όλοι τους!

Με τον Κρις Σίνγκλετον να... οργιάζει στην επίθεση (35π, 6/7 διπ, 6/8 τριπ, 5/6 βολές), ο Παναθηναϊκός, δίχως να κοπιάσει ιδιαιτέρως, έκανε μια άνετη... βόλτα από τη Χαλκίδα, επικρατώντας με 90-73 της Κύμης, δείχνοντας έτοιμος για το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Single(ton) και... όλοι τους!

One man show στην Χαλκίδα, με τον Κρις Σίνγκλετον να πραγματοποιεί το καλύτερό του παιχνίδι στην Basket League, πετυχαίνοντας 35 (!) πόντους στην γηπεδούχο Κύμη.

Ο Αμερικανός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο στους 19, πέτυχε άλλους 16 στο τρίτο δεκάλεπτο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση με 90-73 και στην έκτη συνεχόμενη νίκη του στον θεσμό.

Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του Πασκουάλ κατέβασαν ταχύτητα, επιτρέποντας στην Κύμη να περάσει μπροστά για λίγο, το «τριφύλλι» δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, κάνοντας μια γερή προπόνηση εν όψει του ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς

Σίνγκλετον και Μανωλόπουλος το είχαν πάρει… προσωπικά στα πρώτα λεπτά, με τον παίκτη της ευβοϊκής ομάδας να «υπογράφει» το 11-7 (3′) ωστόσο να αδυνατεί να ακολουθήσει τον «καυτό» Σίνγκλετον, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι είχε το… μονοπώλιο των πόντων για τους «πράσινους». Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του 6ου λεπτού, όταν ο Αμερικανός είχε πετύχει τους 12 από τους 14 πόντους της ομάδας. Στη συνέχεια, πήρε και ο Βουγιούκας επιθέσεις, τις οποίες έφερε εις πέρας (14-22) με το +8 να είναι αντιπροσωπευτικό σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο (22-30).

Οι 30 πόντοι ενεργητικό στο πρώτο δεκάλεπτο προδίκαζαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για τον… ήρεμο Παναθηναϊκό, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη.

Από τους 30 πόντους σε δέκα λεπτά, οι «πράσινοι» έφτασαν να μετρούν 5 πόντους σε… επτά. Με εξαίρεση τον Βουγιούκα, ο οποίος σε αυτό το κακό -επιθετικά και αμυντικά- διάστημα ήταν ο μόνος που έβρισκε επαφή με το καλάθι, η ομάδα του Πασκουάλ είχε ρίξει τους… τόνους. Ο Ίαν κρατούσε προς στιγμήν τα κεκτημένα της ομάδας του (27-35, 16′) αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Κύμη με μπροστάρη τον ΜακΓκι αντεπιτέθηκε, έτρεξε ένα σερί 8-0 και πέρασε μάλιστα μπροστά για λίγο (37-35, 18′) προτού έρθει ο Καλάθης και επαναφέρει το ματς στα πρότερα δεδομένα (37-40).

Οι γηπεδούχοι, δίχως να εντυπωσιάσουν, απείλησαν τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο, οδηγώντας τους παίκτες του Πασκουάλ να ανεβάσουν «στροφές» στο τρίτο δεκάλεπτο και να… καθαρίσουν τη «μπουγάδα». Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος τελείωσε το ημίχρονο στους 19 πόντους και έβγαλε την τρίτη περίοδο στους 35, συνθλίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του. Αυτό ήταν και το κύριο γεγονός του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς ο Παναθηναϊκός έφυγε στα… διψήφια από το 25ο λεπτό (47-63) και από τότε δεν κοίταξε πίσω του (54-71, 30).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πασκουάλ διεύρυνε περισσότερο το rotation εν όψει Ρεάλ Μαδρίτης, βάζοντας στο παιχνίδι τον Ντίνο Μήτογλου στο 31ο λεπτό, αποσύροντας τον Σίνγκλετον ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Χαλκίδας. Ο Νίκος Παππάς συνδέθηκε εκ νέου με το καλάθι για το +20 του Παναθηναϊκού (60-80, 35′) ανεβάζοντας τη διαφορά και στη συνέχεια φρόντισε να ανεβάσει τους μέσους όρους του στον δρόμο για το 73-90.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 37-40, 54-71, 73-90

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ