ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (3' ΝΤΑΟΥΝΤΑ - 30' πεν. ΜΟΛΙΝΣ)

«Mπλόκο» από Μάνταλο στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ (3' Ντάουντα), με τον Διούδη να σώζει την εστία του σε αρκετές περιπτώσεις και τον Μολίνς να απαντά στο 30ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (1-1) στο ένα από τα τρία συνολικά πέναλτι τα οποία θα μπορούσε να δώσει στους «πράσινους» ο Μάνταλος. Εκτός «μάχης» οι Μουνιέ και Καμπέσας, με παίκτη παραπάνω για 22' το «τριφύλλι» (αποβολή Κιβρακίδη στο 68').

«Mπλόκο» από Μάνταλο στο Περιστέρι

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Όπως αναμενόταν, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο Περιστέρι, έχοντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τον Αυλωνίτη με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Ινσούα και δεξιά τον Κολοβέτσιο. Στον άξονα οι Λουντ – Σιλά, μπροστά τους Άλτμαν, Μουνιέ και Καμπέσας, με τον Μολίνς ως μοναδικό προωθημένο.

Το ματς

«Στράβωσε» από νωρίς

Η… ετερόκλητη σύνθεση των «πρασίνων», μία ενδεκάδα η οποία δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε επίσημο ματς, δημιούργησε… σύγχυση στα πρώτα λεπτά, με την ομάδα του Ουζουνίδη να πληρώνει την αμυντική της ανισορροπία μόλις στην πρώτη φάση του ματς. Στο 3ο λεπτό, ο Βασιλακάκης με κάθετη μπαλιά «ξεκλειδώνει» την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Ντάουντα με άπιαστο τελείωμα νικά τον Διούδη για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους φάση, φορτώνοντας ακόμη περισσότερο «βάρος» στις «πλάτες» της ομάδας του Ουζουνίδη, η οποία είχε να αντιμετωπίσει το εν λόγω αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την άκρως αρνητική παράδοσή της στα εκτός έδρας ματς. Πολλώ δε μάλλον, όταν η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Κάναντι, που κινδύνευσε μόνο στη φάση του 5ου λεπτού με το μακρινό σουτ του Καμπέσας.

Ο Παναθηναϊκός όμως είχε «ζεστό» τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος είπε «όχι» στον Βασιλακάκη, σε φάση παρόμοια με το πρώτο γκολ (14′), ενώ ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από τραγικό λάθος του Κουτρουμπή, η μπάλα στρώθηκε στον Ντάουντα που νικήθηκε από τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού». Στο 26ο λεπτό, ο Ουάρντα με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να σκοράρει, όμως και πάλι, ο Διούδης φώναξε «παρών».

Άνοδος, ισοφάριση και… παράπονα

Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Ατρόμητο, ο οποίος θα μπορούσε στις προαναφερθείσες περιπτώσεις να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, όμως το 1-0 παρέμεινε.

Σταδιακά, οι παίκτες του Ουζουνίδη άρχισαν να αποκτούν μέτρα στο γήπεδο, όπως και ψυχολογία, βλέποντας το αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων να μην «πατά» τόσο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Με κύριο εκφραστή τον Μουνιέ, αλλά και τις εμπνεύσεις του Άλτμαν, οι «πράσινοι» έφταναν εκτός περιοχής του Γιαννιώτη, όμως δεν προλάβαιναν να εκτελέσουν.

Σε μια… φαινομενικά ανύποπτη φάση, η οποία φαινόταν χαμένη, ο Άλτμαν τρύπωσε στην άμυνα του Ατρομήτου, με τον Χατζηισαΐα να τον ανατρέπει, σπρώχνοντάς τον παρατεταμένα και τον Μάνταλο να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι (κάτι που δεν έπραξε στη φάση του 20ου λεπτού με τον Ρισβάνη και τον Μολίνς). Ο Σουηδός πήρε φόρα, εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1 (30′).

Ένα λεπτό αργότερα, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα, αλλά η κεφαλιά του Μολίνς, έπειτα από σέντρα του Μουνιέ, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη (31′). Το γκολ του Μολίνς πάντως έδωσε τα απαραίτητα αποθέματα ψυχολογίας για τον Παναθηναϊκό που, μετά από το 30ο λεπτό είχε τα ηνία του αγώνα.

Ο Άλτμαν λίγο έλειψε να πάρει και δεύτερο πέναλτι για την ομάδα του, όμως ο Μάνταλος δεν είδε το καθαρό χτύπημα του Γιαννούλη στον αστράγαλο του Ισραηλινού, δίνοντας κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη του Παναθηναϊκού, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του ημιχρόνου, το οποίο έληξε με τέσσερις παίκτες των «πρασίνων» κιτρινισμένους (Λουντ, Άλτμαν, Καμπέσας, Κολοβέτσιος).

Εκτός ο Μουνιέ, δοκάρι ο Ατρόμητος

Η ατυχία βρήκε εκ νέου τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν ήδη… μισός, καθώς πήγε με αρκετές απουσίες στο Περιστέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του ματς έχασε και τον Άντονι Μουνιέ. Ο Γάλλος ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου και στην ανάπαυλα ο Ουζουνίδης τον απέσυρε τοποθετώντας στη θέση του τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ.

Μπαίνοντας στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος κατάφερε να… φοβίσει τον Παναθηναϊκό σε μια φάση που μόνο… γκολ δεν «μύριζε».

Στο 48ο λεπτό, ο Μάντσον έπιασε έναν «κεραυνό» από τα 40μ., ο Διούδης βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα ώστε να τη στείλει στο δοκάρι και να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε την ανισορροπία στο κέντρο της άμυνας των «πρασίνων» αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό. Έπειτα, στο 56′, ο Αυλωνίτης «πήρε» τη «μπουκιά» από το στόμα του Ουάρντα, πριν εκείνος βγει απέναντι στον Διούδη.

Πίεση… τέλος, αβαντάζ στο γήπεδο

Όπως συνέβη στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι είχαν ένα δυναμικό διάστημα στα πρώτα λεπτά, το οποίο σταδιακά ατονούσε, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Ουζουνίδη να βγουν εκ νέου μπροστά, έχοντας πλέον και τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ στην ενδεκάδα.

Από τα πόδια του Άλτμαν, η μπάλα έφτασε στον Μολίνς, εκείνος πέρασε ωραία στην περιοχή αλλά το τελείωμά του ήταν «άψυχο», στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Ουζουνίδη στο 58′. Έπειτα από δέκα λεπτά, το «τριφύλλι» απέκτησε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη με αριθμητικό αβαντάζ, καθώς ο Κιβρακίδης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάνταλου, για σκληρό φάουλ πάνω στον Λουντ (68′).

Επιστροφή Τσάβες, εκτός και ο Καμπέσας!

Βλέποντας την ομάδα του με παίκτη παραπάνω, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Αντρές Τσάβες, δύο μήνες μετά την τελευταία του παρουσία με τον Παναθηναϊκό, στο ματς του Αγρινίου. Ο Αργεντινός μπήκε στη θέση του Γκιγιέρμο Μολίνς (που για ακόμη μια φορά είχε… τίμια παρουσία, ισοφαρίζοντας για τους «πράσινους») και έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του, σουτάροντας άουτ στο 77′.

Πάντως, τα ατυχή περιστατικά δεν σταμάτησαν να συμβαίνουν για τον Παναθηναϊκό που έχασε και τον Καμπέσας! Ο νεαρός εξτρέμ ζήτησε αλλαγή μετά από πτώση στο έδαφος και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Τάσο Χατζηγιοβάννη στο 76ο λεπτό.

Στο 82′ ο Τσάβες έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα για την ομάδα του, όταν το σουτ που έκανε υπό καλές προϋποθέσεις προσέκρουσε στον Ρισβάνη. Στην επαναφορά ο Λουντ δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα προσέκρουσε σε αμυντικό του Ατρομήτου και έφυγε εκτός εστίας, σε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, το παιχνίδι είχε χάσει κάθε… επαφή με την τακτική, με τη μπάλα να πηγαίνει από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη, δίχως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» είχαν στοχεύσει τον Τσάβες που πήρε μπαλιές, αλλά κλείστηκε από την άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να τελειώσει τις ευκαιρίες του και το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1.

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (63’ Ούμπιντες), Ντικινί, Βασιλακάκης (74’ Καρασαλίδης), Ουάρντα, Ντάουντα (83’ Λαζαρίδης).

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ινσούα, Καμπέσας (76’ Χατζηγιοβάνης), Σιλά, Λουντ, Μουνιέ (46’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν, Μολίνς (72’ Τσάβες).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE