ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ποια Ίντερ; Ποιος… Μουρίνιο; Ο Παναθηναϊκός! (vids)

Μπορεί να πέρασαν εννέα χρόνια από τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, αλλά το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι και το «πάρτι» που έστησαν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» στις εξέδρες του «Μεάτσα» θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας.

Ποια Ίντερ; Ποιος... Μουρίνιο; Ο Παναθηναϊκός! (vids)

Άραγε πόσοι μπορεί να έδιναν ελπίδες πρόκρισης στον Παναθηναϊκό του Χενκ Τεν Κάτε, έπειτα από το τέλος του πρώτου γύρου στον όμιλο του Champions League. Η ήττα από την Ίντερ στο ΟΑΚΑ (2-0), από την Ανόρθωση στην Κύπρο (3-1) και το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στη Βέρντερ (2-2) στην Αθήνα, θεωρητικά πάντα, άφηναν το «τριφύλλι» εκτός… νυμφώνος.

Το μεγάλο «διπλό» στη Βρέμη (3-0) αναπτέρωσε τις ελπίδες του Παναθηναϊκού, ο οποίος στη συνέχεια ταξίδεψε στο Μιλάνο για το καλύτερο δυνατό κόντρα στην -μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης- Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο. Λίγο πριν εκπνεύσει η 26η Νοεμβρίου του 2008, ο Παναθηναϊκός όχι απλά κατάφερε να μείνει «όρθιος» στο «Μεάτσα», αλλά τα… κανόνισε όλα ώστε να φύγει ως θριαμβευτής.

Στο 69ο λεπτό, οι «πράσινοι» κέρδισαν κόρνερ. Πρώτη κεφαλιά του Γκούμα, ασταθής απόκρουση του Σέζαρ, «ριμπάουντ» από τον Σαριέγκι και… 1-0.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.322 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό ήταν! Το «πάρτι» στις εξέδρες, με… ιθύνοντες 5.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» είχε ανάψει για τα καλά και παρά το «σφυροκόπημα» από πλευράς Ίντερ, η εστία του Γκαλίνοβιτς έμεινε απαραβίαστη. Ο Παναθηναϊκός είχε γράψει ακόμη μια «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας του, αναγκάζοντας μετά το τέλος του ματς τον Μουρίνιο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του.

Ίντερ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξουελ (75΄ Κρουζ), Φίγκο (72΄ Μπαλοτέλι), Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο, Μαϊκόν, Καμπιάσο, Μουντάρι (46΄ Κουαρέσμα), Ματεράτσι.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Γκούμας, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (63΄ Σαλπιγγίδης), Γκάμπριελ (85΄ Τζιώλης), Μάντζιος (90΄+ Ρουκάβινα).

https://www.youtube.com/watch?v=D1fMNy75MX8&t=20s

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.