ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1

«Κλείδωσε» την πρωτιά στην Πάτρα

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε χάρη στο ωραίο τελείωμα του Όσκαρ Χίλιεμαρκ (29) στην αντεπίθεση, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 40ο λεπτο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αργυρόπουλου.

«Κλείδωσε» την πρωτιά στην Πάτρα

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός, με εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεζε από την αρχή την Παναχαϊκή. Στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χίλιεμαρκ γύρισε την μπάλα αλλά το σουτ του Ρόμπιν Λουντ, βρήκε στον αμυντικό της τοπικής ομάδας και πέρασε κόρνερ. Στη συνέχεια και λίγα λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή απείλησε την εστία του Βλαχοδήμου, με τον Φουρλάνο να παίρνει την κεφαλιά και να αναγκάζει τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιήσει μία τρομερή επέμβαση.

Πίεσε και άνοιξε το σκορ με Χίλιεμαρκ

Οι πράσινοι στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κώστα Χαλκιά. Στο 26ο λεπτό του αγώνα ο Ινσούα έκανε την σέντρα από αριστερά αλλά ο Πίσπας δεν πρόλαβε την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του ουσιαστική του ευκαιρία άνοιξε το σκορ. Στο 29ο λεπτό του αγώνα ο Χατζηγιοβάννης έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε την πάσα στον Χίλιεμαρκ με τον τελευταίο να σκοράρει απέναντι στον Χαλκιά.

1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα

Το τριφύλλι στο επόμενο δεκάλεπτο απείλησε δις της εστία του Χαλκιά με Λουντ και Χατζηγιοβάννη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ινσούα ανέτρεψε τον παίκτη της Παναχαϊκής (οριακά εντός περιοχής) με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αργυρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας κάνοντας το 1-1 για την ομάδα της Πάτρας.

Μπήκε δυνατά αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει

Οι πράσινοι, όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά με σκοπό να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ. Στο 49ο λεπτό έγινε σέντρα από δεξιά με τον Δώνη να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από προφανή θέση για γκολ. Στη συνέχεια και για τα επόμενα 10 λεπτά δεν έγινε κάτι αξιόλογο στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή αλλά να μην γίνεται απειλητικός για την εστία του Κώστα Χαλκιά.

Πεσμένος ρυθμός, καμία φάση στον αγώνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε δύο αλλαγές( Χατζηγιοβάννης-Εμμανουηλίδης) αλλά ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Την ίδια στιγμή η Παναχαϊκή είχε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να χτυπήσει το τριφύλλι στις αντεπιθέσεις. Μετά από ώρα και στο 75ο λεπτό του αγώνα ο Χατζηγιοβάννης πέρασε δύο παίκτες αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Κώστα Χαλκιά.

Με την ισοπαλία αυτή ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» την πρώτη θέση και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ