ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΛΑΓΑ 82-71

Δεν γλιτώνει κανείς!

Ο Γκιστ έκανε την αρχή (17π - 11ρ), ο Καλάθης πήρε τη «σκυτάλη» (16π - 12ασ) και ο Παππάς «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγα, η οποία προσπάθησε να «βγάλει» το «λάδι» στην ομάδα του Πασκουάλ, αλλά «υποτάχθηκε» και εκείνη στον νόμο του ΟΑΚΑ. Εξαιρετικός και ο Ρίβερς (15π), τρένο η ομάδα του Πασκουάλ, πάει στο Κάουνας με 7-3.

Δεν γλιτώνει κανείς!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί της αναμέτρησης κάτι που θα έπρεπε να αποδείξει και στο παρκέ. Η Μάλαγα όμως ήταν αυτή που έδειξε περισσότερο έτοιμη σε πνευματικό επίπεδο (0-4, 2′), μέχρι να έρθει η απάντηση του Λοτζέσκι και το ξεκίνημα λειτουργίας της «μηχανής» με το όνομα… Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός βρήκε ρυθμό από την άμυνα και τον μετέφερε στην επίθεση, πετυχαίνοντας οκτώ πόντους στο δεκάλεπτο (15-9, 7′), αλλά η… αθόρυβη ομάδα του Πλάθα κατέβασε το ματς στον πόντο με τον Μούσλι (16-15, 10′).

Το συνεχόμενο pressing σε συνδυασμό με τις επιθετικές άμυνες ήταν το «ατού» της Μάλαγα που πλην του Γκιστ, είχε καταφέρει να απορυθμίσει τα «ατού» του Παναθηναϊκού, όπως τον Σίνγκλετον αλλά και τον Καλάθη. Το μίνι-ξέσπασμα στο πρώτο δίλεπτο με Λεκαβίτσιους και Ρίβερς (24-18, 12′), «έσβησε» γρήγορα, καθώς δια χειρός Μιλοσάβλιεβιτς η Μάλαγα πλησίασε (25-24) και στη συνέχεια ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό (28-29, 18′), κλείνοντας το ημίχρονο στο +3 (32-35), έχοντας βάλει τους «πράσινους» στο… παιχνίδι της.

Ένα… τρελό τρίποντο του Ντίαθ από τα 9μ. έφερε τη Μάλαγα στο +7 (34-41, 21′) όμως η εξέλιξη αυτή δεν άγχωσε τον Παναθηναϊκό που «πάτησε» γκάζι την κατάλληλη στιγμή με μπροστάρη τον Καλάθη. Μέχρι το 26ο λεπτό, ο Νικ σημείωσε οκτώ από τους δέκα πόντους των «πρασίνων» σε αυτό το διάστημα, δίνοντας το έναυσμα για σερί 10-0, που μετέτρεψε το -7 σε +3 (44-41, 26′). Το τάιμ άουτ του Πλάθα λειτούργησε για την ομάδα που συνέχισε το γνωστό παιχνίδι… υπομονής, ισοφαρίζοντας με τον Μιλοσάβλιεβιτς και περνώντας μπροστά με τον Σουάρες, αλλά ο φοβερός Καλάθης του τρίτου δεκαλέπτου, έφερε στα «ίσα» το ματς στο δεκάλεπτο (54-54).

Ο Νικ συνέχισε από εκεί που το άφησε, αλλά η… επτάψυχη Μάλαγα ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με τρίποντο φάουλ του Σουάρες (57-58, 32′) που πήρε και το 4ο φάουλ του Σίνγκλετον, θέτοντας εκ νέου στην εξίσωση τους Ισπανούς που έμπαιναν στην τελική ευθεία έχοντας τον ρυθμό υπό τον έλεγχό τους. Βέβαια, στην εξέλιξη αυτή συνηγόρησε και η κακή βραδιά αρκετών «όπλων» του Πασκουάλ (Σίνγκλετον, Γκάμπριελ).

Ο Παππάς είδε τον Σουάρες να βάζει την ομάδα του μπροστά με έναν… τρελό τρόπο και «τρελάθηκε» εξίσου, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του. Πέτυχε τρίποντο για το νέο προβάδισμα (60-58) του Παναθηναϊκού και με άλλους τέσσερις πόντους, έβαλε το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού, για να έρθει ο Ρίβερς να φέρει το ματς στο +10 (68-58) από την περιφέρεια (36′).

Το μικρό σερί του Μακάλουμ ανησύχησε τον Πασκουάλ, που πήρε απευθείας τάιμ άουτ, για να προλάβει και δικαιώθηκε. Ο Παππάς συνέχισε… καυτός, ακολούθησε ο Γκάμπριελ από μακριά και ο Παναθηναϊκός πήγε στο τελευταίο τρίλεπτο στο +10 (74-64, 37′), με τον Γκιστ να «υπογράφει» με τρίποντο ένα πολύ δύσκολο ματς (82-71).

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-35, 54-54, 82-71

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE