ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπαίνουν στην «εξίσωση» Όγκαστ και Μήτογλου

Τα κέρδη που αποκόμισε ο Παναθηναϊκός από την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα.

Μπαίνουν στην «εξίσωση» Όγκαστ και Μήτογλου

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ «έσβησαν» λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ, με τον Παναθηναϊκό να έχει αποχωρήσει κάνοντας τα βασικά και εν τέλει τη δουλειά του κόντρα στα Τρίκαλα, επικρατώντας με 87-56. Ένα ματς το οποίο πέραν από το πρακτικό της υποθέσεως, τη συνέχεια και τη διεύρυνση του νικηφόρου σερί στη Basket League (7/7), είχε και αρκετά επί μέρους κέρδη για τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Καταλανός επέλεξε, ορθώς, να ανοίξει το rotation διότι ακολουθεί ένα ματς-παγίδα στο Κάουνας, κόντρα στη Ζαλγκίρις του Σάρας (7/12), ενώ το ματς με τη θεσσαλική ομάδα έλαβε χώρα 48 ώρες μετά από το αντίστοιχο παιχνίδι με τη Μάλαγα.

Ο Πασκουάλ κοίταξε το πρόγραμμα όπως και την κατάσταση του ρόστερ του, επιλέγοντας να δώσει… ρεπό στον Τζέιμς Γκιστ, ούτως ώστε να τον έχει «φρέσκο» στη Λιθουανία. Παράλληλα, με εξαίρεση τρεις παίκτες, έβαλε όριο τα 16 λεπτά όσον αφορά τους χρόνους συμμετοχής, ώστε να δώσει «ανάσες» στα βασικά «γρανάζια του: Ο Καλάθης έμεινε στα 11:21, μοιράζοντας βέβαια επτά ασίστ, οι οποίες τον ανέβασαν στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας στη φετινή Basket League, o Σίνγκλετον έγραψε 16:30, οι Ρίβερς – Παππάς από 15′ και ο Βουγιούκας «φλέρταρε» με το 20 λεπτό.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.860 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέραν τούτου, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στην εμφάνιση των Ζακ Όγκαστ και Κώστα Μήτογλου. Ο μεν πρώτος έχει αρκετές δυνατότητες, ωστόσο ως τώρα φαινόταν… χαμένος στην τακτική προσαρμογή. Κόντρα στα Τρίκαλα δεν «έσπασε» τα κοντέρ, όμως οι 14 πόντοι που έβαλε και 10 ριμπάουντ που μάζεψε σε 20:38 συμμετοχής του έδωσαν τον τίτλο του MVP και αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να «χτίσει» πάνω σε αυτή την εμφάνιση στο άμεσο μέλλον.

Ο μεν δεύτερος φρόντισε να αξιοποιήσει με τη σειρά του την ευκαιρία που του δόθηκε, καθώς πάτησε το παρκέ για 23:33, σημειώνοντας 11 πόντους, μαζεύοντας 7 ριμπάουντ, ενώ είχε 2 ασίστ και μια τάπα. Εκτός των καταγεγραμμένων προσπαθειών του, στον Μήτογλου πιστώνεται η δομημένη αντιμετώπιση και συμπεριφορά στις αμυντικές καταστάσεις, παρά το γεγονός ότι το δείγμα γραφής του αντιπάλου δεν ήταν αντιπροσωπευτικό.

Οι δυο τους πέρασαν ένα πρώτο τετράμηνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα και τις συνθήκες, ερχόμενοι στην Ελλάδα έχοντας παραστάσεις εκτός Ευρωλίγκας (κολεγιακό μπάσκετ και πρωτάθλημα Τουρκίας), ωστόσο με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στα Τρίκαλα δείχνουν ότι σιγά σιγά μπαίνουν στο «κλίμα», όπως άλλωστε παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς ο Ντίνος Μήτογλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...