ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 (73' ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ)

Αήττητο… τέλος στη Λεωφόρο

Πρώτη φετινή ήττα για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο οποίος είδε τον Πανιώνιο να σκοράρει με τον Ντουρμισάι στο 73ο λεπτό (1-0) φεύγοντας με το «διπλό» από το «Απ. Νικολαΐδης». Πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό στην έδρα του επί Μαρίνου Ουζουνίδη, όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αήττητο... τέλος στη Λεωφόρο

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου η ομάδα του Ουζουνίδη, με τον Μολέντο να μένει εκτός αποστολής λόγω πόνων στο σημείο που είχε τα ράμματα και τον Κολοβέτσιο να παίρνει τη θέση του.

Ο Σωκράτης Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Κουτρουμπής – Κολοβέτσιος τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Χουλτ στο αριστερό και τον Γιόχανσον στο δεξί άκρο. Τον άξονα κάλυψαν οι Σιλά και Λουντ, με τον Χατζηγιοβάνη και τον Καμπέσας στα «φτερά» και τον Άλτμαν πίσω από τον Μολίνς.

Το ματς

Αναγνωριστικά κύλησαν τα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή, όμως, όπως συμβαίνει συχνά, να αδυνατεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κότνικ. Ο δε Πανιώνιος, δίχως άγχος, προσπάθησε από νωρίς να «χτυπήσει» μέσω της ταχύτητας που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, καταγράφοντας μάλιστα την πρώτη φάση του ματς. Ο Σπιριντόνοβιτς έφυγε ωραία από τα αριστερά, γύρισε στον Γεσίλ, ο οποίος σούταρε ψηλά από το ύψος του πέναλτι (8′).

Φάνηκε μετά το 20ο λεπτό

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν δίστασε να βάλει τις… φωνές στους παίκτες του, βλέποντας ότι τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν δίχως ουσιαστική απειλή από μεριάς τους, υπερτονίζοντάς τους τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπιπταν στη μεσαία γραμμή. Οι φωνές έδειχναν να πιάνουν «τόπο», όταν στο 21ο λεπτό, οι «πράσινοι» έφτασαν στην εστία του Κότνικ, με τον Άλτμαν να ανοίγει στον Χουλτ, εκείνος να σεντράρει, αλλά ο Μολίνς να στέλνει με αδύναμο σουτ τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα (21′).

Διατηρώντας το πλάνο του, ο Πανιώνιος βρήκε άλλη μια φάση μέσω της αντεπίθεσης, αλλά ο Σωκράτης Διούδης «έβγαλε» την προσπάθεια του κινητικού Σπιριντόνοβιτς στο 24ο λεπτό. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν ο Λουντ σούταρε ψηλά από καλή θέση. Φτάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, είχαμε δύο καλές στιγμές εκατέρωθεν, σε ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο μέρος, με τον Χουλτ να κόβει την τελευταία στιγμή τον Σπιριντόνοβιτς (42′) και δύο λεπτά αργότερα, ο Κότνικ έπεσε στη γωνία του και έβγαλε το απευθείας φάουλ του Λουντ (44′).

Διπλή αλλαγή απ’ τα αποδυτήρια

Βλέποντας την αδυναμία του Παναθηναϊκού να πιέσει τους φιλοξενούμενους, ο Ουζουνίδης έκανε δύο αλλαγές από τα αποδυτήρια, περνώντας τους Ρέις και Χίλιεμαρκ στη θέση των Σιλά και Χατζηγιοβάνη αντίστοιχα. Οι κινήσεις αυτές έδωσαν «πνοή» στην επίθεση του «τριφυλλιού» την ίδια ώρα που συντελέστηκε και η άνοδος των «κυανέρυθρων», καθώς το παιχνίδι άνοιξε από νωρίς, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το πολυπόθητο γκολ.

Οι ποιοτικές μεταβιβάσεις του Χίλιεμαρκ ανησύχησαν την άμυνα του Πανιωνίου και σε μια εξ αυτών, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Κότνικ. Στο 54′ ο Σουηδός έβγαλε τον Μολίνς σε θέση φορ, αλλά εκείνος καθυστέρησε χαρακτηριστικά, προκαλώντας δυσφορία στην εξέδρα, ενώ στο 63′ το διαγώνιο σουτ του Καμπέσας πέρασε εκτός εστίας. Στην ίδια χρονική περίοδο, οι φιλοξενούμενοι, πιστοί στο πλάνο των αντεπιθέσεων, θα μπορούσαν να «πληγώσουν» τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο εξαιρετικός Κουτρουμπής έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Γκιοατά στο 55′.

Μέσα ο Εμμανουηλίδης, γκολ ο Πανιώνιος

Στο 69ο λεπτό, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να ρίξει στη «μάχη» τον νεαρό Εμμανουηλίδη, ως η τελευταία επιλογή που είχε ώστε να αλλάξει την κατάσταση. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο καταχειροκροτούμενος από τους περίπου 8.000 οπαδούς που βρέθηκαν στη Λεωφόρο.

Την είσοδο του Εμμανουηλίδη όμως ακολούθησε το «πάγωμα», με τον Πανιώνιο να βρίσκει τη φάση που έψαχνε, ανοίγοντας το σκορ στο 73ο λεπτό. Μετά από κόντρες, ο Ρέις έστειλε άθελά του με τάκλιν τη μπάλα στον Ντουρμισάι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Διούδη (0-1, 73′). Παρά την εξέλιξη αυτή, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Άλτμαν έχασε τεράστια ευκαιρία, αστοχώντας εξ επαφής με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χίλιεμαρκ (76′).

Έμεινε με το σοκ…

Η εξέλιξη της αναμέτρησης έδειχνε ότι η ομάδα που θα πετύχαινε πρώτη ένα γκολ, δύσκολα θα έχανε το προβάδισμα. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, εκείνος βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, έχοντας μπροστά τους δεκαεπτά λεπτά συν τις καθυστερήσεις για την ανατροπή του σκηνικού.

Πλην της ανόδου στην επίθεση και της μεγάλης ευκαιρίας του Όμρι Άλτμαν στο 76ο λεπτό, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου την εστία του Κότνικ, αδυνατώντας να τον απειλήσουν, έστω για να ισοφαρίσουν, με τον Πανιώνιο να κρατά με άνεση το πολύτιμο 1-0, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό στην πρώτη -εγχώρια- ήττα του στη Λεωφόρο μετά από έναν χρόνο.

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (46’ Χίλιεμαρκ), Σιλά (46’ Ρέις), Λουντ, Καμπέσας (68’ Εμμανουηλίδης), Αλτμαν, Μολίνς.

Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοτά, Χατζισαφί, Σιώπης, Κόρμπος, Λάμπρου, Σαββίδης (84’ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς (69’ Μασούρας), Γεσίλ (61’ Ντουρμισάι).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE