ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Εξελίξεις: Απάντησε ο Τσίπρας στις προκλήσεις Ερντογαν!

Κατά την ομιλία του προς τον Ερντογάν, ο Α. Τσίπρας τόνισε πως οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βελτιώνονται μόνο μέσα από τον σεβασμό στις συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο & τον αμοιβαίο σεβασμό.

Εξελίξεις: Απάντησε ο Τσίπρας στις προκλήσεις Ερντογαν!

Κατά την ομιλία του προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία βελτιώνονται μόνο μέσα από τον σεβασμό στις συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Είναι σημαντικό που σας καλωσορίζω ως Πρόεδρο της Τουρκίας. Είναι μία επίσκεψη μετά από 65 χρόνια.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η δική μου επιθυμία είναι οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε κλίμα καλής συνεννόησης. Πιστεύω βαθιά στη φιλιά των λαών μας και ως Πρωθυπουργός το έχω αποδείξει.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 67.137 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην περιοχή μας, με προκλήσεις όπως το προσφυγικό και η ένταση στις Ευρωτουρκικες σχέσεις έχουμε ευθύνη να οικοδομήσουμε τον διάλογο και την συνεννόηση και να βρούμε λύση σε σύνθετα προβλήματα.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ενθάρρυνα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σας προσκαλέσει γιατί ιστορική δεν είναι μόνο η επίσκεψη αλλά και η πρόσκληση που στόχο έχει να χτίσουμε γέφυρες και όχι αν υψώσουμε τείχη.

Θέλω να πιστεύω και αυτός είναι ο δικός σας σκοπός. Ως μηχανικός σας λέω πως για να χτίσουμε γέφυρες πρέπει να το κάνουμε σε σταθερά θεμέλια. Σταθερά θεμέλια αποτελούν ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

Διαφορές υπήρχαν πάντα υπάρχουν και σήμερα με τις θέσεις μας να είναι γνωστές. Αυτό που έχει σημασία είναι πέρα από τις διαφορές να ψάχνουμε να βρούμε συγκλίσεις με σεβασμό στις θέσεις και τις απόψεις του συνομιλητή μας. Αν σήμερα το καταφέρουμε η επίσκεψή σας δεν θα είναι μόνο ιστορική αλλά θα άνοιγε νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των χωρών και των λαών μας. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και πάλι στην Ελλάδα».

Πηγή: skai.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...