ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Εσένα κάπου σε… ξέρω!

Τσάβι, Σάρας, Λούκας, Καλάθης και Βουγιούκας υπό μια... κοινή συνισταμένη. Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει το κοινό «πράσινο» παρελθόν μιας πεντάδας η οποία θα... μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην αποψινή «μάχη» του Κάουνας.

Εσένα κάπου σε... ξέρω!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (20:00) τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας και αναζητά την όγδοη νίκη του στη διοργάνωση, κόντρα σε μια ομάδα με την οποία, έτσι όπως τα έφερε η ζωή, έχει αρκετά κοινά σημεία ως προς το πρόσφατο παρελθόν. Τι εννοούμε;

Αρχικά στεκόμαστε στο προφανές, την παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην τεχνική ηγεσία της λιθουανικής ομάδας. Ο προπονητής που για πολλούς είναι το «next big thing» των πάγκων της Ευρωλίγκας έκανε δύο θητείες στον Παναθηναϊκό, άκρως επιτυχημένες (2007-10, 2011-12) κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και φυσικά την ευρωκούπα του Βερολίνου το 2009.

Έπειτα ακολουθεί ο μέχρι πρότινος μαθητής του Σάρας, Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος «ανδρώθηκε» στο Κάουνας και υπό τις οδηγίες του Γιασικεβίτσιους βοηθήθηκε στο να «ανοίξει» τα «φτερά» του, πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή σεζόν πέρσι, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό. Ο Σάρας έστειλε τον «Λέκα» στα έμπειρα χέρια του Τσάβι Πασκουάλ, γνωρίζοντας ότι μπορεί να του προσφέρει όσα χρειάζεται για να εκτοξευθεί περαιτέρω.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.052 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει τι εστί Γιασικεβίτσιους, όχι μόνο από τα… χρονικά της Ευρωλίγκας, αλλά και από προσωπική πείρα. Ο Καταλανός είχε τον Σάρας υπό την καθοδήγησή του τη σεζόν 2012-13, με την συνύπαρξή τους στη Μπαρτσελόνα να αποφέρει στον σύλλογο ένα κύπελλο Ισπανίας και ένα Σούπερ Καπ. Έπειτα, ο Σάρας πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις, για να κλείσει την ένδοξη καριέρα του.

Κατά τη διάρκεια αυτής και ιδίως στα χρόνια του Παναθηναϊκού, είχε προλάβει ως συμπαίκτες τους αποψινούς αντιπάλους του, Νικ Καλάθη και Ίαν Βουγιούκα, με τους οποίους, λογικά, θα ανταλλάξει δύο κουβέντες στη «Ζαλγκίριο Αρίνα». Ο Καλάθης έχει επισκεφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν την εν λόγω έδρα ως αντίπαλος, όμως ο Ίαν θα λέγαμε ότι ξέρει απ’ έξω όλα τα… κατατόπια.

Ο έμπειρος σέντερ αγωνίστηκε για μια σεζόν στο Κάουνας, φορώντας τα «πράσινα» της Ζαλγκίρις (2015-16), έχοντας μάλιστα συμπαίκτες τρεις εκ των αποψινών αντιπάλων του, τον Παούλιους Γιανκούνας, τον Εντγκάρας Ουλανόβας και τον Μαρτίνας Σάιους, ακολουθώντας τις οδηγίες του Σάρας, ο οποίος μέχρι τα μέσα της σεζόν ήταν βοηθός του Κράπικας, προτού αναλάβει καθήκοντα head coach, την 9η Ιανουαρίου του 2016, θέση που κατέχει ως σήμερα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.