ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τσάβες: Το λάθος δεν είναι η απόφαση, αλλά ο τρόπος…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το "θέμα Τσάβες", το δικαίωμα του Αργεντινού, αλλά και την απαράδεκτη στάση του.

Τσάβες: Το λάθος δεν είναι η απόφαση, αλλά ο τρόπος...

Προφανώς και ο Αντρές Τσάβες δεν αγάπησε τον Παναθηναϊκό, ούτε… μεγάλωσε με αφίσα του Δημήτρη Σαραβάκου στο δωμάτιό του, για να του ζητάει κανείς να μη διεκδικήσει τα αυτονόητα. Προφανώς και ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να φερθεί, όπως αυτός πιστεύει, ειδικά όταν “βιώνει” μια πολύ κακή κατάσταση, όπως είναι αυτή στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο και με προυποθέσεις να παίρνει στην ώρα του χρήματά του και όχι να ζει σε μια αβεβαιότητα, όπως συμβαίνει στο τριφύλλι από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να σταματήσει τη χρηματοδότηση και την ενασχόληση.

Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Τσάβες και ο κάθε “Τσάβες” έχει το δικαίωμα να δράσει όπως νομίζει αυτός, διεκδικώντας τα χρήματά του ή και αποχωρώντας ακόμα από το κλαμπ. Αυτό ούτε κακό είναι, ούτε λάθος. Και, φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κακολογήσει τον οποιονδήποτε, αν πάρει μια τέτοια απόφαση. Ο Αργεντινός, όμως, χειρίστηκε το όλο θέμα τελείως λανθασμένα και καθόλου ξεκάθαρα.

Προτού φύγει για την πατρίδα του, είχε ενημερώσει άλλες δυο φορές και είχε ζητήσει από τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει το μεγάλο ταξίδι για να βρεθεί κοντά σε οικογενεικά του πρόσωπα. Ο κόουτς αρνήθηκε, διότι οι υποχρεώσεις της ομάδας έτρεχαν και ο Τσάβες είχε μπροστά του μια αποθεραπεία. Την τρίτη φορά, όταν ξανά ο Εβρίτης τεχνικός είπε “όχι” στο αίτημα του παίκτη, ο τελευταίος έφυγε, επικαλούμενος ενοχλήσεις ξανά, τη στιγμή που είχε αγωνιστεί έστω και για λίγα λεπτά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ηταν ξεκάθαρο ότι ο λόγος του ταξιδιού στην άλλη άκρη της γης, δεν ήταν κανένας τραυματισμός. Ο Τσάβες είχε πάρει την απόφαση να φύγει και να μη γυρίσει ποτέ πίσω ξανά. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτή του τη στάση, αλλά και την άρνηση να σηκώνει τα τηλέφωνα αργότερα, όταν οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του; Γιατί, όταν η ΠΑΕ έστειλε άνθρωπο στην Αργεντινή, ο ποδοσφαιριστής τα… μάσαγε, μη δίνοντας πειστικές εξηγήσεις για την κατάσταση; Γιατί, παρά τις πιέσεις του ατζέντη του, ο Τσάβες θόλωνε περισσότερα τα νερά και ενώ μέρα παρά μέρα περιμέναμε μια οριστική εξέλιξη στην υπόθεση, αυτή έπαιρνε παράταση, δίχως να κατανοεί κανείς τους λόγους;

Ο Τσάβες είχε όλο το δίκιο με το μέρος του, αλλά το έχασε με την απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική του στάση. Οταν θες να πάρεις μια απόφαση και να διεκδικήσεις αυτό που έπρεπε να έχεις, φέρεσαι διαφορετικά. Λες την αλήθεια, στηρίζεις με θάρρος την απόφασή σου και προχωράς. Ο Αργεντινός έκανε κάτι άλλο. Δεν είπε ποτέ την αλήθεια, δημιούργησε μια εξαιρετικά θολή κατάσταση στην υπόθεσή του και… εκμεταλλεύτηκε το διοικητικό κενό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα ή καλύτερα την έλλειψη σταθερής και “αυστηρής” διοίκησης.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να καταγγείλει τον παίκτη για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και θα το κάνει. Οι “πράσινοι” ψάχνουν τρόπο να λύσουν το συμβόλαιο με το μικρότερο δυνατό κόστος και να δώσουν το 50% για να εξοφλήσουν την Μπόκα Τζούνιορς. Δύσκολα πράγματα αυτά, αλλά κάποια άκρη θα βρεθεί στο τέλος της ημέρας. Δυστυχώς, για την ομάδα, ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στην Ελλάδα με τη στάμπα του “αντι – Μπεργκ” και ως… κομαντάντε, φεύγει και ως αποτυχημένος και ως αντιεπαγγελματίας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE