ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κουλιμπαλί: «Αν ήθελα θα είχα φύγει»

Στα οικονομικά προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, στάθηκε ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να φύγει από την ομάδα.

Κουλιμπαλί: «Αν ήθελα θα είχα φύγει»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

Είσαι έτοιμος να επανέλθεις, θεωρείς ότι κάποιος τραυματισμός σου έγινε επειδή μπήκες νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε;

«Πάντοτε κοιτάω να είναι απόλυτα έτοιμος, φέτος όμως είναι η πρώτη φορά που έχω τόσους τραυματισμούς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή, πρέπει να ζει με την αίσθηση ότι μπορεί να τραυματιστεί. Στον τελευταίο αγώνα με το ΠΑΟΚ δεν έπαιξα γιατί είχα κάνει μόνο δυο προπονήσεις και ο προπονητής ήθελε να έχω βγάλει όλη την εβδομάδα και τώρα είμαι απόλυτα έτοιμος».

Με τις τόσες αλλαγές που έχει ο Παναθηναϊκός πότε θα έχει τους αυτοματισμούς που λες ότι πρέπει να αποκτήσει η ομάδα;

«Είναι σαφές ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα επειδή είχαμε πολλούς τραυματισμούς και ο προπονητής έπρεπε να προσαρμοστεί και να συμβιώσει με αυτές τις συνθήκες. Οπότε είναι δύσκολο να μιλήσουμε για αυτοματισμούς αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Πως βιώνεις εσύ όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση, σκέφτηκες να κάνεις προσφυγή όπως είχε γραφτεί;

«Όχι η απάντηση είναι όχι. Σίγουρα βιώνουμε μια κατάσταση δύσκολη και πρωτόγνωρη για μένα και την οικογένεια μου και πρέπει να ξέρετε δουλεύουμε για να βοηθάμε κάποιους ανθρώπους. Το διαψεύδω κατηγορηματικά όμως. Αν ήθελα θα είχα φύγει ήδη, θα είχα πάει να κάνω προσφυγή στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Αυτά που γράφτηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Φοράω την φανέλα του Παναθηναϊκού, συνεχίζω τις προπονήσεις μου και τη δουλειά μου και τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 153.081 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακούγονται πολλά για το ενδιαφέρον ξένων ομάδων, υπάρχει κάτι προχωρημένο;

«Ακούω φήμες αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Μακάρι να έρθει κάποια πρόταση από ένα άλλο σωματείο που θα βοηθήσει και τον Παναθηναϊκό να κερδίσει κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο όμως».

Πως φανταζόσουν τη παρουσία σου στον Παναθηναϊκό όταν ήρθες στην ομάδα;

«Είναι σαφές πως όταν υπέγραψα ερχόμουν σε μια μεγάλη ομάδα από μια πιο μικρή τον Πλατανιά. Η αρχή ήταν πολύ καλή, ήμουν χαρούμενος, έπαιξα αρχικά σαν αναπληρωματικός αλλά μετά με την δουλειά μου έγινα βασικός και συνέχισα να δουλεύω και μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω την καριέρα μου ακόμα πιο ψηλά».

Ο Παναθηναϊκός δίνει ένα σημαντικό ματς με την Ξάνθη, τι προσδοκάς;

«Θα πρέπει να δούμε σοβαρά τον αγώνα ο οποίος είναι και ο τελευταίος για το πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά. Θα πρέπει όλη η ομάδα να τα δώσει όλα. Μπορεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ να μας άφησε μια πικρή γεύση αλλά εμείς είμαστε εδώ, συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά και κοιτάμε μόνο τη νίκη, ούτε καν την ισοπαλία. Μόνο τη νίκη».

ΣΧΟΛΙΑ