ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Λοτζέσκι: «Άρχισα να νιώθω καλύτερα στο ΟΑΚΑ – θα παίξουμε και για τον Νικ όσο χρειαστεί»

Για τη δική του αγωνιστική παρουσία κόντρα στην Αρμάνι, τα πολλά σουτ που δοκιμάζουν, αλλά και για την απουσία του Νικ Καλάθη, μίλησε ο Ματ Λοτζέσκι.

Λοτζέσκι: «Άρχισα να νιώθω καλύτερα στο ΟΑΚΑ - θα παίξουμε και για τον Νικ όσο χρειαστεί»

Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο φόργουορντ των «πρασίνων» ήταν από τους κορυφαίους για το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ, συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει ανέπαφη την έδρα του και να επικρατήσει επί της Αρμάνι Μιλάνο (80-72).

Μιλώντας στο Euroleague Greece, ο Ματ Λοτζέσκι, αναφέρθηκε στα σημεία εκείνα που έκριναν την αναμέτρηση υπέρ του «τριφυλλιού», σχολίασε τη δική του αγωνιστική παρουσία, αλλά το χρονικό διάστημα που θα κληθούν οι «πράσινοι» να αγωνιστούν χωρίς τον Νικ Καλάθη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Σκόραρες 14 πόντους με 3/4 τρίποντα… Άρχισες να βρίσκεις ρυθμό;

«Επιτέλους άρχισα να νιώθω καλύτερο στο παρκέ, είχα περισσότερο ρυθμό αν και πιστεύω ότι όλη η ομάδα σουτάρει καλά στο ΟΑΚΑ. Είναι τώρα κάποια ματς που έχουμε 15 ή περισσότερα τρίποντα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για τη νίκη και που ικανοποιήσαμε τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε ξανά. Μας έδωσε ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να πολεμήσουμε και στο τέλος να πάρουμε το παιχνίδι…».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 40.931 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Γενικά ως ομάδα σκοράρετε πολλά τρίποντα, ειδικά εδώ στο ΟΑΚΑ. Που οφείλεται αυτό;

«Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά κάθε φορά που παίζουμε εδώ είμαστε πολύ εύστοχοι στα τρίποντα. Πάντως είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, αφού όλοι μας μπορούμε να σουτάρουμε. Δεν έχουμε τόσο πολύ παιχνίδι στο post και έτσι επιλέγουμε το τρίποντο. Ακόμα και οι ψηλοί μας μπορούν να σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστό όπως ο Σίνγκλετον, ο Γκιστ και ο Γκέιμπριελ. Και κάπως έτσι υπάρχουν οι βραδιές που έχουμε πολλά εύστοχα τρίποντα».

Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται, είναι κομμάτι της τακτικής σας τα τόσα πολλά σουτ;

«Φυσικά. Θα έλεγα ότι το τρίποντο είναι μέρος του παιχνιδιού μας. Για παράδειγμα ο Γκιστ είναι undersized σέντερ, θα πάρει τη μπάλα στο pop out και θα σουτάρει. Το ίδιο και ο Κρις. Μόνο ο Ίαν και ο Ζακ είναι παίκτες που παίζουν μέσα στο post».

Απέναντι στην Αρμάνι το μόνο που χρειαστήκατε ήταν λίγο… άμυνα τελικα;

«Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια κάναμε συνέχεια αλλαγές στην άμυνα και στα pick n roll, παίξαμε πιο επιθετικά, βρήκαμε πόντους στο transition και ελεύθερα σουτ με αποτέλεσμα να ανακτήσουμε τον έλεγχο του αγώνα».

Πώς γίνεται όμως κάθε φορά να μπαίνετε νωθρά στο ΟΑΚΑ και να το γυρίζετε μετά; Αντίθετα στα εκτός έδρας ξεκινάτε καλά αλλά η συνέχεια δεν είναι ίδια…

«Όντως… Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει και αν το γνωρίζαμε θα κάναμε τα πάντα για να το φτιάξουμε. Βέβαια να πω την αλήθεια κάποια παιχνίδια που περιμένεις να κερδίσεις μπαίνεις πιο χαλαρά στην αρχή. Αντίθετα με τη Ρεάλ είσαι πιο επιθετικός. Βέβαια το σημαντικότερο όλων είναι ότι δείχνουμε χαρακτήρα και βρίσκουμε τις λύσεις για να φτάνουμε στις νίκες».

Και μέσα σε όλα είχατε και το επεισόδιο με τον Θίοντορ. Μάλιστα εσύ ήσουν στην φάση που προσπάθησε να εκμαιεύσει το επιθετικό φάουλ…

«Μπορεί να ήμουν στο παρκέ εκείνη τη στιγμή όσον αφορά το προηγούμενο επεισόδιο, αλλά δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς. Πάντως στο post που έκανα εγώ, ίσα ίσα που τον ακούμπησα και εκείνος έπεσε κάτω! Εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα αν μου είχαν σφυρίξει επιθετικό φάουλ αλλά οι διαιτητές έδειξαν τεχνική ποινή για flopping και έφυγε από το ματς. Ήταν μια στιγμή που έπαιξε ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα».

Τι σκέφτηκες όταν είδες τον Νικ να πονάει και να πιάνει τον ώμο του;

«Ο Νικ είναι ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας, φτιάχνει τους στόχους μας και του εύχομαι την καλύτερη τύχη. Ομως πρέπει να προχωρήσουμε με τα άλλα παιδιά για όσο χρειαστεί».

Σας ταιριάζει να παίζετε στην ίδια πεντάδα με τον Ρίβερς; Δεν θα ξέρουν οι αντίπαλοι ποιος να πιάσει ποιον;

«Όταν παίζουμε μαζι πρέπει να μας σέβονται και τους δύο. Αυτό μας βοηθάει πολύ ώστε να έχει ένας από τους δύο ανοικτά σουτ ή αν μας πιέζουν δημιουργείται ρήγμα στις αντίπαλες ρακέτες το οποίο και εκμεταλλεύομαστε με τους ψηλούς. Και ο Νικ είναι εκείνος που διαβάζει τέλεια τις άμυνες και μπορεί να μας βγάζει τις πάσες. Τώρα κάποια άλλα παιδιά θα βγουν μπροστά για να τον καλύψουν».

Και τώρα η Μακάμπι χωρίς να υπάρχει χρόνος για ξεκούραση…

«Ξέρω ότι παίζει πολύ καλά η Μακάμπι, τους έχω δει και θεωρώ ότι έχουν πολύ ταλέντο. Όμως και η Αρμάνι έχει καλούς παίκτες αλλά για κάποιον λόγο χάνει τα ματς που είναι κοντά στο σκορ. Θα είναι και αυτό ένα σημαντικό ματς όπου θέλουμε να διασφαλίσουμε το αήττητο στην έδρα μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...