ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η ζωή χωρίς τον Νικ και η μεγάλη ευκαιρία του Λεκαβίτσιους

Η πρώτη φορά του Παναθηναϊκού χωρίς τον ηγέτη του και η μεγάλη ευκαιρία του Λεκαβίτσιους να κάνει το πρώτο μικρό… step up. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Η ζωή χωρίς τον Νικ και η μεγάλη ευκαιρία του Λεκαβίτσιους

Η μοίρα… έφερε τον Παναθηναϊκό, απέναντι στη χειρότερη νέμεση του… το γεγονός πως θα πρέπει να αγωνιστεί χωρίς τον μεγάλο του ηγέτη, για τα επόμενα δύο παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νικ είναι άλλη ομάδα. Το είπε ο ίδιος ο Τσάβι Πασκουάλ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί της Αρμάνι, το έχουμε διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές, όλοι όσοι παρακολουθούμε τα παιχνίδια των «πράσινων», μόλις ο Καταλανός, αποσύρει τον Καλάθη στον πάγκο.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, τα πράγματα είναι μετρημένα κουκιά. Ο Νικ-απέναντι σε Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα-δε θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, αλλά σπίτι του. Ο Πασκουάλ θα κληθεί να αναπληρώσει το κενό του και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, για πρώτη φορά φέτος, θα πρέπει να πάρει την ομάδα και να την οδηγήσει μέσα στο παρκέ, απέναντι σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου και όχι απέναντι σε ομάδες, επιπέδου ελληνικού πρωταθλήματος.

Αλλά, ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Ο Λιθουανός βραχύσωμος γκαρντ, θα βγει μπροστά. Θα παίξει περισσότερο. Είμαι σίγουρος, πως ο Τσάβι Πασκουάλ, έχει ήδη πέσει πάνω του… από την Παρασκευή το βράδυ και τον προετοιμάζει ψυχολογικά και τακτικά. Δεν λέει κανείς πως θα κριθεί σε αυτά τα δύο ματς ο «Λέκα». Αλλά όπως και να το κάνουμε, θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το κλικ… παραπάνω που και ο ίδιος έχει ανάγκη, αλλά και ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται.

Θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Ο τραυματισμός να ήταν πολύ πιο σοβαρός, το χρονικό διάστημα της απουσίας του Καλάθη, μεγαλύτερο, το πρόγραμμα των «πράσινων» πολύ πιο δύσκολο. Δεν ισχύουν όμως όλα αυτά. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο ματς, τα οποία αν πάρει θα έχει κάνει ένα μεγάλο step-up. Οι πρωταθλητές έχουν μάθει να παίζουν με προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με παίκτες κλειδιά να απουσιάζουν. Δεν έχει όμως ξαναβρεθεί στη θέση αυτή. Το να παίξουν χωρίς τον μεγάλου του ηγέτη, κορυφαίο γκαρντ τούτη τη στιγμή στην Ευρωλίγκα.

Αν η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, περάσει αβρόχοις ποσίν, τα δύο αυτά παιχνίδια, χωρίς τον leader της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί διπλά και τριπλά κερδισμένος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...