ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ 91-69

«Καθάρισε» το Ρέθυμνο με «Λέκα», Ματ και Ντένμον

Ο Νικ Καλάθης είδε ως... θεατής από τον πάγκο τον Λούκας Λεκαβίτσιους να τον αντικαθιστά επάξια (12π - 3ασ) και τους Λοτζέσκι (14π), Ντένμον (14π), Παππά (10π) και Βουγιούκα (10π) να γίνονται... διψήφιοι, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην άνετη νίκη με 91-69 επί του Ρεθύμνου.

«Καθάρισε» το Ρέθυμνο με «Λέκα», Ματ και Ντένμον

Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να μπει δυνατά στο παιχνίδι, ώστε να το «καθαρίσει» το συντομότερο δυνατό και να κρατήσει δυνάμεις εν όψει Μακάμπι, με τον Λεκαβίτσιους να υπογράφει με ωραίο τρόπο το 8-3, προτού έρθει η αντεπίθεση των Κρητικών με τον Μούντι (8-8). Δύο τρίποντα από Σίνγκλετον και Ρίβερς έφεραν εκ νέου τον Παναθηναϊκό στο +6 (17-11) για να ακολουθήσει νέο σερί από τους φιλοξενούμενους (17-18), με τις δύο βολές του Παππά να κλείνουν το δεκάλεπτο υπέρ του «τριφυλλιού» (19-18).

Ο Καλαϊτζάκης πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής, ελλείψει Καλάθη, σκοράροντας μάλιστα (22-20), αλλά το Ρέθυμνο έδειχνε τη μαχητικότητά του με μπροστάρή τον Μούντι (27-26). Κάπου εκεί, «μίλησε» η κλάση του Παππά, που μαζί με τον Λοτζέσκι τελείωσαν υποδειγματικά ορισμένες φάσεις (36-29), για να ακολουθήσει ένα… γαϊτανάκι βολών, από τις δύο ομάδες, με τον Λεκαβίτσιους να παίρνει τη σκυτάλη και με 2/2 από τη γραμμή να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου, με τους «πράσινους» να βρίσκονται στο +6 (41-35).

Όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους παιχνίδια, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν η αλλαγή «ταχύτητας» ώστε να ξεδιαλύνουν τα πράγματα. Ο Μούντι συνέχιζε να το «παλεύει» από πλευράς Ρεθύμνου (47-45) αλλά ο Λεκαβίτσιους και ο Λοτζέσκι είχαν «ζεσταθεί» για τα καλά. Ο Λιθουανός διαμόρφωσε το 55-45 και λίγο αργότερα ο Παππάς με τον Γκιστ βοήθησαν στο να αυξηθεί κι άλλο η διαφορά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +17 (62-45) «καθαρίζοντας» τη «μπουγάδα».

O Nτίνος Μήτογλου έβαλε κι αυτός με τη σειρά του την «υπογραφή» του στο ματς, πετυχαίνοντας γκολ-φάουλ (69-52). Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Ντένμον ώστε να προσθέσει πόντους στο ενεργητικό του, απαντώντας στις εμπνεύσεις του Μούντι που δεν τα… παρατούσε, με ένα μπαράζ… πόντων, φτάνοντας γρήγορα τον διψήφιο αριθμό, στον δρόμο για το τελικό 91-69. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την ένατη συνεχόμενη νίκη του στη Basket League και έδειξε έτοιμος για το επικείμενο ματς με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-35, 63-45, 91-69

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ