ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (79' ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ - 18' ΑΛΤΜΑΝ)

Νέα «αυτοκτονία», ούτε τώρα διπλό για τον Παναθηναϊκό

Για 45 λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς, σκόραρε με τον Άλτμαν (18') και έχασε ευκαιρίες για παραπάνω γκολ. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, οι ''πράσινοι'' παρουσιάστηκαν εντελώς διαφορετικοί, δίνοντας χώρο στην Ξάνθη που εν τέλει ισοφάρισε με τον Γέντρισεκ (1-1, 79'). Σπουδαίες ευκαιρίες από τον Χίλιεμαρκ στα τελευταία λεπτά.

Νέα «αυτοκτονία», ούτε τώρα διπλό για τον Παναθηναϊκό

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Βλαχοδήμος επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ, με το δίδυμο Αυλωνίτη – Κολοβέτσιου να καλύπτει το κέντρο της άμυνας, με τον Χουλτ στα αριστερά και τον Κουλιμπαλί στα δεξιά.

Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κουρμπέλης και Τζανδάρης, με τον Λουντ αριστερά, τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά αλλά με ελευθερία κινήσεων και τον Άλτμαν λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πίσπα.

Το ματς

Σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, ο Παναθηναϊκός έδειχνε περισσότερο αποφασισμένος, με δείγμα την μπαλιά που οριακά δεν πρόλαβε ο Πίσπας στο δεύτερο λεπτό. Μπορεί η πρώτη ”καθαρή” φάση του ματς να άνηκε στην Ξάνθη, με τον Λουσέρο να βρίσκει χώρο και χρόνο από τα αριστερά και τον Βλαχοδήμο να ”βγάζει” σε κόρνερ (4′), αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Κινητικός ο Πίσπας, γκολ ο Άλτμαν

Έπειτα από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Κουλιμπαλί… κατάλαβε ότι του αφήνουν αρκετό χώρο από τα δεξιά, βγαίνοντας αρκετές φορές σε ρόλο εξτρέμ με τις προωθήσεις του, την ώρα που ο κινητικός Βιγιαφάνιες βρισκόταν… παντού και ο Πίσπας έμπαινε σε όλες τις φάσεις. Ο νεαρός φορ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από τη σέντρα του Άλτμαν (αν και ολομόναχος) στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς (13′).

Ο Πίσπας έχασε δεύτερη φάση στο 17′, καθώς έλαβε τη σέντρα του Κουλιμπαλί, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Για τις δύο ευκαιρίες του νεαρού ”ξεπλήρωσε” ο Άλτμαν ένα λεπτό αργότερα. Έπειτα από κόρνερ, οι της Ξάνθης έδιωξαν πάνω στον Ισραηλινό και εκείνος με ”ξερό” σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ζίβκοβιτς (18′, 0-1).

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν άκρως πειστική μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από τύχη και αστοχία δεν έγραψε κι άλλα το κοντέρ. Στο 22ο λεπτό, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Άλτμαν, εκείνος βγήκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς, όμως ο πορτιέρε της Ξάνθης έδιωξε με τα πόδια την προσπάθεια του Ισραηλινού. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε εκ νέου η σειρά του Πίσπα να χάσει τρίτη καλή στιγμή, όταν μπήκε στην περιοχή, δοκίμασε την τύχη του, αλλά ”έπεσε” πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης (24′).

Έπεσε ο ρυθμός, απόλυτος έλεγχος

Το ”κρεσέντο” του Παναθηναϊκού κράτησε για δέκα λεπτά. Από το 15ο έως το 25ο λεπτό, οι ”πράσινοι” θα μπορούσαν να έχουν ”καθαρίσει” το ματς, ωστόσο εκμεταλλεύτηκαν μόνο τη φάση με τον Άλτμαν. Έκτοτε, δίχως να κοπιάσουν, είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, διατηρώντας τη μπάλα στα πόδια τους και μην αφήνοντας ευκαιρία στην Ξάνθη να ”ξεμυτίσει” και να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Κάπως έτσι κύλησαν τα εναπομείναντα λεπτά ως το ημίχρονο, με τον ρυθμό να έχει πέσει στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους, το οποίο είχε ”φαρδιά-πλατιά” την υπογραφή του Παναθηναϊκού.

”Υποχώρηση” και λάθη

Το ”τριφύλλι” οδηγούσε στα μέτρα του το παιχνίδι, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο, διότι στις αρχές του δευτέρου μέρους τα πράγματα… αγρίεψαν κάπως. Το πρώτο τέταρτο πέρασε με την Ξάνθη ένα κλικ πιο επιθετική και τον Παναθηναϊκό σε πιο control ρόλο, να βάζει στις ”πλάτες” του τρεις κίτρινες κάρτες, με τον Άλτμαν τον Χουλτ και τον Κουρμπέλη να σημειώνονται στο μπλοκάκι του διαιτητή.

Στο 60ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους μετά από το πρώτο πεντάλεπτο του ματς, όταν από σέντρα του Μεχία, η μπάλα κόντραρε και πέρασε από τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, φτάνοντας εν τέλει στον Λουσέρο που από πλεονεκτική θέση αστόχησε (60′).

Η τοποθέτηση του Λουσέρο σε ρόλο 10αριού ”γέμισε” την επιθετική γραμμή της Ξάνθης, με τον Ουζουνίδη να φωνάζει… οργισμένος από τον πάγκο στους παίκτες του, δίνοντας τους οδηγία να ”μαζέψουν” τις γραμμές τους, ούτως ώστε να ισορροπήσουν το ματς που όσο περνούσε η ώρα έγερνε όλο και περισσότερο στο μέρος των γηπεδούχων.

Πρώτη αλλαγή και ισοφάριση για την Ξάνθη

Βλέποντας ότι η Ξάνθη είχε πάρει τα ”ηνία” της αναμέτρησης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή στο ματς, περνώντας τον Δώνη στη θέση του Πίσπα στο 78ο λεπτό.

Προτού καλά καλά προλάβει να πατήσει τον αγωνιστικό χώρο ο νεαρός μέσος, η Ξάνθη βρήκε εν τέλει αυτό που έψαχνε, δέκα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας. Ο Φασίδης έκανε τη σέντρα και ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά, με τον Αυλωνίτη να τον έχει χάσει, βγάζοντας… νοκ άουτ τον Βλαχοδήμο για το 1-1 (79′).

Η Ξάνθη βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση εκμεταλλευόμενη την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος που, σε αντίθεση με όσα έδειξε στο πρώτο 45λεπτο. Με τα δεδομένα να έχουν ανατραπεί, ο Ουζουνίδης έριξε στη ”μάχη” τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ αντί του Ρόμπιν Λουντ που είχε ”χαθεί” στο δεύτερο ημίχρονο.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, που πήρε το ”ριμπάουντ” εκτός περιοχής, αλλά η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς (83′). Η δεύτερη συνέβη στο 90′, όταν από γύρισμα του Δώνη, ο Χίλιεμαρκ έκανε πιεζόμενος την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Η τρίτη δεν ήταν φαρμακερή, με τον Χίλιεμαρκ να βγαίνει ”φάτσα” με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης τον σταμάτησε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE