Ερασιτέχνης

Ερασιτέχνης για Στεφάνου: «Βαθιά θλίψη η απώλεια του Τάσου Στεφάνου»

Ερασιτέχνης για Στεφάνου: «Βαθιά θλίψη η απώλεια του Τάσου Στεφάνου»

Ανακοίνωση για το θάνατο του Τάσου Στεφάνου, εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του επί χρόνια παράγοντα του Α.Ο, εξέφρασε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Στην ανακοίνωση, οι «πράσινοι» κάνουν αναφορά στο ιστορικό του Τάσου Στεφάνου και την ψυχή που κατέθεσε σε όλα τα τμήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σύσσωμη η οικογένεια του Παναθηναϊκού Α.Ο., ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του επί δεκαετιών αθλητή και παράγοντα του Τριφυλλιού, Τάσου Στεφάνου. 

Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού Α.Ο.. Για 50 χρόνια στάθηκε δίπλα στον Παναθηναϊκό με πιο αξιοσημείωτη την προσφορά του ως γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία στέφθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, κατέκτησε αμέτρητα πρωταθλήματα και συνέβαλε τα μέγιστα των δυνατοτήτων του στην επίτευξη των άθλων του «αυτοκράτορα». Το 2013 διετέλεσε υπεύθυνος Ακαδημιών του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιουλίου 1945, στα «καταπράσινα» σοκάκια των Εξαρχείων. Ήταν και δεν ήταν 5 ετών όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τα μπασκετικά «θηρία» του Παναθηναϊκού να «κατασπαράζουν» τη ΧΑΝ. Μαγεύτηκε! Αγάπησε τον αθλητισμό και αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ. Συμμετείχε σε όλα τα τμήματα των υποδομών της ομάδας, αρχικά ως παίκτης και μετέπειτα σαν έφορος. Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, στέφθηκε μαζί της Πρωταθλητής το 1967 και συνέχισε, από διοικητικό πόστο πλέον, να υπηρετεί το Τριφύλλι με ευλάβεια. Είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, είτε ως έφορος, ο Τάσος Στεφάνου γνώρισε λαμπρές επιτυχίες. Ρίσκαρε για τον Παναθηναϊκό, αφιέρωσε την ζωή του σ’ αυτόν, γέλασε, έκλαψε και πορεύθηκε πιστά στο πλευρό του.

Κλήθηκε να στηρίξει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού σε δύσκολες εποχές. Είχε το σθένος, την πίστη που χρειαζόταν για να τα καταφέρει. Ακούραστος εργάτης, συνέχισε να συνεισφέρει στον Σύλλογο με τον ίδιο ζήλο, την ώρα που οι «πράσινοι» κάρφωναν καταπράσινη τη σημαία τους στο υψηλότερο βουνό της Ευρώπης. Του αναλογεί μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, αφού υπήρξε στο πλευρό του μεγάλου Συλλόγου εδώ και μισό αιώνα. Πάντοτε αναγκαίος, και τι δεν έκανε για τον «αυτοκράτορα» Παναθηναϊκό. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του Π.Α.Ο., γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στο φίλαθλο κοινό. Ο Στεφάνου ήταν ο αθλητής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου που αποκάλεσε πρώτος το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (νυν Παύλος Γιαννακόπουλος) ως «Τάφο του Ινδού».

Ο ίδιος παραδεχόταν πως αποτελεί τον πνευματικό πατέρα του προσωνύμιου που φέρει η ιστορική έδρα, κάτι που εμπνεύστηκε μετά την προβολή της ταινίας «Τάφος του Ινδού» του Φριτς Λανγκ. Ο ίδιος θυμάται: «Είχα πάει με κάτι συμπαίκτες μου στο σινεμά “Αρζεντίνα”, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου. Παρακολουθήσαμε την ταινία “Τάφος του Ινδού” του Φριτς Λανγκ. Στο σενάριο, για να πάει ο πρωταγωνιστής στον τάφο έπρεπε να κατέβει μια σειρά με σκαλιά. Ήταν ίδια με εκείνα του κλειστού! Όταν τα είδα, είπα στην παρέα: “Ο τάφος του Ινδού είναι ίδιος με το γήπεδό μας”. Το τι έγινε δεν περιγράφετε. Αυτό ήταν! Το όνομα έμεινε για πάντα!»…

Τα συλλυπητήρια όλων μας από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο στην οικογένεια του και τους οικείους του».

Exit mobile version