ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ 89-76

«Ατσάλινος» Παναθηναϊκός!

Καλάθη απόντος, όλη η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά, στον δρόμο για το 89-76 επί της Μακάμπι, φτάνοντας τις 9 νίκες στην Ευρωλίγκα. Εξαιρετικοί οι Γκιστ - Λεκαβίτσιους, «killer» ο Ρίβερς, ουσιαστικός ο Σίνγκλετον, καθοριστικοί Παππάς και Ντένμον.

«Ατσάλινος» Παναθηναϊκός!

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους πήρε από την αρχή τη «μπαγκέτα» της δημιουργίας, όπως αναμενόταν, με σκοπό να επιτελέσει μια δύσκολη αποστολή και να «μπει», όσο γίνεται, στα παπούτσια του Καλάθη. Βάσει της απόδοσής του στο πρώτο μέρος, θα λέγαμε ότι τα πήγε μια χαρά.

Μέσω του «ζεστού» Λιθουανού, ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο προβάδισμά του (9-4), το οποίο έφτασε στο +7 με τον Θανάση (16-9, 5′). Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν άμεση και με επιμέρους 9-2 έφεραν το ματς στα «ίσα» (18-18, 8′) με μπροστάρη τον Κόουλ. Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ «αφύπνισε» τους «πράσινους», που έδωσαν τη μπάλα στον «Λέκα» (3/3 τρίποντα, 11 πόντοι) και στον Παππά, οδηγώντας το σκορ στο δεκάλεπτο (25-21, 10′).

Παράλληλα με τον Λεκαβίτσιους, «ασταμάτητος» έδειχνε και ο Γκιστ, που μάζευε ό,τι περνούσε στην άμυνα, ενώ στην επίθεση «χτυπούσε» με καίριο τρόπο τις αδυναμίες της Μακάμπι (30-23, 12′). Σε γενικές γραμμές οι επιθέσεις λειτουργούσαν ρολόι, με τους Ισραηλινούς να κρατούν με «νύχια» και με «δόντια» τη διαφορά σε μονοψήφια διαφορά, με τα σουτ των Κόουλ και Τζάκσον (37-33, 15′).

Οι βιαστικές επιλογές στα τελειώματα αλλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Βουγιούκας από τον Παραχούσκι στη ρακέτα αλλά και την αδυναμία του Ντένμον στην άμυνα, έδωσαν το δικαίωμα στη Μακάμπι να «ροκανίσει» κι άλλο τη διαφορά, φτάνοντας τη στην ελάχιστη τιμή της, δύο φορές, όμως ο Ρίβερς είχε αποφασίσει να βάλει τη… μπέρτα του «φονιά» και μαζί με την επάνοδο του Λεκαβίτσιους, που πέτυχε το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου, το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια με «ανάσα» έξι πόντων (49-43).

Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες πέτυχαν συνολικά 92 πόντους, αλλά στα πρώτα δύο λεπτά της τρίτης περιόδου φάνηκαν αρκετά «μαγκωμένες». Τη λύση έδωσε -για άλλη μια φορά- ο Ρίβερς, που έστειλε το ματς στο +10 (53-43, 22′), το οποίο διατηρήθηκε έως του δρόμου τα μισά, καθώς οι άμυνες έσφιξαν και ο επιθετικός οίστρος μειώθηκε (58-48, 26′).

Βέβαια, ρόλο σε αυτό το γεγονός συντέλεσε και η απόδοση του Σίνγκλετον στην άμυνα, που «φλέρταρε» από νωρίς με το double-double, έχοντας 9 πόντους και 6 ριμπάουντ στα μέσα της περιόδου. Κάπου εκεί, η Μακάμπι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μια πρόσκαιρη αδυναμία του «τριφυλλιού», μειώνοντας στους επτά, αλλά το τάιμ άουτ του Πασκουάλ επανέφερε στην τάξη τα πράγματα, με τον Παππά να ολοκληρώνει εξαιρετικά την τρίτη περίοδο (67-56, 30′).

Πολύ γρήγορα, η ομάδα του Πασκουάλ θέλησε να ρίξει στο «καναβάτσο» την ομάδα του Σπάχια και με σερί 5-0 εκτόξευσαν τη διαφορά στο -16, με μπροστάρη τον Παππά που όποτε κλήθηκε έδωσε πολύτιμες λύσεις (72-56). Βέβαια, το +16 έγινε γρήγορα +9 επί της απουσίας του Λεκαβίτσιους, καθώς οι Ισραηλινοί, ελλείψει καθαρού χειριστή, βρήκαν απαντήσεις στα άστοχα σουτ του Παναθηναϊκού (74-67, 33′).

Ο Καταλανός κάλεσε έξαλλος τάιμ άουτ, βλέποντας μια άνετη βραδιά να μετατρέπεται σε εν δυνάμει… θρίλερ. Εκείνος που «ξεκόλλησε» τους «πράσινους» από το επιθετικό τέλμα ήταν ο Ντένμον που έστειλε με τρίποντο τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και στη συνέχεια «μίλησε» με νέα… βόμβα για να τον μιμηθεί ο Γκάμπριελ (86-71, 36′), με τη συνέχεια να λαμβάνει διαστάσεις… πάρτι, στον δρόμο για το τελικό 89-76, με τον Καλαϊτζάκη στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 49-43, 67-56, 89-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ