ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Unleash the… Gist: Σταθερά… υπέροχος ο Τζέιμς Γκιστ

Συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις» ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος και φέτος αποτελεί έναν από τους «πυλώνες» του «πράσινου» ρόστερ. Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τη στατιστική «ματιά» των επιδόσεων του... Γκιστόπουλου στην Ευρωλίγκα.

Unleash the... Gist: Σταθερά... υπέροχος ο Τζέιμς Γκιστ

Το δίδυμο Καλάθης – Γκιστ δεν ακούγεται μονάχα στις φάσεις που οι δυο τους συνεργάζονται, βγάζοντας θεαματικά alley – oop καρφώματα, αλλά και σε όλη τη σεζόν. Κι αν για τον Νικ έχουν γραφτεί αρκετά, όσον αφορά την επιρροή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, άλλα τόσα θα πρέπει να αναφερθούν και στον 31χρονο φόργουορντ.

Ο Γκιστ προσέθεσε το βράδυ της Τρίτης άλλη μια ηγετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, σημειώνοντας 15 πόντους (5/8 διπ., 0/5 τριπ., 5/7 βολ.), μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 4 (!) ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και πήρε 4 φάουλ από τους παίκτες της Μακάμπι. Με λίγα λόγια, ο Αμερικανός βοήθησε τα μέγιστα και συνέβαλε στην προσπάθεια που έγινε ώστε να μη φανεί το κενό του Καλάθη, συνεχίζοντας την πλήρη παρουσία του στις δύο ρακέτες.

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά του Γκιστ, παρατηρούμε ότι εμφανίσεις όπως αυτή με τη Μακάμπι δεν αποτελούν ξέσπασμα, αλλά τον… γενικό κανόνα στη φετινή πορεία του.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.200 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Συνολικά, ο Γκιστ σε 13 ευρωπαϊκά ματς καταγράφει 10.5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ, 1.1 κλεψίματα, 3 κερδισμένα φάουλ και 12.6 βαθμούς αξιολόγησης κατά μέσο όρο, συν άλλες τόσες δουλείες οι οποίες δεν μπορούν να καταγραφούν στη στατιστική, κυρίως όσον αφορά την άμυνα.

Η άνοδος του Γκιστ συντελέστηκε από την 5η αγωνιστική και έπειτα, παράλληλα με την αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, ο «Γκιστόπουλος» ψαχνόταν, όπως και το σύνολο των καλαθοσφαιριστών του Πασκουάλ, όμως έπειτα τα πάντα άλλαξαν.

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί που παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα και αποδεικνύουν τα πεπραγμένα του 31χρονου φόργουορντ από το παιχνίδι με τη Μπασκόνια έως το χθεσινό με τη Μακάμπι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...