ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ώρα για… νέους ήρωες!

Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Σερβία χωρίς τους δύο... Νικόλαους (Καλάθης - Παππάς) με το «βάρος» να πέφτει στους εναπομείναντες... κοντούς.

Ώρα για... νέους ήρωες!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις ενός ντέρμπι, όπως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων αποτελούν οι συναντήσεις του με τη Μακάμπι, παίρνοντας ό,τι ζητά, δίχως τη συνδρομή του Νίκου Καλάθη.

Για να συμβεί αυτό, έπρεπε άπαντες να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός και να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε να καλυφθεί η συνδρομή του τραυματία Νικ, όπερ και εγένετο. Οι «πράσινοι» ανέδειξαν αρκετούς πρωταγωνιστές, με μπροστάρηδες τους Λεκαβίτσιους, Γκιστ, Σίνγκλετον και Ρίβερς και πήραν την ένατη νίκη τους στην Ευρωλίγκα.

Πλέον, σειρά έχει η δύσκολη «εξόρμηση» στο Βελιγράδι και στην αφιλόξενη έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αυξήσει σε διψήφιο αριθμό τις νίκες του στη διοργάνωση, μετρώντας συν μια απώλεια πλην του Καλάθη.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι εξετάσεις του -εμπύρετου- Νίκου Παππά έδειξαν αμυγδαλίτιδα, με τον 27χρονο γκαρντ να παραμένει στην Αθήνα, παρέα με τον συνονόματο του, Καλάθη, προσθέτοντας ένα ακόμη «πρόβλημα» στον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος έχει πλέον λιγότερες λύσεις για τη θέση «1».

Πλέον, το «βάρος» πέφτει σχεδόν… αποκλειστικά στον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος έδειξε με τη Μακάμπι ότι είχε τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας και ψυχολογίας ώστε να βγει μπροστά. Ο 23χρονος γκαρντ καλείται να επαναλάβει την εμφάνιση της Τρίτης και στη Σερβία, γνωρίζοντας ότι, ελλείψει και του Παππά, που μπορεί να δώσει ορισμένα ποιοτικά λεπτά στη θέση «1», η ευθύνη έρχεται στις πλάτες του.

Εκτός του Λεκαβίτσιους, η ευθύνη για μια μεστή εμφάνιση στο Βελιγράδι «πέφτει» και στους υπόλοιπους γκαρντ της ομάδας, καθώς ότι ισχύει για τον «Λέκα» βρίσκει εφαρμογή και στον Ντένμον, που έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς με τη Μακάμπι και γενικά αναζητά ένα ξέσπασμα διαρκείας, ώστε να μπει για τα καλά στην «εξίσωση» του rotation. Συν τοις άλλοις, το βήμα παραπάνω θα κληθούν να κάνουν οι Ρίβερς (για άλλη μια φορά), Λοτζέσκι στο «2-3», ο συνήθης ύποπτος Γκιστ και ο Σίνγκλετον στη γραμμή των ψηλών..

Οι απώλειες του Καλάθη και του Παππά αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση που πάντοτε ήταν ειδικών συνθηκών. Οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν «λεπτή» διαχείριση, ωστόσο εκείνες είναι που κρίνουν τη συνοχή και την ετοιμότητα μιας ομάδας. Το πρώτο δείγμα (Μακάμπι) μιας τέτοιας κατάστασης ήταν άκρως θετικό για τους «πράσινους», οι οποίοι θα πάνε στο Βελιγράδι για να πάρουν αυτό που τους αναλογεί και αποτελεί απαράλλακτο στόχο, υπό όποιες συνθήκες: τη νίκη.

Το «διπλό» στο Βελιγράδι είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού, με τον Τσάβι Πασκουάλ να υπολογίζει στις διαθέσιμες μονάδες του, που δείχνουν έτοιμες να αναδειχθούν εκ νέου. Οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στη Σερβία είναι κατάλληλες ώστε να αναδείξουν νέους «πράσινους» ήρωες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.