ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-1 (5', 45+1 ΠΙΤΙ, 42' ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ, 90' ΜΠΛΑΖΙΤΣ - 82' ΜΟΛΙΝΣ)

Άθλιοι και επικίνδυνοι

Ο Αρετόπουλος ξεκίνησε με το έτσι θέλω ένα ματς που δεν έπρεπε, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέβηκαν σαν τουρίστες στη πρώτο ημίχρονο, ο βοηθός ακύρωσε γκολ α λά... Κατσουράνη του Κουρμπέλη και το τελικό 4-1 υπέρ της Λαμίας φέρνει τον Παναθηναϊκό μπροστά σε αποκλεισμό - ντροπή από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Άθλιοι και επικίνδυνοι

Στη χιονισμένη Λαμία, σε μια αναμέτρηση που πέρασε από… σαράντα κύματα μέχρις ότου ληφθεί η απόφαση έναρξής της, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ήταν πιο εύκολο να μιλήσει κανείς για… χιονοπόλεμο παρά για ποδόσφαιρο, καθώς οι συνθήκες, κάθε άλλο παρά επέτρεπαν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος έδωσε -κακώς- το «ΟΚ» για την διεξαγωγή του ματς και ο Παναθηναϊκός έπρεπε μέσα σε ενενήντα λεπτά να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, την κακή φόρμα του αλλά και το κατάλευκο τοπίο, ώστε να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα με αποτέλεσμα που θα του έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς της Λεωφόρου στις αρχές του 2018.

Βέβαια, στον αγωνιστικό χώρο εξελίχθηκαν αλλιώς τα πράγματα, εντελώς διαφορετικά απ’ ότι θα μπορούσε να τα φανταστεί ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος φίλος του «τριφυλλιού». Στο 5ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βασιλαντωνόπουλο να κάνει σέντρα-σουτ και τον Πίτι με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη (1-0).

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ του γρήγορου γκολ της Λαμίας και αντέδρασαν στο 11ο λεπτό, με τον Πίσπα να σουτάρει και τον Μελισσά να διώχνει σε κόρνερ. Ο πορτιέρε της Λαμίας παρεμβλήθηκε εκ νέου στο 16′, μπλοκάροντας την κεφαλιά του Αυλωνίτη. Η μεγαλύτερη στιγμή της ομάδας του Ουζουνίδη ήρθε στο 38ο λεπτό, με τον Λουντ να δοκιμάζει το πόδι του με βολέ, αλλά τον Μελισσά να ακουμπά ίσα-ίσα τη μπάλα στέλνοντάς τη στο δοκάρι.

Έπειτα, η ιστορία «στράβωσε» εντελώς για τον Παναθηναϊκό: Στο 42ο λεπτό, ο Παντελιάδης μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Αυλωνίτη και «κρέμασε» τον Διούδη για το 2-0 των γηπεδούχων, που πέτυχαν και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Καραγιάννης έδωσε ασίστ με κεφαλιά στον Πίτι και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 3-0.

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, οι «πράσινοι» ήρθαν για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με ένα βαρύ αποτέλεσμα, σε ένα ματς που ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχό τους, απόρροια και της άσχημης εμφάνισής τους μέχρι την ανάπαυλα που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σκοράρουν τρεις φορές.

Στο δεύτερο μέρος, το «τριφύλλι» μπήκε με περισσότερη όρεξη, προκειμένου να βρει γκολ και να επανέλθει στο ματς.

Στο 53ο λεπτό, ο Μολίνς είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Μελισσά και ένα λεπτό αργότερα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά, όμως ο επόπτης Πασχάλης είχε εντελώς διαφορετική άποψη, σηκώνοντας το σημαιάκι του, την ώρα που ο αρχηγός του Παναθηναϊκού καλυπτόταν ξεκάθαρα.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Άλτμαν κινήθηκε ωραία στην περιοχή, δοκίμασε τις πιθανότητές του, αλλά η παρέμβαση του Μελισσά διατήρησε τα πράγματα ως έχουν και στο 74ο λεπτό, ο Αρετόπουλος δεν είδε καθαρό πέναλτι στο τράβηγμα του Όμο στον Δώνη, το οποίο εξόργισε άπαντες τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων».

Εν τέλει, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρήκε το γκολ, έπειτα από διάστημα αρκετής πίεσης, με τον Γκιγιέρμο Μολίνς να σημειώνει στο 82ο λεπτό ένα υπέροχο τέρμα, βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας και νικώντας τον γκολκίπερ Μελισσά με υπέροχη λόμπα (3-1).

Αντί όμως να έρθει περαιτέρω μείωση, ήρθε και τέταρτο γκολ από τη Λαμία, με τον Μπλάζιτς να κλέβει τη μπάλα από τον Βιγιαφάνιες και να μπαίνει στην περιοχή σκοράροντας με ατομική προσπάθεια το τέταρτο γκολ της ομάδας του (4-1, 90′). Στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός είχε νέα ευκαιρία για μείωση, αλλά ο Μελίσσας σταμάτησε τον Λουντ σε τετ α τετ και στη συνέχεια ο Ινσούα πλάσαρε άουτ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE