ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 63-69

Πράσινοι μάγκες στο… εξοχικό Βελιγραδίου!

Δεν σταματά κανείς τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέρασε αλώβητη από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα, επικρατώντας με 69-63, έχοντας μπροστάρηδες τους Ντένμον (16π) και Γκιστ (16π) και εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Στις 10 νίκες έφτασαν οι «πράσινοι» στον θεσμό.

Πράσινοι μάγκες στο... εξοχικό Βελιγραδίου!

Σαν να μην πέρασε ούτε… δευτερόλεπτο για τον Γκιστ από το ματς της Τρίτης, με τον 31χρονο φόργουορντ να ηγείται της προσπάθειας του Παναθηναϊκού στο πρώτο τρίλεπτο.

Από κοντά, βρέθηκε και ο Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος με τρίποντο έφερε το ματς στο +6 για την ομάδα του Πασκουάλ (7-13), που είδε τους Φελντέιν και Άντιτς να απαντούν ισοφαρίζοντας (13-13, 7′), ωστόσο το momentum που απέκτησαν οι Σέρβοι διεκόπη από τον Γκιστ. Με δικό του γκολ-φάουλ, υπέγραψε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (15-20).

Το όμορφο κάρφωμα του Σίνγκλετον έδωσε «αέρα» επτά πόντων για το «τριφύλλι» στην αρχή της δεύτερης περιόδου, αλλά ο πρώην συμπαίκτης του, Τζέιμς Φελντέιν, ήθελε να δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια, παίζοντας απέναντι στους «πράσινους». Με δικό του «κρεσέντο», υποβοηθούμενος από τον Λεσόρ, το -7 έγινε +2 για τον Ερυθρό Αστέρα (27-25, 14′).

Την ίδια ώρα, ο Ρίβερς αποχωρούσε στον πάγκο με τρία φάουλ και αρκετό εκνευρισμό, δίνοντας το έναυσμα ώστε να βγει μπροστά ο Ματ Λοτζέσκι, που με δύο μεγάλα σουτ γύρισε εκ νέου «τούμπα» το ματς (30-32), αλλά και ο Ντένμον, που με τρίποντο στη λήξη του ημιχρόνου, έδωσε «μαξιλαράκι» τριών πόντων στην ομάδα του (38-41).

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε το δεύτερο. Αυτή τη φορά στη θέση του Ντένμον βρέθηκε ο Σίνγκλετον, ο οποίος δεν λάθεψε και έδωσε το «στίγμα» για το τι θα ακολουθήσει. Έχοντας ως βάση και θεμέλιο την άμυνα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις διαθέσιμες διόδους του Αστέρα στο καλάθι και στην επίθεση, με υπομονή και… δαιμονισμένο Ντένμον, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +9 και με τις βολές του Θανάση και του Μάρκους στο +13 (42-55, 26′).

Με οδηγό την άμυνα και επιθέσεις στα τέλη του χρόνου, οι «πράσινοι» θέλησαν να ελέγξουν τον ρυθμό στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου, ωστόσο οι άτυχες επιλογές δεν επέτρεψαν περαιτέρω «άνοιγμα» της διαφοράς. Αντίθετα, οι Σέρβοι με Γιάνκοβιτς και Λεσόρ βρήκαν τα σουτ που ήθελαν «ροκανίζοντας» το σκορ, φτάνοντάς το στα όρια του διψήφιου στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (49-58).

Ο Παναθηναϊκός έμπαινε στο τελευταίο και κρίσιμο κομμάτι, έχοντας μόλις 11 πόντους παθητικό στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά τους Ρίβερς – Σίνγκλετον στο όριο της επικινδυνότητας, φορτωμένους με τρία φάουλ. Όμως, οι Γκιστ – Θανάσης στην άμυνα και ο Ντένμον στην επίθεση, διατηρούσαν την ομάδα του Πασκουάλ σε απόσταση ασφαλείας.

Στα πρώτα δύο λεπτά πάντως, ο Παναθηναϊκός έψαξε ανεπιτυχώς να βρει σκορ, θέλοντας να βάλει στην «εξίσωση» και τον Ρίβερς, ενώ στην άλλη μεριά του παρκέ, ο Σίνγκλετον προσέθεσε στην πλάτη του άλλο ένα φάουλ (4ο) φεύγοντας για τον πάγκο (53-58, 32′). Η λύση δόθηκε από τα χέρια του Γκάμπριελ, ο οποίος στην άμυνα μάζευε ό,τι κινούταν και στην επίθεση πέτυχε ένα αρκετά σημαντικό τρίποντο και στη συνέχεια ο Γκιστ ανάγκασε τους γηπεδούχους να πάρουν τάιμ άουτ (53-62, 35′).

Μετά τη διακοπή, ο Γκάμπριελ χρεώθηκε με φάουλ δίνοντας την ευκαιρία στον Φελντέιν να βάλει εκ νέου στο παιχνίδι τον Ερυθρό Αστέρα (63-66, 38′) και στην εξίσωση τον κόσμο, δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο φινάλε, ο Λεσόρ και Φελντέιν έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Ρίβερς να «γραπώνει» το ριμπάουντ και να πηγαίνει στις βολές. Ο Κέι Σι έβαλε τη μία (63-67), αλλά ο Γκιστ φιλοδώρησε με φοβερή τάπα τον Ρότσεστι στα 16”, με τον Λοτζέσκι να τελειώνει το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 38-41, 49-58, 63-69

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE