ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-63

«Αυτοκτονία» στη Βαλένθια

Ο Παναθηναϊκός είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Λοτζέσκι και Σίνγκλετον, ωστόσο πλην του Ντένμον σε ορισμένα σημεία, δεν βρέθηκαν συμπαραστάτες ώστε να έρθει το... ποθούμενο, με τη Βαλένθια να τιμωρεί στα κρίσιμα σημεία, παίρνοντας τη νίκη με 67-63. Αγωνία για Παππά που αποχώρησε κουτσαίνοντας δύο λεπτά πριν από τη λήξη.

«Αυτοκτονία» στη Βαλένθια

Αρχοντικός. Αυτή η λέξη ταιριάζει στον Παναθηναϊκό των πρώτων λεπτών που έδινε τα διαπιστευτήριά του τόσο στην επίθεση (Λοτζέσκι) όσο και στην άμυνα (Σίνγκλετον τρεις τάπες), στον δρόμο για το γρήγορο 7-0, που έγινε 2-8 λίγο αργότερα (2-8).

Η… υπνωτισμένη Βαλένθια κατάφερε να βρει λύσεις με τη μόνιμη πηγή κινδύνου της, τον Γκριν, ο οποίος ισοφάρισε με… τετράποντο, στέλνοντας τον Γκιστ στον πάγκο με δύο φάουλ (10-10, 6′), αλλά ο Λοτζέσκι συνέχισε από εκεί που το άφησε. Δύο καλάθια του έμπειρου φόργουορντ και ένα τρίποντο του Ρίβερς, έστειλαν τον Παναθηναϊκό στο +5 στο πρώτο δεκάλεπτο (12-17).

Το πλάνο συνέχιζε να λειτουργεί για λίγο ακόμη, με τη στόχευση να πηγαίνει στο «ζωγραφιστό» και τον Βουγιούκα να εκτελεί με περίσσιο θάρρος τα καθήκοντά του (12-21, 12′) και τους Ντένμον – Ρίβερς να στέλνουν το «τριφύλλι» σε προσωρινή… ανάπαυση σε διψήφιο «μαξιλαράκι» πόντων (15-25), προτού αρχίσει η αντεπίθεση της Βαλένθια.

Με άξονες τους Έρικ Γκριν (περιφέρεια) ο οποίος κεφαλαιοποίησε όλα τα επιθετικά ριμπάουντ των Ισπανών, αλλά και τον Πλάις, το -10 μετατράπηκε σε 28-28, με μοναδικό… διάλειμμα ένα τρίποντο του Ντένμον. Η επίθεση των «πρασίνων» κόλλησε και παρά το παλικαρίσιο καλάθι του Ρίβερς, ο Γκριν (13π ημίχρονο) βρήκε εκ νέου τον δρόμο από μακριά, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια στα «ίσα» (32-32).

Η Βαλένθια κατάλαβε ότι ελλείψει δημιουργίας (Καλάθη δηλαδή) με τέσσερις μόλις ασίστ στο ενεργητικό του Παναθηναϊκού, η άμυνα ήταν η μόνη λύση. Ο Τιμπόρ Πλάις δυσκόλεψε αρκετά τον Γκιστ και ο Γκριν συνέχισε ακάθεκτος δίνοντας το πρώτο προβάδισμα στους Ισπανούς (34-32, 22′).

Η άμεση αντίδραση των «πρασίνων» δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν το μομέντουμ και με δύο «βόμβες» του Σίνγκλετον και του Λοτζέσκι, πήραν εκ νέου το προβάδισμα με 13-0 σερί (36-46, 27′), ορμώμενοι πρωτίστως από την άμυνά τους, με τον Κρις να είναι… επικός και τον Λεκαβίτσιους να καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του στην πίσω ζώνη.

Βέβαια το σερί του Παναθηναϊκού βρήκε άμεση απάντηση. Οι γηπεδούχοι με Ντούμπλιεβιτς και Γκριν τιμώρησαν τις επιπολαιότητες του «τριφυλλιού» στη συνέχεια, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο τελευταίο λεπτό με 10-0 σερί (46-46), με τους Βουγιούκα και Ντούμπλιεβιτς να διαμορφώνουν το σκορ δεκαλέπτου (48-48).

Η ρέντα του Ντούμπλιεβιτς συνέχισε, με αποτέλεσμα η Βαλένθια να τρέξει εκ νέου ένα 5-0 σερί, φτάνοντας στο +3, σε ένα κρίσιμο διάστημα της αναμέτρησης (53-50, 32′).

Ο Βουγιούκας έδινε μεν λύσεις, αλλά το «τριφύλλι» αδυνατούσε να ξεκολλήσει από την περιφέρεια, με συνεχόμενα άστοχα του Ρίβερς, μέχρι να έρθει ο… σωτήρας Ντένμον και να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς σκέτο- θρίλερ (53-55, 35′). Το ενδιαφέρον παρέμενε αμείωτο στο διάβα του τελευταίου πεντάλεπτου, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών και τον Ντένμον να παίρνει την ομάδα στις… πλάτες του (57-57, 36′).

Ένα… φαλτσοσφύριγμα των διαιτητών έδωσε την ευκαιρία στον Ντόρνεκαμπ να ευστοχήσει, με τον Παππά να απαντά αμέσως για να λάβει νέο σουτ μαχαιριά από τον ίδιο (63-60, 38′) σε κρισιμότατο σημείο. Λίγη ώρα μετά, ο Παππάς αποχώρησε κουτσαίνοντας μετά απο σύγκρουση με τον Ντόρνεκαμπ και παρά την ισοφάριση από τον Λοτζέσκι, ο Αμερικανός έδωσε λύση στα 36” (65-63, 39′).

Στην κρίσιμη επίθεση, ο Ντένμον σούταρε… αψυχολόγητα τρίποντο, ο Ρίβερς έκλεψε στην τελευταία φάση όμως έχασε ένα εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, σπαταλώντας μια τεράστια στιγμή για το «διπλό» στα 2.3”. Στη διεκδίκηση της μπάλας, οι διαιτητές χρειάστηκαν το instant replay και έδωσαν τη μπάλα στη Βαλένθια που πήρε ένα ματς το οποίο ο Παναθηναϊκός απλά… απώλεσε.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ