ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71-72

Ρεβεγιόν με… άγχος στη Ρόδο!

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Κολοσσό να του βάζει αρκετά εμπόδια στο δεύτερο μέρος, αλλά στο τελευταίο κομμάτι του ματς σοβαρεύτηκε, είχε την τύχη μαζί του και πήρε μια άκρως αγχωτική νίκη (72-71). Ορεξάτο comeback από τον Καλάθη (6π, 8ρ, 10ασ), ξεχώρισαν επιθετικά οι Γκιστ (14π), Σίνγκλετον (13π) και Λοτζέσκι (12π).

Ρεβεγιόν με... άγχος στη Ρόδο!

Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στη Ρόδο, η οποία λίγες ώρες πριν από τον ερχομό του νέου έτους κινούταν στους ρυθμούς της πορτοκαλί μπάλας. Στο Βενετόκλειο, άπαντες… τραγουδούσαν (δυναμική η παρουσία των «πράσινων» οπαδών) περίμεναν την επανεμφάνιση του Νικ Καλάθη, ο οποίος μπήκε δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου και βοήθησε ώστε το 7-10 να μετατραπεί σε 12-19, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μικρό προβάδισμα στο πρώτο κομμάτι του ματς.

Ο ορεξάτος Καλάθης κατάφερε να φτάσει τις πέντε ασίστ προτού βγει το πρώτο μέρος, δείχνοντας ότι επανήλθε ζεστός. Κατά τ’ άλλα, μέσω του Γκιστ, ο Παναθηναϊκός έφτασε μια «ανάσα» από τη διψήφια διαφορά (14-23, 13′), κάτι που εν τέλει κατάφερε ο Λοτζέσκι, συνεπικουρούμενος από τον… σουτερ Θανάση (23-33). Κάπου εκεί, ο νεοφερμένος Ουέρ βοήθησε τον Κολοσσό να μπει εκ νέου στο ματς, τρέχοντας ένα σερί 6-0, με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο (29-33).

Με τον Ρίβερς, οι «πράσινοι» πήραν νέα «ανάσα», αλλά οι Ροδίτες δεν ήθελαν να αφήσουν το ματς να φύγει από τα χέρια τους, «χτυπώντας» την έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας από πλευράς Παναθηναϊκού. Έτσι, το 29-35 μετατράπηκε σε 38-35, με τους Σχίζα και Γκρίφιν να πετυχαίνουν τα σουτ, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ (23′). Βέβαια, η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν εν πολλοίς αποδιοργανωμένη, με τον Κολοσσό να εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις και… τρέχοντας να φτάσει στο +8 (47-39).

Η αντίδραση ήταν άμεση, καθώς με γρήγορο 8-0 ο Παναθηναϊκός χάρη στον Λοτζέσκι πλησίασε στον πόντο (47-46, 28′), με τον Ουέρ να υπογράφει με τρίποντο το σκορ δεκαλέπτου στο 56-54, σε μια περίοδο την οποία ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 27 πόντους, ελέω της χαλάρωσης και της κούρασης που υπήρχε. Το ζήτημα όμως ήταν να… γίνει η δουλειά και το «τριφύλλι» να φύγει από τη Ρόδο χωρίς απώλειες…

Στα πρώτα λεπτά πάντως, ο Κολοσσός άντεξε την πίεση και παράλληλα επωφελήθηκε από την αστοχία του Σίνγκλετον, διευρύνοντας αρχικά το προβάδισμά του (61-54, 32′), γεγονός που… εξόργισε τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του. Η διαφορά μειώθηκε, όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παρατούσαν (66-61, 36′), με τον Παναθηναϊκό να «πρεσάρει» έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Θανάση.

Η εντολή του Πασκουάλ για πίεση σε όλο το γήπεδο απέδωσε καρπούς, με το «τριφύλλι» να σοβαρεύεται κάπως βλέποντας τον χρόνο να τελειώνει και τον Κολοσσό να βρίσκεται ακόμη μπροστά στο σκορ. O Γκιστ με κάρφωμα και ο Ρίβερς με εύστοχο τρίποντο κάλυψε τη διαφορά και έφερε μπροστά τον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο σημείο (66-69, 38′). Το μεγάλο τρίποντο του Γκρίφιν έφερε τους Ροδίτες μια ανάσα από τη νίκη (71-72), ο Καλάθης έκανε λάθος, αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αλλάξουν την κατάσταση, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει στο τσακ με το «διπλό»

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 29-33, 56-54, 71-72

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ