Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με μπλοκ του Μπέλου προηγήθηκε του Ολυμπιακού με 4-1. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός μείωσε σε 7-5 αλλά οι πράσινοι με πλασέ του Δρογκάρη πήγαν προηγούμενοι με 8-5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι όμως με 3 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισαν γρήγορα γρήγορα σε 8-8.

Οι πράσινοι στη συνέχεια αντέδρασαν και προηγήθηκαν πάλι 3 πόντους, ύστερα από άσο του Δρογκάρη και πάλι. Ωστόσο, ο ΟΣΦΠ δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ και έτσι μείωσε και πάλι στον πόντο. Στη συνέχεια του σετ το τριφύλλι προηγούταν με 1 ή 2 πόντους  αλλά ο Ολυμιακός ισοφάριζε άμεσα. Ο ΟΣΦΠ στο τελευταίο κομμάτι του πρωτου σετ ανέβασε ρυθμό και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 18-20.

To 20-22 των φιλοξενούμενων έγινε στη συνέχεια άμεσα 22-22 με άσο του Πανταλέοντα. Με τρομερό καρφί του Μπέλου οι πράσινοι ισοφάρισαν σε 23-23 και το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Το σετ πήγε στους έξτρα πόντους  και τελικά ο Ολυμπιακός το κατέκτησε με 26-28.

Ο Ολυμπιακός με φόρα από το πρώτο σετ προηγήθηκε με 0-3 με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και να μειώνει στον πόντο το σετ (6-7). Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6 πόντους (7-13) και έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά όμως έφτασε στην μεγαλύτερη ως το σημείο τιμή της (10-16) και η υπόθεση κατάκτηση του σετ άρχιζε να δυσκολεύει πάρα πολύ για το τριφύλλι. Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι με τους πράσινους να φαίνονται ανήμποροι να αντιδράσουν.  Τελικά ο ΟΣΦΠ πήρε το σετ με 16-25 και έκανε το 2-0 βάζοντας πάρα πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι στο τρίτο σετ του αγώνα μπήκαν πάρα πολύ δυνατά και μπόρεσαν να προηγηθούν με 3-1. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε και ισοφάρισε άμεσα. Στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του σετ ο Παναθηναϊκός πήγε μπροστά με 8-7. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και προηγήθηκαν με 11-16 βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση και του τρίτου σετ του αγώνα.  Τελικά οι πράσινοι ηττήθηκαν με 18-25 στο τρίτο σετ και γνώρισαν την ήττα από τον ΟΣΦΠ με 0-3.