ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 90-79

«Κονσέρτο» για «πολυβόλα» στο ΟΑΚΑ!

«Πειστικό» ποδαρικό στο 2018 για τον Παναθηναϊκό που εξουδετέρωσε την Εφές (90-79) μέσω της... ομοβροντίας τριπόντων (14/26) και του «καυτού» δίδυμου Καλάθη (17π, 9ασ, 3ρ) - Παππά (16π), διατήρησε αλώβητο το ΟΑΚΑ και πήρε την 11η νίκη του στη διοργάνωση.

«Κονσέρτο» για «πολυβόλα» στο ΟΑΚΑ!

Μέχρι να προσαρμόσει τους ρυθμούς του στο κοντρολαρισμένο παιχνίδι της Εφές, ο Παναθηναϊκός μέτρησε τέσσερις χαμένες προσπάθειες (2-4, 2′). Όλα άλλαξαν από την κίνηση-πίβοτ του Καλάθη που έδωσε το έναυσμα για ένα σερί εννέα πόντων από πλευράς «τριφυλλιού», το οποίο έκλεισε με τον 28χρονο γκαρντ να ευστοχεί σε τρίποντο (11-4, 6′).

Η εξαιρετική άμυνα των «πρασίνων» δεν επέτρεπε στους ψηλούς της Εφές να κάνουν το κομμάτι τους, με την αντίδραση των Τούρκων να έρχεται από τον Άνταμς (11-9), προτού συμβεί το δεύτερο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, που με 10-0 σερί (21-9) ξέφυγε εκ νέου για να κλείσει το δεκάλεπτο στο +11 (23-12).

Ο Παναθηναϊκός πορεύθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σχεδόν… αναλλοίωτη την αρχική του πεντάδα, έχοντας για εννέα λεπτά τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Θανάση, Γκιστ και Σίνγκλετον στο παρκέ.

Η είσοδος του Γκάμπριελ στο 9ο λεπτό έδωσε το έναυσμα για να ζεσταθούν και οι Λεκαβίτσιους – Παππάς. Παρά τις αλλαγές, η άμυνα των γηπεδούχων συνέχισε να κινείται σε εξαιρετικό βαθμό (29-18, 13′), λαμβάνοντας απειλές μόνο από τις εμπνεύσεις του Σιμόν και του Άνταμς αργότερα.

Σε ένα ματς το οποίο στερούταν ρυθμού μέχρι το 15ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε την ευχέρεια να διατηρεί τα κεκτημένα του, βρίσκοντας σκορ και από τον Παππά (34-22, 17′), ο οποίος έδωσε τη σκυτάλη στον Ντένμον. Ο Αμερικανός έκανε ό,τι δεν μπόρεσε να πράξει νωρίτερα ο Ρίβερς από την περιφέρεια και με 2/2 προσπάθειες έστειλε την ομάδα του στο +14 (47-33) στην ανάπαυλα.

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική, τηρουμένων των αναλογιών, βρίσκοντας απειλή μόνο από το δίδυμο Άνταμς – Σιμόν, οι οποίοι προσπαθούσαν επί ματαίω να ροκανίσουν τη διαφορά για την Εφές που είδε τον Καλάθη από την… καλή στη συνέχεια.

Δύο εύστοχα τρίποντα από τον Νικ και ένα από τον -ουσιαστικό- Ντένμον στη συνέχεια, αρκούσαν ώστε να αυξήσουν τη μέγιστη διαφορά στους 15 πόντους (60-45, 24′) δίνοντας το σύνθημα ώστε να… αρχίσει το show με κορωνίδα την… trademark συνεργασία Καλάθη – Γκιστ (64-49, 27′). Οδεύοντας προς τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, γινόταν όλο και πιο φανερό το γεγονός πως οι «πράσινοι» είχαν μια απάντηση σε κάθε πρόβλημα των Τούρκων.

Η σταθερά καλή απόδοση της άμυνας και η υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, συντέλεσαν ώστε να συνεχιστεί η… ομοβροντία τριπόντων στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει στην τελευταία «πράξη» του ματς κρατώντας γερά τα «ηνία» του (70-56, 30′).

Το μόνο ζητούμενο για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν να… περιφρουρήσει τα κεκτημένα του, καταβάλλοντας την ελάχιστη προσπάθεια. Όσο περνούσαν τα λεπτά, αντί να φανεί κάποιο σημείο «ζωής» από την Εφές, βλέπαμε τη συνέχεια της… ραψωδίας έξω από τα 6.75μ, με τον Λοτζέσκι να οδηγεί τον Αταμάν σε κάλεσμα για τάιμ άουτ (78-62, 34′).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, τα πράγματα έμεναν απαράλλακτα, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο και τέσσερις από τους πέντε του παρκέ να ψάχνουν τον Ρίβερς, ο οποίος προσπαθούσε εναγωνίως να σπάσει τη… γκίνια και παρά το γεγονός πως δεν τα κατάφερε, γνώρισε την αποθέωση από το ΟΑΚΑ, με τον Γκιστ να βάζει το «κερασάκι» στην τούρτα με κάρφωμα.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-33, 70-56, 90-79

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ