Ο Ροντρίγκο Μολέντο είχε καταστήσει σαφές στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι δεν θα ακολουθήσει την οδό της προσφυγής και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον σύλλογο, φέρνοντας κάποια αξιόλογη πρόταση.

Το γεγονός αυτό κινητοποίησε αρκετούς συλλόγους από το εξωτερικό, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον θηριώδη Βραζιλιάνο μπακ, ωστόσο στο τέλος της «κούρσας» έφτασαν μόνο οι Ιντερνασιονάλ και ΠΑΟΚ, που διεκδικούν την υπογραφή του.

Αντίθετα, εκτός νυμφώνος έμεινε από νωρίς η τουρκική Οσμάνλισπορ. Οι γείτονες, αντίθετα με τα όσα γράφτηκαν περί εισόδου τους στο «παιχνίδι» για τον Μολέντο, δεν έκαναν προσφάτως κίνηση, αλλά στο κοντινό παρελθόν, με τον 31χρονο ποδοσφαιριστή να απορρίπτει την εν λόγω προοπτική.

Η Οσμανλισπόρ διεκδίκησε τις πιθανότητές της, αλλά δεν είχε ισχυρά διαπραγματευτικά «χαρτιά», από τη στιγμή που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία του τουρκικού πρωταθλήματος, γεγονός που μέτρησε εν πολλοίς στην τελική απάντηση του Μολέντο, ο οποίος αρνήθηκε την προοπτική αυτή, με το θέμα να έχει κλείσει πριν καν φύγει το 2017.