ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πίσπας: «Μεγάλη τιμή το να φοράς τη φανέλα με το τριφύλλι»

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Πίσπα στο match programme της αναμέτρησης με τον Πλατανιά.

Πίσπας: «Μεγάλη τιμή το να φοράς τη φανέλα με το τριφύλλι»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού:

Το κακό σερί αποτελεσμάτων από το οποίο προέρχεται η ομάδα είναι κάτι που σας επηρεάζει ψυχολογικά, σας βαραίνει όταν μπαίνετε στο γήπεδο;

«Σίγουρα υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια που δεν πήγαν καλά για μας, όμως αυτό το σερί είναι κάτι που πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε άμεσα ένα νέο σερί με θετικά αποτελέσματα, να πετυχαίνουμε μόνο νίκες από εδώ και πέρα και να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε τι έγινε στο παρελθόν, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο μέλλον».

Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό και να γυρίσετε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;

«Δεν υπάρχουν περίπλοκες απαντήσεις, τα πράγματα είναι απλά: Με δουλειά στην προπόνηση και στο γήπεδο μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μας βοηθάει να σκεφτόμαστε τα προβλήματα, πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στην ομάδα και στους στόχους της μέσα στο γήπεδο και να δουλέψουμε για να τους πετύχουμε».

Μια και μίλησες για στόχους, πώς αναπροσαρμόζονται αυτοί μετά την πορεία που είχε η ομάδα στον πρώτο γύρο και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

«Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ την εικόνα που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι αυτός, δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο. Αν έρθει αυτό, αν καταφέρουμε δηλαδή να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, τότε θα μπορούμε να δούμε και τα πράγματα διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να επιστρέψει στις νίκες και μάλιστα γρήγορα».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 44.751 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το γεγονός ότι ο Πλατανιάς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας επηρεάζει τον τρόπο που τον αντιμετωπίζετε τόσο σαν ομάδα όσο και ατομικά;

«Δεν μας επηρεάζει και δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Εύκολο μπορείς να το κάνεις εσύ με την απόδοσή σου στο γήπεδο και με τη σοβαρότητα και τη συγκέντρωσή σου στο στόχο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς λοιπόν είναι να συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας και να κάνουμε αυτό που πρέπει και τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Αγωνίζεσαι στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην επιθετική του παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Πώς μπορεί να λυθεί αυτό το θέμα;

«Πιστεύω πως τις περισσότερες φορές το πρόβλημά μας δεν είναι στη δημιουργία, αλλά στην αποτελεσματικότητα. Υπάρχουν δηλαδή παιχνίδια στα οποία δημιουργούμε φάσεις, αλλά δεν καταφέρνουμε να τις τελειώσουμε. Πιστεύω όμως ότι η λύση βρίσκεται στη δουλειά. Αν δουλεύουμε πολύ και σωστά κάθε μέρα στην προπόνηση, όλα τα άλλα θα έρθουν».

Πώς αντιμετωπίζεις προσωπικά τις ευκαιρίες που παίρνεις το τελευταίο διάστημα, σε αγχώνει το βάρος που επωμίζεσαι;

«Δεν με αγχώνει καθόλου. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη μου τιμή να αγωνίζομαι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και θέλω να κάνω όσο περισσότερες συμμετοχές γίνεται. Θέλω να πετύχω πολλά πράγματα με την ομάδα και αυτός είναι ο στόχος μου».

Μαζί με εσένα είναι κι άλλα παιδιά που είτε παίρνουν τώρα ευκαιρίες είτε αναμένεται να τις πάρουν. Πιστεύεις ότι αυτή η γενιά νέων της ομάδας μπορεί να βοηθήσει;

«Ναι, απόλυτα! Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες όλων των παιδιών που βρίσκονται στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Είναι όλοι τους πολύ καλοί, έχουν τα στοιχεία που χρειάζεται και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα άμεσα»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...