ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0 (73' πεν, 92' πεν. ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ)

Ο Μουνιέ χόρευε, ο «Βίγια» το καθάρισε

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε τον Μουνιέ σε εξαιρετική ημέρα και τον Βιγιαφάνιες σε ρόλο... λυτρωτή, με τον Αργεντινό να σκοράρει δις από την άσπρη βούλα (73', 92'), στον δρόμο για το τελικό 2-0. Αρκετές χαμένες ευκαιρίες από τους «πράσινους», οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα.

Ο Μουνιέ χόρευε, ο «Βίγια» το καθάρισε

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τοποθετώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τον Κουρμπέλη με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Ινσούα και στην απέναντι πλευρά τον Κουλιμπαλί. Τον άξονα κάλυψαν οι Λουντ και Τζανδάρης, με τους Μουνιέ, Άλτμαν και Βιγιαφάνιες να «απλώνονται» πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πίσπα.

Το ματς

Έχοντας μείνει μακριά από τις νίκες για δύο μήνες και κάτι, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να καταστήσει σαφές από νωρίς στους αντιπάλους του, ότι θα πιέσει για να πετύχει ένα γκολ το οποίο θα του έλυνε τα «πόδια» εν’ όψει της συνέχειας.

Από τα πρώτα λεπτά, οι «πράσινοι» έδωσαν το «στίγμα» σχετικά με το πως θα πορευτούν στο ματς. Η μπάλα κάτω, με γρήγορες συνεργασίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών και στόχευση στα άκρα, με τους Μουνιέ – Βιγιαφάνιες να λαμβάνουν βοήθειες από τους Ινσούα και Κουλιμπαλί.

Σούπερ ημίχρονο ο Μουνιέ, αλλά…

Το στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο έφερε σχετικά γρήγορα τα πρώτα αποτελέσματα, με τον εξαιρετικό στο πρώτο μέρος, Μουνιέ να μπαίνει από πλάγια θέση στην περιοχή, όμως ο Κλιάγιτς παρενεβλήθη όσο χρειάστηκε για να διώξει (12′). Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν σε πολύ καλό «φεγγάρι», έχοντας επικρατήσει κατά κράτος του προσωπικού του αντιπάλου, Ουές, με αποτέλεσμα να βγουν αρκετές φάσεις από τα αριστερά, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο 21ο λεπτό, χάθηκε η μεγαλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ματς. Ο Μουνιέ έκλεψε τη μπάλα από τον Δημούτσο, βγήκε απέναντι από τον Κλιάγιτς, όμως το τελείωμά του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, στερώντας από την ομάδα του μια ευκαιρία πρώτης τάξεως για το πολυπόθητο γκολ.

Πάντως, ευθύνη για το «μηδέν» δεν είχαν μόνο τα τελειώματα των «πρασίνων», αλλά και η επίδοση του Σέρβου γκολκίπερ του Πλατανιά, που έβγαλε τη φάση με τον Βιγιαφάνιες στο 25ο λεπτό, αλλά και το… πονηρό σουτ του Άλτμαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45′). Στο ενδιάμεσο, οι προσπάθειες των Κουρμπέλη και Ινσούα δεν βρήκαν στόχο, όπως και η κεφαλιά του Κολοβέτσιου, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Με Χίλιεμαρκ στο δεύτερο μέρος

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο γήπεδο με ένα διαφορετικό πρόσωπο στην ενδεκάδα, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ αντικατέστησε τον Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με τον Ουές του Πλατανιά (27′), κατάφερε να βγάλει το πρώτο μέρος, ωστόσο ήταν εμφανώς καταπονημένος και ζαλισμένος.

Η είσοδος του Χίλιεμαρκ έδωσε άλλη δυναμική στο «τριφύλλι», ιδίως όσον αφορά τις στημένες φάσεις, με τον Σουηδό να καταγράφει την πρώτη καλή φάση του δεύτερου μέρους, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κλιάγιτς (54′).

Φορ ο Δώνης, γκολ ο Βιγιαφάνιες

Το «τριφύλλι» διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων και παρά το γεγονός πως τα διαστήματα πίεσης ήταν εμφανώς λιγότερα, βρέθηκαν εκ νέου ευκαιρίες για το γκολ που, κατά τα φαινόμενα, θα έκρινε την αναμέτρηση. Στο 61ο λεπτό, ο Πίσπας έστρωσε τη μπάλα στον Κουλιμπαλί, αλλά εκείνος από πλεονεκτική θέση έκανε άσχημο τελείωμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κλιάγιτς να μαζέψει τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του Σωτήρη Πίσπα στο ματς, καθώς λίγο αργότερα ο Ουζουνίδης τον απέσυρε, περνώντας στη θέση του τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος πήρε θέση δίπλα στον Άλτμαν, ελλείψει επιθετικών λύσεων.

Ο Δώνης πάντως θα μπορούσε με το «καλημέρα» να κάνει τη διαφορά, όταν προσπάθησε να βρεθεί σε θέση βολής, ο Βάντερσον τον ανέτρεψε καθαρά, όμως ο διαιτητής είχε… αντίθετη γνώμη, κιτρινίζοντας μάλιστα τον νεαρό μέσο για διαμαρτυρίες (66′). Ωστόσο, δεν πέρασαν παρά μερικά λεπτά, ώστε να έρθει η πολυπόθητη λύτρωση, με τον Βιγιαφάνιες να κερδίζει πέναλτι, καθώς ο Ντικαμονά σταμάτησε το σουτ του με το χέρι.

Ο Βίγια ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κλιάγιτς που έπεσε μεν σωστά, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει αυτό που ο Παναθηναϊκός πάσχιζε να πετύχει σε 71 λεπτά παιχνιδιού (1-0, 73′).

Βρήκε και το δεύτερο γκολ

Το γκολ του Βιγιαφάνιες έλυσε τα πόδια των παικτών του Ουζουνίδη, που ανέβηκαν περισσότερο ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα το οποίο θα τελείωνε οριστικά το παιχνίδι. Με τον σκόρερ «Βίγια» και τον… τίμιο Δώνη, που κλήθηκε να αγωνιστεί σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του, άλλα έδωσε υπόσταση στην επίθεση, δημιουργήθηκε μια εξαιρετική στιγμή, με τον νεαρό μέσο να βρίσκει «αέρα» από θέση φορ.

Στο 82ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Ενσικουλού είδε (σωστά) τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ζαχαριάδη, για τράβηγμα στον επελαύνοντα Βιγιαφάνιες. Στο 89ο λεπτό, ο Βιγιαφάνιες βρήκε υπέροχα τον Χατζηγιοβάνη, αλλά ο Κλιάγιτς του είπε «όχι», όμως με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, οι «πράσινοι» κέρδισαν νέο πέναλτι, από προσπάθεια του -εξαιρετικού σήμερα- Αργεντινού, που δεν λάθεψε για δεύτερη φορά, για το 2-0 στο 92ο λεπτό.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46’ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81’ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (61’ Δώνης).

Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Ουές (44’ Στάμου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Παπανικολάου (68’ Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46’ Ντουαλά).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE