ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ 1-0 (74' MOYNIE)

Τέλος και το Κύπελλο, οργή λαού για τους διοικούντες

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο ματς, αλλά πλην της φάσης του 74ου λεπτού με τον Μουνιέ δεν βρήκε περισσότερα γκολ για να ανατρέψει τη βαριά ήττα στη Λαμία (1-0), γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Έντονο το κλίμα στις εξέδρες του «Απ. Νικολαΐδης», με τους οπαδούς να φωνάζουν εν χορώ συνθήματα κατά της διοίκησης.

Τέλος και το Κύπελλο, οργή λαού για τους διοικούντες

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά παρέταξε την ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προτιμώντας τον Χίλιεμαρκ αντί του Λουντ και τον Μολίνς αντί του Πίσπα, ενώ ο Αυλωνίτης πήρε τη θέση του Κολοβέτσιου.

Κατά τ’ άλλα, διατήρησαν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα οι Βλαχοδήμος κάτω από τα γκολπόστ, Ινσούα και Κουλιμπαλί στα άκρα της άμυνας, με τον Κουρμπέλη σε ρόλο στόπερ. Στον άξονα παρέμεινε ο Τζανδάρης δίπλα στον Χίλιεμαρκ, με τον μοναδικό προωθημένο, Μολίνς, να έχει πίσω του τους Μουνιέ, Άλτμαν και Βιγιαφάνιες.

Το ματς

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις, η ομάδα που κυνηγά την ανατροπή πιέζει εξ αρχής με στόχο το γρήγορο γκολ που θα θέσει το ματς σε άλλη τροχιά. Έτσι, δυναμικά, μπήκε στο ματς και ο Παναθηναϊκός, πιέζοντας ψηλά, κυκλοφορώντας γρήγορα τη μπάλα και στοχεύοντας κυρίως το αριστερό «φτερό» της επίθεσης και τον Άντονι Μουνιέ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Πλατανιά.

Κι όμως, η πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγάλης πίεσης που άσκησε στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά στο επόμενο κομμάτι του ματς, όταν οι «πράσινοι» είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 16ο λεπτό, ο Κουλιμπαλί δοκίμασε να σεντράρει από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να τη βγάλει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μουνιέ βγήκε σε θέση βολής, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 24ο λεπτό, ο Άλτμαν επιχείρησε μια εξεζητημένη προσπάθεια, με γυριστό από πλάγια θέση, το οποίο δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της Λαμίας.

Λίγο πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, το «τριφύλλι» έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Μολίνς ρόλαρε… μπασκετικά τον Ασίγκμπα, βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά δεν πλάσαρε σωστά, με αποτέλεσμα το 0-0 παραμείνει μέχρις ότου σφυρίξει ο Κομίνης.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός πίεσε, είχε τη μπάλα στα πόδια του (65% κατοχή), μέτρησε 11 τελικές, ωστόσο πλην των φάσεων με τον Μουνιέ και τον Μολίνς, δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στο πρώτο γκολ που θα τους έδινε άλλον αέρα στο ματς. Η Λαμία από την άλλη πλευρά, είχε «κλείσει» τα μετόπισθεν με την τριάδα των σέντερ μπακ, στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά, όσον αφορά τη ροή του ματς, καθώς για αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στα πόδια του, προσπαθούσε, με κύριο άξονα τον Λούκας Βιγιαφάνιες, να βρει «ρήγματα» στην άμυνα της Λαμίας.

Πλην της κυριαρχίας τους, όσον αφορά την κατοχή, οι «πράσινοι» δεν είχαν παρά μακρινές, άστοχες προσπάθειες προς την εστία του Παπαδόπουλου. Η πρώτη διορθωτική κίνηση από πλευράς Ουζουνίδη έγινε στο 58ο λεπτό, με διπλή κίνηση, καθώς ο Χατζηγιοβάνης πέρασε στη θέση του Άλτμαν, ενώ ο Χρήστος Δώνης πέρασε στη θέση του Φάνη Τζανδάρη.

Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, ο Μολίνς έκανε το σουτ,η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Κουλιμπαλί ο οποίος δεν τη βρήκε, σχεδόν σε κενό τέρμα (71′). Τρία λεπτά μετά, ήρθε το γκολ:

Ο μόνιμος εκτελεστής στημένων φάσεων, Χίλιεμαρκ, έφερε τη μπάλα στην περιοχή από κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Κουλιμπαλί, δεύτερη προσπάθεια του Μουνιέ, ο οποίος πέτυχε τον στόχο του, όχι όμως και του Παναθηναϊκού (1-0, 74′).

Το γκολ έφερε νέες… ανακατατάξεις στην ενδεκάδα, με τον Ουζουνίδη να αλλάζει το σύστημα σε 3-5-2, περνώντας τον Πίσπα στη θέση του Αυλωνίτη και τοποθετώντας τον δίπλα στον Μολίνς, με τον Κουρμπέλη να γίνεται ο μοναδικός σέντερ μπακ. Ο Βιγιαφάνιες δοκίμασε το πόδι του στο 78′ δίχως επιτυχία, ενώ στο 80ο λεπτό, ο Δώνης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Μουνιέ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Στο 89ο λεπτό ο Αντονί Μουνιέ βρήκε εκ νέου… αέρα σε γύρισμα εντός περιοχής, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες, μηδαμινές ελπίδες υπήρχαν για κάτι καλύτερο στο ματς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ