ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Μαγικός Νικ, μπήκε στα… best of η εμφάνιση με τη Μπαρτσελόνα!

Καθοριστικός για ακόμη μια φορά φέτος ο 28χρονος γκαρντ, έκανε -σχεδόν- τα πάντα στο παρκέ και πραγματοποίησε εμφάνιση που μπήκε στο φετινά Top-3 του. Η ανάλυση του Panathinaikos24.gr και οι καλύτερες στιγμές του Νικ.

Μαγικός Νικ, μπήκε στα... best of η εμφάνιση με τη Μπαρτσελόνα!

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 84-75: Για να φτάσουμε στο σημείο αυτό και ο ηλεκτρονικός πίνακας να καταγράψει το τελικό σκορ υπέρ του Παναθηναϊκού, χρειάστηκε να δουλέψουν αρκετές συνιστώσες προς την ίδια κατεύθυνση. Η αντίδραση της ομάδας στο δεύτερο μέρος, το «καυτό» ΟΑΚΑ, οι επιλογές του Πασκουάλ, συνθέτουν ορισμένες από τις κύριες κατευθυντήριες γραμμές της 12ης «πράσινης» νίκης στη Euroleague…

Εν αρχή πάντων όμως είναι ο Νικ Καλάθης. Ο άνθρωπος που αποτελεί το «άλφα» και το «ωμέγα» του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέρσι άκουσε τα εξ’ αμάξης από αρκετούς και φέτος αποθεώνεται από εχθρούς και φίλους.

Κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ο Νικ κατέγραψε 17 πόντους: με 8/10 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 1/4 βολές, 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 4 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ και μόλις ένα (!) λάθος σε 33:06 συμμετοχής. Εν ολίγοις, ο ομογενής γκαρντ έκανε -σχεδόν- τα πάντα στο παρκέ του ΟΑΚΑ, πλην του να το σκουπίσει μετά το τέλος του ματς, αποδεικνύοντας περίτρανα για ακόμη μια φορά ότι και μπορεί και απολαμβάνει να έχει τα «κλειδιά» της ομάδας.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.858 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η χθεσινή εμφάνιση του Νικ εντάσσεται μάλιστα στις τρεις καλύτερές του για φέτος στον θεσμό, γεγονός που δεν περνά μόνο από την υποκειμενική γνώμη, αλλά και από τη «σούμα» που προκύπτει μέσω του Personal Index Rating, του δείκτη που βάζει στον «ντορβά» όλα τα επιμέρους στατιστικά ενός καλαθοσφαιριστή και στο τέλος βγάζει την ειδική βαθμολογία.

Με τους Καταλανούς, ο Καλάθης συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Επίδοση που αποτελεί τη δεύτερή καλύτερή του για φέτος, με την πρωτιά να «σπάει» δύσκολα.

Οι 42 βαθμοί που συγκέντρωσε στη «ραψωδία» της εκτός έδρας νίκης με την Εφές δύσκολα θα σπάσουν φέτος, ωστόσο ο Νικ φαίνεται να μην υπολογίζει από… όρια και ταβάνια. Στην τρίτη θέση έχουμε ισοψηφία με 25 βαθμούς, τις αναμετρήσεις με τη Μπάμπεργκ και τη Μάλαγα.

Συνοπτικά το Top-3 του Καλάθη βάσει PIR:

  1. 42 βαθμοί (vs Αναντολού Εφές): 29 πόντοι – 10 ασίστ – 9 ριμπάουντ – 1 κλέψιμο – 7 κερδισμένα φάουλ – 1 λάθος σε 35:54 συμμετοχής
  2. 31 βαθμοί (vs Μπαρτσελόνα): 17 πόντοι – 12 ασίστ – 5 κλεψίματα – 4 ριμπάουντ – 4 κερδισμένα φάουλ – 1 λάθος σε 33:04 συμμετοχής.
  3. 25 βαθμοί (vs Μπάμπεργκ / Μάλαγα): 23/16 πόντοι – 6/12 ασίστ – 4/3 ριμπάουντ – 1/2 κλεψίματα – 4/3 κερδισμένα φάουλ – 4/2 λάθη σε 27:49/32:30 συμμετοχής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.