ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ SUPERFOODS 74-94

Καλάθης on fire, «πράσινο» το ΟΑΚΑ!

Ο Νικ Καλάθης έκανε «όργια« για άλλη μια φορά, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να πάρει με άνεση την άτυπη ρεβάνς από την ΑΕΚ για το ματς Κυπέλλου (74-94), με τους «πράσινους» να δηλώνουν... πανέτοιμοι εν όψει των κρίσιμων ματς με Φενέρ και ΤΣΣΚΑ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 0-4 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ όμως με τον Καββαδά αντέδρασε και μείωσε άμεσα σε 4-6, μη αφήνοντας την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να φύγει στο σκορ. Οι πράσινοι συνέχιζαν να έχουν το προβάδισμα με 4-9, όμως η ΑΕΚ με ξέσπασμα του Χάρις προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ με 12-11, 5 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο σημείο εκείνο το τριφύλλι μ’ ένα γρήγορο 11-0 προηγήθηκαν 12-22 και πήραν αέρα 10 πόντων για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέτου το 16-29 των πρασίνων έγινε γρήγορα 23-29 με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο στο -6. Στην τελευταία φάση του πρώτου δεκαλέπτου ο Σίνγκλετον με τρίποντο έκανε το 23-32.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά και με επιμέρους σκορ 1-4 έκαναν το 24-36 και εκτόξευσαν την διαφορά στο +12. Στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ αντέδρασε και μ’ ένα γρήγορο 4-0 μείωσε την διαφορά στο -8. Με τους Ρίβερς και Ντένμον ο Παναθηναϊκός Superfoods απάντησε μ’ ένα σερί 5-0 κάνοντας το 29-42, 7 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια ήταν αρκετά άστοχες, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τον Παναθηναϊκό στο +10 και το σκορ να διαμορφώνεται στο 39-49. Στα αρνητικά της υπόθεσης ήταν ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι στον αστράγαλο, ο οποίος αποχώρησε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι. Παρόλα αυτά και με τον Καλάθη να είναι καυτό και με επιμέρους σκορ 6-14 η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 και το τριφύλλι πήρε μία καλή διαφορά για τη συνέχεια. Ο Νικ είχε φτάσει ήδη τους 14 πόντους και το παιχνίδι είχε πολύ… δρόμο ακόμα. Ο Καλάθης συνέχισε να είναι καυτός και το τριφύλλι ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 54-72, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και με επιμέρους σκορ 7-3 ρίχνοντας την διαφορά. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπττο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι και να φτάνει τελικά στη νίκη με 74-94.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version