ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-62

«Έπεσε» ηρωικά μαχόμενος στην Πόλη…

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε τεράστια προσπάθεια για να φύγει με το «διπλό» από την Πόλη, όμως η «πληγή» των χαμένων ριμπάουντ, η αστοχία στα κρίσιμα σημεία και τα «σπόρια» της διαιτησίας που πήγαν στη Φενέρ, έφεραν την ήττα με 67-62. Στο 12-6 η ομάδα του Πασκουάλ, εξαιρετικός ο Σίνγκλετον (14π, 12ρ), σταθερά καλός ο Καλάθης (13π, 7ασ).

«Έπεσε» ηρωικά μαχόμενος στην Πόλη...

Ο Μάρκους Ντένμον από τη γωνία άνοιξε τον λογαριασμό έξω από τα 6.75μ, στην πρώτη φάση, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» βλέποντας ότι η Φενέρ έχει κλείσει καλά τους διαδρόμους στη ρακέτα είχαν άλλες τρεις άστοχες προσπάθειες, δίνοντας την ευκαιρία σε Σλούκα και Τόμπσον να τρέξουν ένα σερί 8-0 για τη Φενέρ (8-3). Η απάντηση από το «τριφύλλι» ήρθε για χειρός Καλάθη και του καυτού Σίνγκλετον, για το «πράσινο» επί μέρους 8-2 (10-12), με τη Φενέρ να παίρνει τη σκυτάλη με τους Σλούκα και Μαχμούτογλου (18-14, 8′).

Όλα αυτά, προτού έρθει ο Σίνγκλετον που με δύο «βόμβες» έξω από τα 6.75μ., η τελευταία μάλιστα με buzzer-beater από το… σπίτι του, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +2 στο πρώτο δεκάλεπτο (18-20, 10′). Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού εντοπιζόταν στην επίθεση και ιδίως στις προσπάθειες από το «ζωγραφιστό», διότι οι ψηλοί της Φενέρ δεν άφηναν πολλά περιθώρια στο «τριφύλλι», αναγκάζοντάς την ομάδα του Πασκουάλ να σουτάρει απ’ έξω, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία. Η εξαιρετική άμυνα πάντως, ξεπλήρωνε τα «σπασμένα» της περιφέρειας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Φενέρ βρήκε το «τριφύλλι» ανοργάνωτο και έτρεξε νέο 8-0 σερί, μετατρέποντας το -2 του δεκαλέπτου σε +6 (26-20), με τον Τόμπσον να δίνει λύσεις για την ομάδα του Ζοτς, την ώρα που ξεκουραζόταν ο Καλάθης. Ο αντικαταστάτης Λεκαβίτσιους βρήκε τρόπο να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, από την περιφέρεια και μέσω ασίστ, δίνοντας ποιοτικές «ανάσες» στον Καλάθη (28-27, 17′), ωστόσο στην επίθεση, η λύση με τα τρίποντα δεν ήταν… ενδεδειγμένη (6/17 προσπάθειες) οδηγώντας τη Φενέρ στο +5 του ημιχρόνου (35-30).

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε χάσει το ματς από τα χέρια του, καθώς η άμυνά του τον διατηρούσε κοντά, ωστόσο η επιθετική του ανισορροπία και η αστοχία από την περιφέρεια δεν επέτρεψε κάτι λιγότερο από το -5. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πάντως, ο τρόπος έδειχνε να βρίσκεται. Μια ο Σίνγκλετον, μια η έμπνευση του Ντένμον και η γνωστή συνεργασία Καλάθη – Γκιστ, έφεραν το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού (35-36, 23′).

O Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ βλέποντας τον Τόμπσον να «τρυπά» την «πράσινη» άμυνα και έπειτα από αυτό, ήρθαν δύο νέα τρίποντα από πλευράς Παναθηναϊκού, ένα έμμεσο (3/3 βολές ο Ρίβερς) και ένα… απευθείας με τον Σίνγκλετον, για το νέο προβάδισμα (41-42, 27′). Η άμυνα του «τριφυλλιού» συνέχισε να λειτουργεί σε βαθμό σχεδόν εξαιρετικό, με την περιφέρεια να κρατά την ομάδα μπροστά. Ρίβερς (μετά από καιρό) και Παππάς έβαλαν τεράστια σουτ, βάζοντας τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού εν όψει του τελευταίου και καθοριστικού δεκαλέπτου (47-50, 30′).

Mε ένα γρήγορο και δύσκολο καλάθι του Ντίξον και ένα τρίποντο από τον Γκούντουριτς, η Φενέρ βρέθηκε στο +2 (52-50, 32′). Οι γηπεδούχοι ξόδεψαν αρκετά γρήγορα τα φάουλ τους (4 στα τρία πρώτα λεπτά), αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον Πασκουάλ να αποσύρει τους Καλάθη – Γκιστ, περνώντας Λεκαβίτσιους και Βουγιούκα στη θέση τους. Η όποια ζημιά είχε προκληθεί από τα χαμένα ριμπάουντ (54-50, 34′), γεγονός που ανάγκασε τον Πασκουάλ να πάρει άμεσα τάιμ άουτ για να ανακόψει το μομέντουμ των Τούρκων.

Για πέντε λεπτά, οι «πράσινοι» είχαν ενεργητικό μόνο τη βολή του Παππά, γεγονός που ακύρωνε τη φοβερή αμυντική τους προσπάθεια, δίνοντας την ευκαιρία στη Φενέρ να διατηρεί απόσταση δύο σουτ (57-54, 36′) την ώρα που ο Καλάθης επανερχόταν στο παρκέ, μαζί με τον Λούκας Λεκαβίτσιους. Η μόνιμη πληγή για τον Παναθηναϊκό ήταν τα ριμπάουντ, με τον Βέσελι να μαζεύει σχεδόν ό,τι διεκδικείται (61-58, 38′), ωστόσο το «τριφύλλι» δεν ζητούσε τίποτ’ άλλο παρά μεγάλα σουτ.

Το πρώτο το βρήκε από τον Νικ Καλάθη στην εκπνοή της επίθεσης (61-60, 39′), στη συνέχεια ο Μπράντ Ουοναμέικερ κόπηκε στα ίσα από τον Γκιστ, με τον Αμερικανό να φιλοδωρεί μια δεύτερη στα… καπάκια στον Τόμπσον, δείχνοντας τις προθέσεις του Παναθηναϊκού. Όμως ένα νέο επιθετικό ριμπάουντ της Φενέρ και ένα καλάθι-μαχαιριά του Ουαναμέικερ, σε συνδυασμό με το κακό σουτ του Ρίβερς (δεν βρήκε ούτε στεφάνη), έδωσαν τεράστιο προβάδισμα στους Τούρκους, οι οποίοι πήραν εν τέλει το ματς αλλά και τη διαφορά (67-62).

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 14, Μέλι 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Ουόναμεϊκερ 2, Σλούκας 11 (1), Βέσελι 12, Ντίξον 5 (1), Ντατόμε 4

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14 (4), Ρίβερς 8 (1), Παππάς 8 (1), Ντένμον 7 (1), Γκιστ 2, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Καλάθης 13 (1), Αντετοκούνμπο 3

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 35-30, 47-50, 67-62

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE