ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 70-75

«Έπεσε» το «φρούριο» του ΟΑΚΑ

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει από το -8 (63-71), αλλά ένα τρίποντο-μαχαιριά του Σέρχι Ροντρίγκες έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να γίνει η πρώτη ομάδα που φεύγει θριαμβεύτρια φέτος από το ΟΑΚΑ (75-70). Double double ο Καλάθης (13 πόντοι - 11 ριμπάουντ), πρώτος σκόρερ ο Παππάς (14π). Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στο κλειστό.

«Έπεσε» το «φρούριο» του ΟΑΚΑ

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να βάλει τον Θανάση Αντετοκούνμπο στην αρχή, ώστε να μπει δυναμικά στην άμυνα. Ο Θανάσης έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω στην άμυνα και στην επίθεση έβγαζε… κρυφά χαρτιά. Μαζί με τον Σίνγκλετον έτρεξαν ένα επί μέρους 7-2, με τον Αμερικανό να βάζει το πρώτο τρίποντο της βραδιάς και το… τελευταίο του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο (!).

Η αδυναμία των «πρασίνων» να σκοράρουν από την περιφέρεια έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πλησιάσει (7-6), προτού μπει σε εφαρμογή η συνεργασία Καλάθη – Θανάση/Σίνγκλετον (16-15), με τον Νικ να τροφοδοτεί τους δύο σκόρερ της ομάδας στα πρώτα οκτώ λεπτά. Οι δυο τους είχαν όλους τους πόντους (9-7) προτού «μιλήσει» ο Παππάς και ο Καλάθης για το 20-15 του δεκαλέπτου.

Στην άμυνα, οι «πράσινοι» ήταν απλά… υπέροχοι, ωστόσο επιθετικά τα πράγματα δεν πήγαιναν κατ’ ευχήν. Ούτε καν σε… μέτρια επίπεδα. Ο Σίνγκλετον έβαλε ένα τρίποντο στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι βρήκαν σίδερο, στον δρόμο για το 1/16 του ημιχρόνου (!). Θα περίμενε κανείς ότι η επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού θα έδινε «αέρα» στους Ρώσους, αλλά πέραν του ότι ήταν και εκείνοι άστοχοι (1/8 τρίποντα), το «τριφύλλι» έπαιζε άμυνα ακόμα και στα… τάιμ άουτ, απαγορεύοντας στην ομάδα του Ιτούδη να ξεφύγει.

Ο Πασκουάλ δοκίμασε διάφορα σχήματα, έβαλε τον Ντένμον, τον Λεκαβίτσιους, τους δύο μαζί, προσπάθησε με τον Γκιστ αλλά… τίποτα. Ο Καλάθης επανήλθε, δίνοντας την ευκαιρία στον Όγκαστ να καρφώσει, βάζοντας το μοναδικό καλάθι της ομάδας στα πρώτα πέντε λεπτά. Χάριν τούτου, οι Ρώσοι τρέξανε ένα 8-2, περνώντας μπροστά με 25-22. Η λύση ήρθε με τον Γκιστ, ο οποίος πέτυχε γκολ-φάουλ, απαντώντας στον εξαιρετικό Χάντερ (25-25). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο τρομερός σήμερα Θανάσης κάρφωσε γι’ άλλη μια φορά (11 πόντοι στο 20′), ο Γκιστ έβαλε δύο βολές, για το 29-31 του ημιχρόνου.

Ο Σέρχι Ροντρίγκες με τρίποντο trademark έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31-34), αλλά στην επόμενη φάση έγινε το… ποθούμενο! Ο Κέι Σι Ρίβερς σηκώθηκε για τρεις, έβαλε το δεύτερο εύστοχο σουτ της ομάδας από την περιφέρεια και οδήγησε το ΟΑΚΑ στην… απόλυτη παράνοια. Το κυριότερο; «Έσπασε» -επιτέλους- την κατάρα που πλανιόταν πάνω από το ΟΑΚΑ.

Το 36-36 έγινε μέσα σε τρία λεπτά 46-36 (25′), καθώς το πολυπόθητο ξέσπασμα ήρθε για τον Παναθηναϊκό. Δύσκολη προσπάθεια του Ρίβερς, δύο βολές του Σίνγκλετον, τρίποντα από Καλάθη και Ρίβερς (ξανά!) συν άλλη μια υπέροχη φάση του Θανάση (ο οποίος μοίραζε και κοψίματα στην άμυνα…). Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» έφτασε στο +10, προτού το τρίο των διαιτητών διακόψει για να δει… κάμποσες φορές στο instant replay μια φάση με τον Σίνγκλετον.

Η διακοπή αυτή έβαλε στο ματς την ΤΣΣΚΑ με τον έμπειρο Σέρχι και τον Χίγκινς να τρέχουν με τη σειρά τους ένα επί μέρους 8-2, φέρνοντας το ματς στον πόντο (48-46, 28′), με τους «πράσινους» να περνούν άλλο ένα διάστημα… κολλήματος στην επίθεση, με την απόσυρση του Θανάση και του Σίνγκλετον για «ανάσες». Ο Ντε Κολό ισοφάρισε, δείχνοντας ότι η ΤΣΣΚΑ άντεξε τους κραδασμούς (51-51) οδηγώντας το ματς στην κόψη του ξυραφιού (30′).

Ο Σέρχι Ροντρίγκες ήθελε να πάρει το ματς πάνω του, ωστόσο σε κάθε προσπάθεια του Ισπανού, ερχόταν η αντίστοιχη του Νίκου Παππά για κρατήσει το ισχνό προβάδισμα του Παναθηναϊκού σε ένα χρονικό σημείο όπου η κούραση γινόταν κάτι παραπάνω από εμφανής (58-57, 32′). Αυτό που διαφαινόταν ήταν πως το ματς θα πήγαινε έτσι μέχρι την τελευταία επίθεση.

Με τον Νικ να προσπαθεί να κρατηθεί εντός… ορίων, καθώς το «ξύλο» που έτρωγε στην επίθεση ήταν για γερο «στομάχι», ο Παναθηναϊκός έδειχνε κάπως… άδειος, ωστόσο όσο υπήρχε στην επίθεση ο Παππάς, η ομάδα του Πασκουάλ διατηρούταν σε απόσταση του ενός σουτ (60-62, 35′). Ο Καταλανός πήρε τάιμ-άουτ βλέποντας ότι η επίθεση δεν λειτουργούσε ως θα έπρεπε.

Μετά το τάιμ άουτ, η ΤΣΣΚΑ φρόντισε να πάρει ένα προβάδισμα πέντε πόντων (60-65), για να απαντήσει ο Καλάθης, όμως τα δύο συναπτά τρίποντα των Ντε Κολό και Χίγκινς έβαλαν τους Ρώσους σε θέση οδηγού (63-71, 37′) σε ένα κρισιμότατο σημείο του παιχνιδιού, με τα περιθώρια να πιέζουν ασφυκτικά.

Κι όμως! Με ένα μεγάλο τρίποντο του Ρίβερς και 3/3 βολές από τον Παππά, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους δύο (69-71), ωστόσο ο Σέρχι Ροντρίγκες με ένα τρίποντο-μαχαιριά στη λήξη της επίθεσης έφερε την ΤΣΣΚΑ στο +5 μισό λεπτό πριν από το φινάλε (69-74, 39′). Φάση η οποία… τελείωσε ουσιαστικά το ματς

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 29-31, 51-51, 70-75

Παναθηναϊκός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ