ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Άραγε, που μπορούμε να… ψηφίσουμε τον Θανάση; (vid)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, βραδιά καριέρας με τη φανέλα του εξάστερου και το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα ρεκόρ που «έσπασε» την Παρασκευή ο 25χρονος φόργουορντ, με σύσσωμη την συντακτική ομάδα να... αναζητά hashtag για να τον... ψηφίσει.

Άραγε, που μπορούμε να... ψηφίσουμε τον Θανάση; (vid)

Η αλήθεια είναι πως η «δουλειά» για τον Θανάση Αντετοκούνμπο είχε φανεί από τον Σεπτέμβρη, με τον 25χρονο φόργουορντ να μας… ανοίγει την όρεξη με τις εμφανίσεις που έκανε στο Ευρωμπάσκετ φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα. Στη συνέχεια, πήρε τον αθλητικό σάκο του και μετακόμισε στο ΟΑΚΑ, έχοντας προίκα την καθολική αποδοχή των Ελλήνων (συν το παρατσούκλι «The Elevator»), καθώς φρόντισε να αποδείξει ότι έχει τα guts για να σταθεί σε μπάσκετ επιπέδου και δεν είναι μόνο ο αδερφός του Γιάννη…

Όσοι δε, έμειναν «κολλημένοι» με τη διαπίστωση ότι ο Θανάσης πορεύεται με την ιδιότητα του αδερφού του, σταρ πλέον του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, πείστηκαν στην πορεία, βλέποντας τον Έλληνα φόργουορντ να δίνει και την ψυχή του στο παρκέ, φορώντας πλέον τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τεχνικά, χρήζει βελτίωσης σε αρκετά ζητήματα, ωστόσο ουδείς μπορεί να του πει το οτιδήποτε για το πάθος που αναβλύζει από μέσα του και μένει άσβεστο, είτε εκείνος αγωνίζεται, είτε κάθεται στον πάγκο. Την ίδια ώρα, οι επιδόσεις του στην άμυνα και προσφάτως η μεγαλύτερη ευχέρειά του στην επίθεση, τον καθιστούν ολοένα και πιο πολύτιμο στο ροτέισον του «τριφυλλιού».

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.757 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε να ρίξει από την αρχή στη «μάχη» τον Θανάση, ούτως ώστε η ομάδα να λάβει την απαραίτητη ώθηση μέσω της άμυνας. Στην πορεία, ο Καταλανός διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να τον… βγάλει! Πως θα μπορούσε να καθίσει άλλωστε στον πάγκο, έχοντας πετύχει 9 από τους συνολικά 20 πόντους της ομάδας στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας αναχαιτίσει (προσωρινά) τα επιθετικά «όπλα» της ΤΣΣΚΑ στην άλλη άκρη του παρκέ.

Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα πράγματα φάνηκαν ότι θα όδευαν σε τροχιά ρεκόρ για τον Θανάση, ο οποίος στο τέλος του ματς κατάφερε να «σπάσει» όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα προσωπικά career highs στην Ευρωλίγκα: α) Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ πήρε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής ως τώρα στην διοργάνωση, μένοντας για 27:34 στο παρκέ, β) σημείωσε ρεκόρ πόντων με 13 (6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 1/2 βολές), γ) έκανε ρεκόρ και στα αμυντικά ριμπάουντ, κατεβάζοντας 4 και τέλος δ) πήρε τον μεγαλύτερο βαθμό του ως τώρα στο index rating, μαζεύοντας 14 στο «νερό»…

Παράλληλα, φρόντισε να «ενορχηστρώσει» τα, ουκ ολίγα, ξεσπάσματα στο ΟΑΚΑ, καθώς συνδέθηκε με επιτυχία με τον Νικ Καλάθη, προσφέροντας στο κατάμεστο κλειστό την ευκαιρία να σηκωθεί στο «πόδι» και να φωνάξει, βλέποντας τον Θανάση να καρφώνει θεαματικά στο καλάθι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα, μια από τις προσπάθειές του αναδείχθηκε ως «κάρφωμα της βραδιάς» από την Ευρωλίγκα και όχι αδίκως!

Η «σούμα» κατέγραψε τα εξής: 13 πόντοι (6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα, 1 κερδισμένο φάουλ, 1 λάθος, άπειρες στιγμές παθιασμένης «σύνδεσης» με το κοινό και «σκυλίσια» άμυνα. Μπορεί εν τέλει, η παρέα του Σέρχι Ροντρίγκες να πήρε από τον Θανάση και τους συμπαίκτες του τη χαρά, φεύγοντας με το «διπλό» από το κλειστό του ΟΑΚΑ, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ, ο άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια να κρίνει καταστάσεις, είδε ότι ο Θανάσης έχει ωριμάσει ακόμη περισσότερο.

Εν κατακλείδι, όλοι βάλαμε το «χεράκι» μας ώστε ο Γιάννης να αναδειχθεί για δεύτερη σερί χρονιά μέλος της ομάδας της Ανατολής στο All Star Game του ΝΒΑ. Bάσει των όσων είδαμε χθες (σ.σ την Παρασκευή) θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα hashtag και για τον Θανάση, στα μέτρα της Euroleague, καθώς όσο περνά ο καιρός, ο 25χρονος φόργουορντ γίνεται όλο και πιο πολύτιμος για την ομάδα του, δίχως ωστόσο να λησμονεί ότι έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης σε ορισμένους τομείς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.