ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ 4-0 (18' ΔΩΝΗΣ, 33' ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, 70' ΛΟΥΝΤ, 90' ΑΛΤΜΑΝ)

Με στυλ ελληνικό και… επιθετικό!

Με οχτώ συνολικά Έλληνες να αγωνίζονται και παρά την απουσία σέντερ φορ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και «ξεμπούκωσε» απέναντι στην Κέρκυρα (4-0), με τους Δώνη, Γιόχανσον, Λουντ και Άλτμαν να σκοράρουν. Μαγικές στιγμές από Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Χατζηγιοβάνη και Δώνη.

Με στυλ ελληνικό και... επιθετικό!

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τις καλύτερες δυνατές επιλογές στο παιχνίδι της Λεωφόρου, τοποθετώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Οικονόμου και Κουρμπέλη στον κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Ινσούα και δεξιά τον Γιόχανσον. Τον άξονα κάλυψαν οι Λουντ και Τζανδάρης, με τον Χίλιεμαρκ να βρίσκεται ένα «κλικ» πιο μπροστά, έχοντας στα πλάγια τους Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνη και τον Χρήστο Δώνη στην κορυφή της επίθεσης, ελλείψει κλασικού φορ.

Το ματς

Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες για την ομάδα του Ουζουνίδη, καθώς προερχόταν από νέα κακή εμφάνιση και ήττα από τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία (3-2), ενώ στην ενδεκάδα του δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που είχε ως φυσική θέση εκείνη του σέντερ φορ. Έτσι, ο Εβρίτης τεχνικός αναγκάστηκε να επιλέξει εκ νέου τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος στα προηγούμενα ματς ήταν αρκετά κινητικός.

Από το πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε της Κέρκυρας δείχνοντας διάθεση στο να επιτεθεί και να δημιουργήσει, δίνοντας την πρώτη προειδοποίηση στους Φαίακες λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο! Ο Εμάνουελ Ινσούα καραδοκούσε σε επίθεση του «τριφυλλιού» και με… φωτοβολίδα έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου, τραντάζοντάς το (9′).

Επτά λεπτά αργότερα όμως, ήρθε το… ποθούμενο και μάλιστα με «δράστη» τον Χρήστο Δώνη. Μετά από αλλαγή παιχνιδιού, ο Χατζηγιοβάνης έκανε φοβερή κούρσα και… μπούκα από τα δεξιά, άδειασε τον Επστάιν και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Δώνη, ο οποίος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ουζουνίδη (1-0, 16′). Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα αυτό, κάτι που έψαξε με αξιώσεις και στη Λιβαδειά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι (δοκάρι).

O Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό από την αρχή του ματς και σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, φρόντισε να «κεφαλαιοποιήσει» την υπεροχή του σκοράροντας λίγο μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Η Κέρκυρα πάντως θέλησε να απαντήσει και σχεδόν τα κατάφερε, όταν στο 19ο λεπτό, ο Παμλίδης πήρε τη μπάλα και δοκίμασε την τύχη του, αλλά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος του είπε «όχι» απομακρύνοντας σε κόρνερ, στην πρώτη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα, η Λεωφόρος «ζεστάθηκε» εκ νέου και σηκώθηκε στο πόδι για να πανηγυρίσει το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες (21′), αλλά η χαρά… κόπηκε γρήγορα, καθώς το γκολ ακυρώθηκε. Ο λόγος; Την ώρα που ο Βίγια σούταρε, ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε τον Δώνη σε θέση οφσάιντ, με τον σκορερ του Παναθηναϊκού να καλύπτει το οπτικό πεδίο του Γιαννακόπουλου.

Οι «πράσινοι» πάντως δεν πτοήθηκαν από την εξέλιξη της φάσης του Βιγιαφάνιες. Συνέχισαν να επιτίθενται, να βγάζουν διάθεση και να εκμεταλλεύονται την παθητική αντιμετώπιση του παιχνιδιού από τους φιλοξενούμενους, γεγονός που τους βγήκε σε καλό για δεύτερη φορά. Στο 33ο λεπτό, ο Χίλιεμαρκ πάσαρε στον Γιόχανσον, εκείνος άλλαξε γρήγορα τη μπάλα με τον Δώνη, με τον σκόρερ του πρώτου γκολ να δημιουργεί ασίστ με τακουνάκι (!) στον Σουηδό, που τελείωσε ιδανικά τη φάση απέναντι από τον Γιαννακόπουλο (2-0, 33′).

Στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το «τριφύλλι» είχε άλλες δύο καλές στιγμές, με τον Δώνη να «τεστάρει» τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ (35′) και στο 45ο λεπτό, ο Τζανδάρης δεν κατάφερε να τελειώσει εύστοχα την ωραία ατομική προσπάθειά του. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Ουζουνίδη πήγε στα αποδυτήρια με «αέρα» δύο γκολ, κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους οπαδούς τους.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ευκαιρία της Κέρκυρας, καθώς ο Τούραμ ήθελε να ξαναβάλει στο παιχνίδι την ομάδα του, αλλά ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα (46′). Ένα λεπτό αργότερα, ο Βιγιαφάνιες διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε επαφή του με τον Γρομητσάρη (47′). Έπειτα, ο Χρήστος Δώνης ήθελε να αυξήσει τη συγκομιδή του, προσπαθώντας δίχως αντίκρισμα στο 55ο λεπτό, μετά την κάθετη του Βιγιαφάνιες και στο 58ο λεπτό από την πάσα του Χίλιεμαρκ, όμως δεν τα κατάφερε.

Πάντως, ό,τι δεν κατάφερε ο Δώνης, ήρθε μέσω του Ρόμπιν Λουντ. Ο κινητικότατος Βιγιαφάνιες του έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε, εκείνος βγήκε φάτσα με το γκολ και τον Γιαννακόπουλο και με ένα τσίμπημα της μπάλας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας, δίνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις στο πιο άνετο φετινό απόγευμα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα (3-0, 70′).

Το τρίτο γκολ έριξε λίγο τον ρυθμό στο παιχνίδι, πράγμα απολύτως κατανοητό, δίχως ωστόσο να ανακόψει τη φόρα των γηπεδούχων, που ύστερα από αρκετό καιρό έμπαιναν στην τελική ευθεία ενός ματς χωρίς άγχος. Στο 74ο λεπτό, ο Βιγιαφάνιες έχασε διπλή ευκαιρία για ένα τέταρτο τέρμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» έκαναν… χαλαρό παιχνίδι, έχοντας στο γήπεδο τους νεαρούς Στάικο και Κουντουριώτη.

Η τελευταία κίνηση του Ουζουνίδη έγινε στο 83ο λεπτό, με τον Άλτμαν να παίρνει τη θέση του Χρήστου Δώνη, ο οποίος έφυγε για τον πάγκο καταχειροκροτούμενος, για το ένα γκολ που σημείωσε και τη μία ασίστ που μοίρασε, αγωνιζόμενος σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του. Πάντως, το «κερασάκι» στην «τούρτα» δεν είχε μπει ακόμη, καθώς ο Όμρι Άλτμαν εκμεταλλεύτηκε τη φοβερή μπαλιά του Βιγιαφάνιες και με κεφαλιά εντός περιοχής έγραψε το τελικό 4-0 (90′).

Τα κέρδη ήταν πολλαπλά για το «τριφύλλι» που πήρε άνετη νίκη μετά από καιρό στο πρωτάθλημα, έστω κι αν δεν είχε κλασικό φορ στην ενδεκάδα, η οποία μάλιστα είδε οκτώ ελληνικές παρουσίες στο δεύτερο μέρος.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ, Τζανδάρης (57′ Στάικος), Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Δώνης (83′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (80′ Κουντουριώτης)

Κέρκυρα (Σάκης Τσιώλης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γκράσι, Ιωάννου, Επστάιν, Σιόντης, Γρομητσάρης, Παμλίδης, Ρόλε (46′ Μπαλάφας), Ντιόγκο, Τουράμ (71′ Αρτυματάς).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE