ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ

Σκορ α λα ΝΒΑ και πολλά ρεκόρ στο ΟΑΚΑ!

O Παναθηναϊκός επικράτησε 120-118 του Λαυρίου σε ένα συγκλονιστικό ματς, όσον αφορά την εξέλιξή του, το οποίο άφησε πίσω του... μια ντουζίνα ρεκόρ.

Σκορ α λα ΝΒΑ και πολλά ρεκόρ στο ΟΑΚΑ!

«Χόρτασαν» σκορ και θέαμα όσοι παρακολούθησαν, είτε από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ, είτε από την τηλεόραση, την αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Λαυρίου, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Basket League.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού και εξαιρετικού φέτος, Λαυρίου του Σερέλη, στην δεύτερη παράταση, με σκορ 120-118, το οποίο είναι η αλήθεια ότι δεν βλέπουμε συχνά στα παρκέ της Basket League.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη και η κατάληξη της αναμέτρησης άφησε πίσω της μια σειρά αξιοσημείωτων επιδόσεων που αφορούν:

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.137 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σκορ: Στην αναμέτρηση σημειώθηκαν συνολικά 238 πόντοι, με τις δύο ομάδες να ισοφαρίζουν το ρεκόρ παραγωγικότητας που είχε επιτευχθεί τον Απρίλιο του 1996 στο ματς Περιστέρι – ΑΕΚ που έληξε με το ίδιο σκορ (120-118).

Το αήττητο του ΟΑΚΑ: Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αγνοεί την ήττα στην έδρα του, όσον αφορά τις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, εξαιρουμένων εκείνων με τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» έφτασε το σερί του στο 147-0, με την τελευταία του ήττα (πλην ΟΣΦΠ) να λαμβάνει χώρα το 2008, από το Μαρούσι (93-89). Παράλληλα, οι «πράσινοι» έδωσαν συνέχεια στο σερί που «τρέχουν» στη φετινή Basket League, φτάνοντας στο 13-0.

Τη δεύτερη παράταση: Το «τριφύλλι» έφτασε για τρίτη φορά στην δεύτερη παράταση, καθώς είχε προηγηθεί ο 4ος τελικός των πλέι οφ του 2016 με τον Ολυμπιακό (ήττα με 82-81) αλλά και το περσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια (106-87).

Τους 100+ πόντους: Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ξεπέρασε για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τους 100 πόντους ενεργητικό, οκτώ μήνες μετά την τελευταία φορά που τελείωσε παιχνίδι με τριψήφιο αριθμό παραγωγικότητας, το ματς με την ΑΕΚ στα ημιτελικά των πλέι οφ της σεζόν 2016-17 (105-67).

Τους 100+ πόντους για τις δύο ομάδες: Πέρασαν εννέα μήνες από την τελευταία φορά που ξεπεράστηκε το όριο των 100 πόντων και από τις δύο αντίπαλες ομάδες σε αναμέτρηση της Basket League. Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, τον Απρίλιο του 2017, ο Άρης είχε φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Κηφισιάς (108-103).

Αήττητος πρώτος γύρος, ίσον πρωτιά: Η ομάδα που καταφέρνει να κόψει πρώτη και αήττητη το «νήμα» του πρώτου γύρου της Basket League καταλήγει στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, πρώτη και στο τέλος της regular season. Mοναδική εξαίρεση αποτελεί η σεζόν 2015-16, όταν ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον πρώτο γύρο με 13-0, αλλά έχασε την πρωτιά από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.