ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

O Καλάθης είναι άχρηστος και ο Πασκουάλ «μυρωδιάς»;

Η Νίκη Μπάκουλη αφήνει στην άκρη τις… ευγένειες και λέει τα πράγματα με το όνομά τους, θυμίζοντας, μάλιστα, αρκετά tweets από τον Μάρτιο του 2017 για Καλάθη, Πασκουάλ και άλλους.

O Καλάθης είναι άχρηστος και ο Πασκουάλ «μυρωδιάς»;

Να ‘ναι καλά οι φίλοι μου, που μου θυμίζουν πράγματα τα οποία προσπερνώ. Με το τέλος του χθεσινού αγώνα έλαβα ένα ποστ που είχε αναρτηθεί τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το οποίο ο Καλάθης ήταν άχρηστος και ο Πασκουάλ μυρωδιάς. Και μάλλον ήλθε η ώρα να βρούμε κάτι να λέμε, αντίστοιχο του “καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς” που να έχει στη μέση και πληκτρολόγιο (σκεφτείτε και πείτε μου).

Ο Παναθηναϊκός έχει ανακτήσει το χαρακτήρα ομάδας με νοοτροπία νικητή και σε έχει κάνει να (ξανα)πιστέψεις πως θα βρει τον τρόπο να κάνει δουλειά. Η Ζάλγκιρις έχει αποκτήσει αυτό το “θα γυρίσω το ματς, ακόμα και αν είμαι στο -20”, γιατί ο τύπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου δεν σταματά να δοκιμάζει πράγματα, έως ότου του “βγει” κάποιο, τη στιγμή που οι παίκτες του έχουν εμπεδώσει τις 10 διαφορετικές συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν, ώστε οι σκέψεις του Σάρας να ‘χουν αποτέλεσμα.

Στο ΟΑΚΑ ο Γιασικεβίτσιους όρισε ως σημείο αναφοράς τον Καβαλιάουσκας (το βράδυ που έλειπε ο Γιανκούνας) και έβαλε όλους τους άλλους να δουλέψουν για αυτόν. Κάτσε να σου δώσω και ένα κατατοπιστικό στοιχείο.

Θα σκέφτεσαι “πάλι καλά που η ομάδα ψάχνει για σέντερ”. Θα σου πω ότι έχει πλήρη επίγνωση της αγοράς και κάνει συζητήσεις το τελευταίο τρίμηνο. Η είδηση πια, θα είναι αν ανακοινώσει κάποιον -που υπέγραψε. Έως τότε, θα αρκεστώ στο ότι πληροφορίες από την αλλοδαπή αναφέρουν πως δεν ψάχνει πια. Μένει να δούμε αν αυτό έγινε γιατί έχει βρεθεί κάτι ή επειδή όπως άλλες 5 φορές τον τελευταίο καιρό, το πρωί ήθελε και το βράδυ… συνέχιζε όπως ήταν. Άλλες πηγές εν τω μεταξύ, αναφέρουν πως οι “πράσινοι” έκαναν επαφή για παίκτη (που έχει κάνει θραύση) της Basket League, ο οποίος παίζει στην περιφέρεια. Γιατί; Διότι κάποια πράγματα μπορεί να μην είναι όπως φαίνονται -και ήθελαν να είναι έτοιμοι. Η επαφή δεν τελεσφόρησε, τουλάχιστον στο εύλογο -για το τριφύλλι- χρονικό διάστημα.

Πίσω στο ματς, αν οι “πράσινοι” είχαν κουράγια και αποθέματα ενέργειας να διαχειριστούν τα όσα τους εμφάνιζε ο Σάρας, ως προβλήματα προς λύση ενδεχομένως να μην έφτανε η κατάσταση εκεί όπου έφτασε. Έχεις υπ’ όψιν σου πως όταν κουράζεται το σώμα, κουράζεται και το μυαλό και επηρεάζεται η ψυχολογία, έτσι; Οι “πράσινοι”… χάθηκαν όταν έχασαν τη διαφορά, δεν είχαν κίνηση, δεν είχαν μυαλό, γενικά… δεν. Και όλα αυτά πιθανόν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε το εξτρά κορμί που λέμε μήνες τώρα, στο ρόστερ. Αυτή όμως, είναι η πραγματικότητα των διαδοχικών αγώνων. Και οφείλεις να βρίσκεις λύσεις, γιατί προφανώς και η Ζάλγκιρις δεν νοιάστηκε που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα τις δυο κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας και ακολούθως το Λαύριο του έβαλε νέο τεστ “show me of what you are made of”.

Αυτοί που έχεις βρίσει περισσότερο (έως ξεχέσει -με το συμπάθιο) από την αρχή της σεζόν, ήταν που έκαναν το βήμα μπροστά, με τους συνήθεις υπόπτους (Καλάθης και Γκιστ) να αναλαμβάνουν να βάλει την τελευταία πινελιά, στο δημιούργημα των Ντένμον, Βουγιούκα και Λεκαβίτσιους -για να μην πω και για τον Μήτογλου που ορθώς έχει τη συγκεκριμένη διαχείριση από την αρχή της σεζόν, ώστε να “φτιαχτεί” και όχι να “καταστραφεί”. Δεν σου είπα κάτι για τον Σίνγκλετον,γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Εν πάση περιπτώσει, ό,τι έγινε έγινε. Πάμε παρακάτω, καλώς εχόντων των πραγμάτων με φρέσκα κορμιά και μυαλά -και διοικούντων θέλοντος ένα ακόμα μέλος στο ρόστερ.\

Ήλθε η ώρα για τα tweets

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ